Välkommen till oss – bli kund idag

Öppna bankkonto och ansök om att bli kund med Mobilt BankID enkelt på några minuter. Du får också tillgång till Vardagspaketet som innehåller bland annat kort, app och nätbank.

Det här får du när du öppnar bankkonto hos oss

Hos oss får du koll på hela din privatekonomi med personlig rådgivning och smidiga vardagstjänster. Vi finns här för dig, när och var det passar dig. 

  • Hjälp med sparande, pension, lån och försäkringar.
  • Alltid banken på fickan med vår topprankade* bankapp.
  • Vardagspaketet med våra mest använda tjänster.

Saknar du ett Mobilt BankID är du välkommen att besöka ett av våra kontorÖppnas i nytt fönster för att bli kund. Tänk på att ta med giltig ID-handling. Läs mer om att bli bankkund på Svenska Bankföreningens hemsidaÖppnas i nytt fönster


*Betyg och recensioner från användare på App Store och Google Play september 2023.

Prisbelönad digital kundupplevelse

Global Finance Award Small Vi är stolta över att Global Finance Awards 2023 rankade oss etta i bland annat kategorierna "The Best Consumer Digital Bank, User Experience (UX) Design, Mobile Banking App, in Sweden for 2023".

För oss är det självklart att ge dig som kund tillgång till banken utifrån dina behov och på dina villkor. När det passar, var det passar och hur det passar dig. Bli kund du också. 

Som kund får du vårt Vardagspaket

I Vardagspaketet får du ett Personkonto, bankkortet Nordea Debit och tillgång till appen och nätbanken. Som ny kund får du Vardagspaketet kostnadsfritt i två månader (ordinarie pris 39 kronor/månad).

Se lån och sparande i appen och nätbanken

Har du enbart lån, sparande eller pension hos oss? Skaffa tillgång till vår app och nätbank för att se det du har hos oss. 

Vi hjälper dig att byta bank

När du vill byta bank till Nordea hjälper vi till med det praktiska, som att avsluta konton och tjänster hos din nuvarande bank efter att du blivit kund hos.

Skaffa bankkonto och kort till barn

Du som förälder (vårdnadshavare) kan enkelt öppna konto med kort till ditt barn utan att behöva besöka ett bankkontor. 

Är du student?

Bli studentkund i Nordea och få våra vanligaste banktjänster kostnadsfritt. Du får även tillgång till flera digitala tjänster som gör studentlivet lättare.

Bli Premiumkund med Förmögenhetsrådgivare

Du som har ett sparande på över 2,5 miljoner kronor hos Nordea kan få tillgång till en personlig Förmögenhetsrådgivare. Våra Förmögenhetsrådgivare har fördjupade kunskaper inom sparande och pension.