Elektrisk bil blir ladet

Planer på att köpa bil?

Kostnaden för din bil och din ekonomi påverkar vilken typ av finansiering som passar bäst när du vill köpa bil. Oavsett om du letar efter sportbil, stadsjeep eller elbil så har vi en lösning så du kan finansiera ditt bilköp. Här har vi samlat de alternativ du kan välja mellan för att passa dig och dina bilplaner.

Sportbil, kombi eller elbil – med ett billån kan du köpa bilen du behöver

När du ska köpa bil är det bra att använda vår lånekalkyl för att se vilken prisklass som passar din ekonomi. Beroende på hur dyr eller billig bil du vill köpa finns olika finansieringsalternativ. Ett billån är en bra idé om du funderar på att köpa en nyare bil hos en bilhandlare, medan ett privatlån passar dig som tittar på att köpa en begagnad bil av en privatperson.

Tre alternativ när du behöver låna till din nya bil

Både dina planer och hur din ekonomi ser ut påverkar vilken typ av finansiering som passar dig bäst.

  1. Om du köper en bil av en privatperson och behöver låna 10 000 kronor eller mer kan ett banklån utan säkerhet, som vi kallar Privatlån, passa dig bra. Du kan betala tillbaka lånet under upp till 12 år, men du kan även välja att betala tillbaka hela lånebeloppet i förväg, helt utan extra kostnad.
  2. Om du köper en bil hos en auktoriserad bilhandlare och den kostar minst 125 000 kronor och du behöver låna 100 000 kronor eller mer, kan ett billån vara en bra lösning för dig. För att kunna ta ett billån behöver du ha 20 procent av bilens pris i kontantinsats. Med ett billån har du din bil som säkerhet och det spelar ingen roll om bilen är ny eller begagnad. Den längsta kredittiden för bilar är 8 år.
  3. Om du köper en elbil erbjuder vi dig Grön bilfinansiering, där du får rabatt på räntan på ett Billån i samband med att du köper en elbil.

Vilken finansieringslösning passar dig?

Privatlån

Passar dig som lånar minst 10.000 kronor och vill betala tillbaka under upp till 12 år. Passar bra om du ska köpa en begagnad bil av en privatperson och om du inte har möjlighet att ta ett billån.

Läs mer om privatlån

Billån

Passar dig som köper bil hos en auktoriserad bilhandlare, lånar mer än 100 000 kronor och kan lägga 20 % av bilens pris som kontantinsats. Billånets ränta är oftast lägre än på privatlån, eftersom du har din bil som säkerhet.

Läs mer om billån

Grön bilfinansiering

Passar dig som köper en elbil och finansierar bilen med ett billån. Du får rabatt på räntan på billånet i samband med att du köper en elbil.

Läs mer om grön bilfinansiering

Gör det kul att spara

Kanske har du möjlighet att spara ihop till hela eller delar av summan du behöver. Det finns flera sätt att göra sparandet enklare och roligare. Testa till exempel vår tjänst Xtraspar som sparar lite åt dig varje gång du handlar med ditt bankkort. Eller lägg upp ett automatiskt sparande som dras månadsvis så att du sparar utan att tänka på det. Och du, du vet väl att du kan döpa ditt sparkonto till vad du vill?

Sund kreditgivning

Vi är alltid noga med vår kreditgivning, och det är vi för din skull. Det innebär att vi gör en kreditprövning och räknar på hur din ekonomi påverkas av lånet och ser till att du kan klara kostnaderna även om räntan går upp några procent.