Chatta med oss Öppnas i nytt fönster Kundservice

Studentportalen

Välkommen till studentportalen! Som student får du våra vanligaste banktjänster kostnadsfritt. Här kan du läsa allt om hur vi kan hjälpa dig i ditt studentliv.

Nordeas studentportal

Hur ska jag finansiera min studietid? Hur driver jag eget? Kommer jag ha pengar över till ett sparande? Kan jag få bolån? Som student kan frågorna om din ekonomi vara många. Här på studentportalen har vi samlat svaren.

Finansiera dina studier

Om du inte klarar dig med studiemedel från CSNÖppnas i nytt fönster så rekommenderar vi i första hand att du jobbar extra. Om du inte kan få studiemedel eller av annan anledning behöver finansiera dina studier på något annat sätt, så erbjuder vi olika alternativ utifrån dina behov.

Kreditkort

Vill du låna pengar till studier och själv bestämma återbetalningstiden brukar kreditkort vara ett bra alternativ. Alla våra kreditkort har upp till 55 dagars räntefri kredit. Har du lägre inkomst under din studietid kan Nordea Credit vara rätt kort för dig.

Läs mer om Nordea Credit

Privatlån

Behöver du låna över 10 000 kronor till dina studier, och vill betala tillbaka under en längre tid? Då kan du ansöka om ett Privatlån. Du kan låna upp till 350 000 kronor i upp till 12 år. Du kan ansöka om ett Privatlån även om du inte är kund hos oss idag.

Läs mer och ansök om Privatlån

Utöka ditt bolån

Har du ett bolån och vill låna över 100.000 kronor för att finansiera dina studier? Då kan ett prisvärt alternativ vara att utöka lånet. Du som har lånat mindre än 85 procent av din bostads nuvarande värde kan ansöka om att höja ditt bolån.

Läs mer om att utöka bolånet

Studentboende

Som student kan det vara svårt att få bolån. En möjlighet är då att ansöka om bolån tillsammans med en förälder. Om du redan har ett lån kan det vara smart att binda räntan under studietiden. Här på studentportalen kan du läsa mer om hur du kan göra verklighet av dina bostadsdrömmar.

Hitta drömboendet

Med rätt prioriteringar kan ditt drömboende bli verklighet! Vi har samlat våra tips om hur du når din dröm. Du kan också använda bokalkylen för att räkna ut hur mycket du behöver spara.

Läs mer om att köpa bostad

Dags att binda räntan?

Om du har ett befintligt bolån kan det vara skönt att veta exakt hur mycket ditt boende kommer att kosta under studietiden. Då är ett bra alternativ att binda räntan. Du kan även ansöka om amorteringslättnad under en kortare period.

Läs mer om binda räntan

Köpa bostad tillsammans med föräldrar

När man är student har man oftast inte tillräcklig inkomst för att ansöka om bolån. Då kan ett alternativ vara att du ansöker om ett bolån tillsammans med din förälder. Vi har samlat våra tips om vad ni behöver tänka på innan ni ansöker.

Läs mer om att köpa bostad tillsammans med sina föräldrar

Arbeta som student

Vill du vara din egen chef, eller kanske börja jobba här hos oss på Nordea? Vi på studentportalen hjälper dig med tips och råd till hur du bäst förverkligar dina jobbdrömmar. Här kan du även läsa mer om pension från jobbet och få smarta pensionstips.

Vill du vara din egen chef?

Om du redan har bestämt dig att bli din egen chef kan vår guide hjälpa dig att göra din idé till verklighet. Du kan bland annat läsa om finansiering och hur man gör affärs- och marknadsplaner, samt lära känna fem nordiska entreprenörer.

Planera för en framgångsrik start

Pension från jobbet

Vad är tjänstepension? Enkelt förklarat är det pension från jobbet som arbetsgivaren betalar in. Din tjänstepension kan bestå av kollektivavtalad pension eller av individuell tjänstepension som kan vara skräddarsydd av din arbetsgivare.

Läs mer om tjänstepension

Karriär för studenter och nyutexaminerade Öppnas i nytt fönster

Vill du jobba på Nordea? Nordea Graduate Programme är ett bra sätt att ge din karriär en flygande start. Vi erbjuder även möjligheter för dig som studerar på universitet eller högskola.

Läs mer om vårt Graduate Programme Öppnas i nytt fönster

Spara som student

Som student kan det ofta var svårt att få pengar över i slutet av månaden; så hur ska man då kunna lyckas ha ett sparande? Vi har här på Nordeas studentportal verktygen för dig som student.

Sparroboten Nora

Det ska vara lätt att spara. Vår sparrobot Nora finns här för dig som snabbt och enkelt vill komma igång med ett smart fondsparande. Det tar bara några minuter att sätta igång ett automatiskt sparande. Kom igång från 100 kronor per månad.

Börja spara med Nora

XtraSpar

Med XtraSpar får du ett automatiskt sparande som förs över till ett sparkonto när du betalar med ditt bankkort. Du kan ställa in nivån på ditt sparande så att det passar din ekonomi. Beloppen ser du sedan på ditt kontoutdrag och din kontoöversikt.

Läs mer och börja spara med XtraSpar

Studentsparande – så här gör du! Öppnas i nytt fönster

Hur sparar du bäst som student? Vi hjälper dig att skapa förutsättningar till ett sparande. Allt om att ha en buffert, spara långsiktigt och extra inkomster hittar du i det här avsnittet av podcasten Sparpepp.

Lyssna på Sparpepp Öppnas i nytt fönster

Studentekonomi

Hur blir man studentkund i Nordea?

Om du inte redan är en kund i Nordea, behöver du bli kund först. Innan du blir Studentkund behöver du även få ditt studiemedel insatt på ditt Personkonto i Nordea. Du kan anmäla ditt Personkonto till CSN via Swedbanks kontoregisterÖppnas i nytt fönster. När du fått din första CSN-insättning till ditt Personkonto fyller du i dina uppgifter i formuläret och skickar in det. Då registrerar vi dig som studentkund. Behöver du byta bank? Här kan du läsa mer om hur du byter bank.

Vad behöver man för att kunna bli studentkund?

För att kunna ta del av studenterbjudandet behöver du vara över 18 år, studera på en CSN-berättigad utbildning och få ditt studiemedel insatt på ditt Personkonto i Nordea.

Vilka fördelar får man som studentkund i Nordea?

Som student får du Nordeas Vardagspaket med de vanligaste banktjänsterna kostnadsfritt (ordinarie pris är 36 kr/mån). Vardagspaketet innehåller ett Personkonto för lön och studiemedel, ett Nordea Debit-bankkort, Internetbanken och Mobilbanken. Nordeas kundservice erbjuder dig personlig service. 

Du kan även ansöka om kreditkortet Nordea Credit från Mastercard med ett anpassat inkomstkrav för studenter och upp till 55 dagars räntefri kredit. 

Som kortinnehavare i Nordea får du till gång till populära digitala korttjänster såsom Apple Pay, Samsung Pay och Google Pay. Ansluter du dig till Cashback, kan du få pengar tillbaka när du betalar med ditt Nordea-kort, och med Betalo kan du använda ditt kort till att betala räkningar, göra överföringar till svenska bankkonton och göra utlandsbetalningar. Självklart ingår även Swish kostnadsfritt.

Om man är en studentkund, behöver man anmäla till Nordea om man inte längre studerar?

Du behöver inte kontakta Nordea om du har avslutat dina studier. När ditt studiemedel upphör, börjar vi debitera för tjänsterna enligt den då gällande prislistan.

Hur blir man studentkund om man är en utländsk student? / How do I become a student customer as an international student?

För att kunna bli studentkund hos Nordea som utländsk student behöver du redan vara kund hos Nordea i ett annat land, och kunna bevisa att du studerar. Besök i sådant fall ett av våra bankkontorÖppnas i nytt fönster.

In order to become a student customer in Nordea you have to be a customer in Nordea in another country, and be able to prove that you’re studying. If that’s the case you should visit one of our Swedish branchesÖppnas i nytt fönster.

Kan jag ansöka om bolån som student?

Som student har man ofta inte tillräcklig inkomst att ansöka om bolån. Ett alternativ är att ansöka om bolån tillsammans med sina föräldrar. Läs mer om hur man söker lån tillsammans med sina föräldrar.

Hur påverkas mina befintliga lån om jag blir student?

Dina befintliga lån påverkas inte av att du börjar studera, de ska betalas enligt de villkor som lånet har. Det finns möjlighet att ansöka om amorteringslättnad för bolån under en kortare tid.

Ingår det några försäkringar i Nordeas studenterbjudande?

Som studentkund får du kostnadsfritt ett Nordea Debit-bankkort. I kortet ingår en kompletterande reseförsäkring som gäller i 60 dagar, samt avbeställningsskydd från Moderna Försäkringar. Du kan dessutom få rabatt på 21 olika försäkringar hos If, bl.a. hemförsäkring, och pengar insatta på ett självriskkonto varje skadefritt år. Läs mer om samarbetet med If.

Finns det någon åldersgräns för Nordeas studenterbjudande?

Du måste ha fyllt 18 år. Grundförutsättningen för studenterbjudandet är att du får studiemedel av CSN insatt på ditt Personkonto i Nordea. Studiebidrag av CSN kan man få upp till det år man fyller 56. 

Hur länge kan man ta del av Nordeas studenterbjudande?

Så länge du får studiemedel av CSN insatt på ditt Personkonto i Nordea. På eftergymnasial nivå kan man få studiemedel i upp till 240 veckor, vilket motsvarar 6 års heltidsstudier.

Hur mycket kan jag tjäna under studietiden utan att det påverkar mitt CSN-studiemedel?

Det beror på hur många veckor du ska studera och din studietakt, det vill säga om du studerar heltid eller deltid. Hur mycket du kan tjäna under ett kalenderhalvår utan att det påverkar ditt studiemedel kallas för fribelopp. Mer information om fribelopp hittar du på CSN:s hemsidaÖppnas i nytt fönster.

Bli studentkund

Våra vanligaste banktjänster kostnadsfritt.

Läs mer om vår studentrabatt