Våra bästa tips för dig som student

Hur får jag min privatekonomi att gå ihop under studietiden? Kommer jag ha pengar över till ett sparande? Kan jag få bolån? Som student kan frågorna om din ekonomi vara många. Här på studentportalen har vi samlat svaren. Missa inte att bli studentkund hos oss. Då får du Vardagspaketet, som innehåller våra mest använda banktjänster, kostnadsfritt.

Privatekonomi under studietiden

Att balansera studier och ekonomi är en utmaning för många studenter, men det finns hjälp på traven. Här har vi samlat våra bästa tips för att få ihop budgeten. 

Maxa ekonomin under studietiden

Hur får man ekonomin att gå runt på en studentbudget? Här är våra bästa tips på hur du som student kan öka dina inkomster och minska dina utgifter.

Så maxar du din ekonomi under studietiden

Hur mycket får man tjäna när man tar CSN?

Att jobba under studietiden kan ge extra pengar som gör det lättare för ekonomin att gå ihop. Men det finns några fallgropar att se upp för. Tjänar du för mycket kan du till exempel bli skyldig att betala tillbaka hela, eller delar av, ditt studiebidrag.

Läs mer om att jobba och få CSN

Så gör du en hushållsbudget

En budget ger dig en bra överblick över dina inkomster och utgifter. Det underlättar i sin tur din planering över hur du ska använda dina pengar. Ta del av våra tips och använd gärna vår Excel-mall eller app för att göra en enkel hushållsbudget.

Gör en enkel hushållsbudget

Att spara som student

Som student kan det vara svårt att få pengar över i slutet av månaden, så hur ska man då lyckas spara? Vi har verktygen för dig som student.

Sparroboten Nora

Det ska vara lätt att spara. Vår sparrobot Nora finns här för dig som snabbt och enkelt vill komma igång med ett smart fondsparande. Det tar bara några minuter att sätta igång ett automatiskt sparande. Kom igång från 100 kronor per månad.

Börja spara med Nora

Sparskolan – lär dig om sparande och investeringar

Hur fungerar fonder och aktier? Och vilken sparform är egentligen den bästa? I vår sparskola får du lära dig allt om sparande och investeringar, och om hur du lägger upp den bästa sparstrategin.

Till Sparskolan

Våra bästa spartips

Här listar vi våra 10 bästa tips på hur du kan minska dina utgifter och spara pengarna i stället. Allt ifrån att göra smartare val när du handlar till att se över din boränta.

Se våra spartips

Studentboende

Hur tar man sig in på bostadsmarknaden som förstagångsköpare? Och hur sparar man snabbast ihop till en kontantinsats? Se våra bästa tips om hur du kan göra verklighet av dina bostadsdrömmar.

Så kan du spara ihop till en kontantinsats

För att kunna köpa en bostad behöver du ett sparkapital. Det kan ta tid att spara ihop till de pengar som krävs, men det finns tips. Här går vi igenom hur du bäst sparar ihop för att kunna köpa en bostad.

Läs mer om att spara till en bostad

Förstagångsköpare som ska in på bostadsmarknaden?

Första gången du köper en bostad kan det vara mycket att tänka på. Därför har vi samlat experttips från Adam Lindh från Mäklarhuset så att du kan öka dina chanser att ta dig in på bostadsmarknaden.

Till experttipsen

Att köpa bostad tillsammans med föräldrar

När man är student har man oftast inte tillräcklig inkomst för att ansöka om bolån. Då kan ett alternativ vara att du ansöker om ett bolån tillsammans med din förälder. Läs våra tips om vad ni behöver tänka på innan ni ansöker.

Läs mer om att köpa bostad tillsammans med föräldrar

Att arbeta som student

Vill du vara din egen chef, eller kanske börja jobba här hos oss på Nordea? Här hjälper vi dig med tips och råd kring hur du bäst når dina jobbdrömmar. Du kan även läsa om pension från jobbet och få smarta pensionstips.

Vill du vara din egen chef?

Om du redan har bestämt dig att bli din egen chef kan vår guide hjälpa dig att göra din idé till verklighet. Du kan bland annat läsa om finansiering och hur man gör affärs- och marknadsplaner, samt lära känna fem nordiska entreprenörer.

Planera för en framgångsrik start

Pension från jobbet

Vad är tjänstepension? Enkelt förklarat är det pension från jobbet som arbetsgivaren betalar in. Din tjänstepension kan bestå av kollektivavtalad pension eller av individuell tjänstepension som kan vara skräddarsydd av din arbetsgivare.

Läs mer om tjänstepension

Karriär för studenter och nyutexaminerade Öppnas i nytt fönster

Vill du jobba på Nordea? Nordea Graduate Programme är ett bra sätt att ge din karriär en flygande start. Vi erbjuder även möjligheter för dig som studerar på universitet eller högskola.

Läs mer om vårt Graduate Programme Öppnas i nytt fönster

Studentekonomi

Bli studentkund

Få våra mest använda banktjänster kostnadsfritt.

Läs mer om vårt studenterbjudande