Guide för att starta eget

”Drömmar kan slå in”, brukar man ju säga. Och särskilt om man har modet att satsa på dem. När det gäller att starta ett företag så behöver man komplettera sitt mod med både hårt arbete och många timmar i nedlagd tid. Först då kommer din dröm om eget företag att bli verklighet. En del lyckas aldrig, men för många målmedvetna entreprenörer så slår drömmen faktiskt in. Det är deras målmedvetenhet och hårda arbete som har inspirerat oss att skapa den här guiden.

Hur du väljer att använda guiden är helt upp till dig. Du behöver inte läsa varje ord, eller ens varje sida. Vår förhoppning är att den ska kunna hjälpa dig att få en så lyckad start för ditt företag som möjligt.

1. Sätt igång - välj bolagsform och registrera

Lär dig om olika bolagsformer, hur du registrerar ditt företag och hur beslutet att starta eget påverkar din privatekonomi.

Läs mer

2. Gör din research

Gör en SWOT-analys för att lära känna din marknad.

Läs mer

3. Affärsplan och budget

Lär dig att göra en affärsplan och en budget och ladda ner mallar som du kan använda till din hjälp.

Läs mer

4. Full koll på finanserna

Läs om olika finansieringsalternativ för ditt företag och vad vi kan hjälpa dig med när du startar eget.

Läs mer

5. Få juridiken på plats

Lär dig om olika avtalstyper som nyföretagare borde känna till och vilka juridiska utmaningar som är vanligast för nyblivna entreprenörer.

Läs mer

6. Få ditt företag att växa

Skapa en marknadsplan och få inspiration om hur du bäst marknadsför din nystartade verksamhet.

Läs mer

7. Gör verklighet av dina drömmar

Inledningsvis kan det vara rätt tufft när du startar eget företag. Vi ser till att du undviker de värsta fallgroparna och hjälper dig med det praktiska så att du kan fokusera på det viktiga - att bygga upp ditt företag.

Läs mer