Nordea utmanar hela Sverige i Matteutmaningen

Matematik är viktigt för att förstå pengar och för att på sikt kunna hantera sin ekonomi bättre. Med Matteutmaningen vill vi på ett roligt sätt bidra till att väcka lusten för matematik redan i tidig ålder. Anta utmaningen du med, denna gång med fokus på mattekluringar.

Hoppsan! Du måste godkänna cookies för marknadsföring om du vill visa den här typen av innehåll från Nordea

Mattekluringar

Utmana dig själv, vänner och familj och se vem som lyckas lösa alla kluringarna.

Testa fler mattekluringar

Ge ditt barn ekonomiskt självförtroende med veckopeng

Veckopeng

Att ge veckopeng eller månadspeng är ett bra sätt att få barn förstå pengars värde. Men när ska man börja och hur mycket ska man ge? Få kloka råd från vår privatekonom för att stärka ditt barns ekonomiska självförtroende.

Läs mer om vecko- och månadspeng

Nordea och Nomp: så ska rolig matte öka barns intresse för privatekonomi

Nomp

Sex av tio unga vågar inte ta ekonomiska beslut – samtidigt sjunker intresset för matematik. Med satsningen Matteutmaningen vill Nordea, i samarbete med Nomp, bidra till att vända trenden.

Läs mer om satsningenÖppnas i nytt fönster

Ekonomipejl med privatekonomi i fokus

Sedan 2008 har medarbetare i Nordea Sverige varit ute i skolor över hela landet med föreläsningen Ekonomipejl. Ekonomipejl är en utbildning om hur man får bättre koll på sin privata ekonomi.

Möjligheten att tillgodogöra sig Ekonomipejl på högstadiet och/eller gymnasiet bygger en del på att man haft förutsättningar att förstå och tillgodogöra sig kunskap från start, framförallt vad gäller matematik.

Läs gärna mer om initiativet och utbildningen ekonomipejl här