3 alternativ för att finansiera dina studier

Studier är inte bara aktuella innan du börjar jobba, utan faktiskt under hela arbetslivet. Många väljer att skola om sig och byta yrkesroll mitt i karriären.

Kanske planerar du att vidareutbilda dig med fördjupande eller kompletterande kurser. Eller så drömmer du om att gå en utbildning som får dig att byta inriktning helt.

Om du inte kan få studiemedel av CSNÖppnas i nytt fönster finns det andra sätt att låna pengar till dina studier. Beroende på din ekonomi och dina planer finns det olika lösningar.

Kreditkort

Kreditkort passar dig som vill ha pengar till studier under kortare tid. Med 55 dagars kredit kan kreditkort vara en billigare lösning jämfört med ett lån.

Läs mer om kreditkort

Privatlån

Ett privatlån passar dig som lånar minst 10 000 kronor och vill betala tillbaka över längre tid. Det passar också om du inte har möjlighet att höja ditt bolån.

Läs mer om privatlån

Höj ditt bolån

Vill du låna mer än 100 000 kronor kan det vara billigast att höja ditt bolån. Räntan på bolån är oftast lägre än på privatlån och kreditkort. Tänk på att höjningen kan påverka din amortering.

Läs mer om att höja bolån

Kan du spara till en del av summan?

Kanske har du möjlighet att spara ihop till hela eller delar av summan du behöver? Starta ett automatiskt månadssparande, så sparar du utan att tänka på det. Om du behöver pengarna inom tre år passar vårt sparkonto med fria uttag bäst.

Vi gör en kreditprövning innan du lånar

Vi är alltid noga med vår kreditgivning, och det är vi för din skull. Det innebär att vi gör en kreditprövning. Vi räknar sedan på hur din ekonomi påverkas av lånet. Det gör vi för att se om du kan klara kostnaderna även om räntan går upp några procent.