Dags att fixa till trädgården?

Dina planer och din ekonomi påverkar vilken typ av finansiering som passar bäst om du vill anlägga en ny trädgård. Här ser du vilka alternativ som finns.

Fiskdamm eller trädäck?

Liten täppa får ofta mycket kärlek i form av växter och fröer, möbler och lampor, plank eller gärdesgård, stenplattor eller trädäck. Enligt SCB spenderar vi årligen över 3 miljarder kronor i Sverige bara på växter och fröer! 

Kanske vill du anlägga en helt ny trädgård, kanske vill du bara skaffa nya möbler till altanen. Beroende på hur din ekonomi och dina planer för din trädgård eller uteplats ser ut passar olika typer av finansiering.

Tre alternativ för att finansiera en finare trädgård:

  • Om du behöver pengar under kortare tid och själv vill bestämma återbetalningstiden brukar kreditkort vara ett bra alternativ. Alla våra kreditkort har upp till 55 dagars räntefri kredit. Därför kan det vara fördelaktigare att betala med kreditkort än att ta ett lån.
  • Om du har behov av att låna pengar, 10 000 kronor eller mer, och vill betala tillbaka över längre tid, kan Privatlån passa bra.  
  • Vill du låna över 100 000 kronor brukar det bli billigast om du har möjlighet att ta bolån. Tänk på att nya bostadslån kan påverka hur mycket du behöver amortera per månad, och kan eventuellt medföra avgifter för pantbrev (för villa) eller pantsättning (för bostadsrätt). Räkna på hur din ekonomi påverkas när du utökar ditt bolån eller kontakta oss så hjälper vi dig att räkna på om bolån är rätt finansieringslösning.

Tips! Handla på nätet med kreditkort, få försäkring

Om du handlar saker till trädgården på internet kan det vara en bra idé att betala med något av våra kreditkort. Du får du en leveransförsäkring på köpet och har alltid reklamationsrätt.

Vilken finansieringslösning passar dig?

Kreditkort

Passar dig som vill låna pengar under kortare tid. Handlar du på internet får du alltid leveransförsäkring och reklamationsrätt.

Läs mer om kreditkort

Privatlån

Passar dig som lånar minst 10 000 kronor och vill betala tillbaka över längre tid. Passar också om du inte har möjlighet att ta bolån.

Läs mer om privatlån

Bolån

Passar dig som lånar mer än 100 000 kronor och kan låna på din bostad. Räntan på bolån är oftast lägre än på både privatlån och kreditkort.

Läs mer om bostadslån

Gör det kul att spara

Kanske har du möjlighet att spara ihop till hela eller delar av summan du behöver. Det finns flera sätt att göra sparandet enklare och roligare. Testa till exempel vår tjänst Xtraspar som sparar lite åt dig varje gång du handlar med ditt bankkort. Eller lägg upp ett automatiskt sparande som dras månadsvis så att du sparar utan att tänka på det. Och du, du vet väl att du kan döpa ditt sparkonto till vad du vill?

Sund kreditgivning

Vi är alltid noga med vår kreditgivning, och det är vi för din skull. Det innebär att vi gör en kreditprövning och räknar på hur din ekonomi påverkas av lånet och ser till att du kan klara kostnaderna även om räntan går upp några procent.