Chatta med oss Öppnas i nytt fönster

Open thinking

Open thinking är vårt sätt att beskriva vad vi vill se mer av, både inom Nordea, i våra relationer med dig som kund och i världen. Här kan du lära dig mer om vad vi menar med Open thinking.

På Nordea har vi aldrig varit rädda för att testa nya saker. Det är sådant som för oss framåt och det viktigaste för oss har alltid varit att fortsätta utmana för att utvecklas som bank. Ett viktigt steg i detta handlar om att inse att vi inte alltid vet bäst eller att vi kommer kunna lösa allt själva. 

Vårt samarbete med Norrsken är ett exempel på detta, där vi tillsammans arbetar med entreprenörer som löser samhällsproblem. Men vi investerar också miljarder i egen teknik för att förenkla din vardag, som vår digitala sparrådgivare Nora. Men vi tänker också på framtiden. Därför har vi, tillsammans med våra kunder, omplacerat 300 000 kunders pensioner till klimatsmarta investeringar. Vilket bara är början, för med våra 10 miljoner kunder kan vi påverka ännu mer.

Vi tror helt enkelt att vi kan göra som mest nytta med ett litet mer öppet sinne för hur vi som bank kan göra skillnad, för människor och samhället i stort. Och det kommer vi fortsätta med.

Open thinking

På Nordea har vi aldrig rädda för att testa nya saker. Vi tror helt enkelt att vi kan göra som mest nytta med ett litet mer öppet sinne.

Se här vad vi menar med Open thinking.

Rådgivning online

Vi har alltid försökt tänka lite annorlunda. Som när vi startade bankbussen, för de som som inte kunde ta sig till oss. Idag kan du möta våra rådgivare online, när det passar dig.

Läs mer om rådgivning online för privatkunder

Läs mer om rådgivning online för företagskunder

Digital sparanderådgivning

Vi har alltid tyckt det är spännande att testa nya saker. Som när vi startade mobilbanken på 1980-talet. Idag hjälper vår sparrobot Nora dig att spara för framtiden, direkt i mobilen.

Läs mer om digital sparanderådgivning

Gröna lån

Vi har alltid försökt anpassa oss efter tiden vi lever i. Som när vi tog emot fyra ton brännvin som säkerhet för ett banklån. Därför erbjuder vi nu förmånliga gröna bolån till alla som bor miljövänligt.

Läs mer om gröna bolån

Läs mer om gröna företagslån

Spara hållbart

Vi har aldrig varit rädda för att testa nya saker. Oavsett om det är stort eller litet. En regning sommar på 1960-talet var våra mest populära lån paraplyer. Idag hoppas vi att våra hållbara pensionsfonder blir lika populära.

Läs mer om hållbart sparande

Enkla betalningar

Vi har aldrig varit rädda för att testa nya saker. Även om vår drive-in-bank inte blev långvarig. Vi slutar ändå inte att försöka hitta nya sätt att förenkla din vardag. Som att vi lanserat Googe Pay, Samsung Pay och Apple Pay.

Läs mer om enkla betalningar för privatkunder

Läs mer om enkla betalningar för företagskunder