Familie i sofa

Föränderliga familjen

Varje ny fas i livet påverkar din ekonomi. Ta del av våra erfarenheter och lär dig mer om vad du ska tänka på när familjen förändras.

Flytta ihop

Ska ni flytta ihop? Innan ni gör det finns det några saker som är bra att tänka på. Här går vi igenom vad du behöver veta när ni ska bli sambos.

Läs mer om att bli sambos

Gifta er eller registrera partnerskap

Att vara gift skiljer sig från att leva som sambos både ur ett juridiskt och ekonomiskt perspektiv. Läs bland annat om vad skillnaderna är och hur ni kan finansiera bröllopet.

Förbered er för livet som gifta

Flytta isär

Vid en separation påverkas ekonomin då familjen går från två inkomster till en. Vi har samlat våra bästa tips och råd för hur du kan stärka din ekonomi efter en separation.

Stärk din ekonomi efter separation

Vad händer vid dödsfall?

Vid förlust av en anhörig kan många praktiska frågor uppstå. Se över vad du behöver göra först, vad som sker automatiskt och vad som är bra att tänka på vid bankärenden som rör dödsboet.

Så tar du hand om ett dödsbo

Vem tar hand om ekonomin när du inte kan?

Med en framtidsfullmakt bestämmer du vem som ska företräda dig när du inte längre kan sköta dina bankaffärer, som exempelvis om du blir sjuk eller är med om en olycka.

Förbered dig med framtidsfullmakt

Har farfar svårt att betala räkningarna?

Läs mer om hur du kan hjälpa till genom våra sex olika sätt och i vilken situation de passar bäst.

Hjälp dina nära med bankärenden

När barnen flyttar hemifrån

När barnen flyttar ut börjar en ny fas i livet och din privatekonomi förändras. Vi har listat tre områden som du behöver se över när barnen ska flytta ut: din budget, framtida inkomster och framtida kostnader.

Se över ekonomin när barnen flyttar

Familjejuridik

Vid vissa händelser i livet är det bra att ta hjälp av en familjejurist för att skapa trygghet för dig och dina nära och kära. Vi samarbetar med Familjens Jurist och Lexly som hjälper dig med juridiska frågor.

Så får du hjälp av en familjejurist

Familjerätt för alla

Familjerättsjurist Caroline Törnquist pratar om vikten av att ha koll på de olika delarna av familjerättsjuridiken. Caroline delar med sig av kunskap och råd för hur ni kan se till så att ni har koll på vad som gäller just er familj, oavsett hur er familj ser ut. 

Datum och tid: tisdag den 15 juni klockan 11.00-11.45

Bolån

Behöver du låna till en bostad eller planerar du att renovera?

Läs mer om bolån

Privatlån

Förverkliga dina planer och låna till det du behöver.

Läs mer och ansök om ett Privatlån