Elektrisk bil blir ladet

Bilfinansiering – så finansierar du ditt bilköp

Hur du finansierar ditt bilköp beror både på vad bilen kostar, och på hur din ekonomi ser ut. Här går vi igenom olika typer av bilfinansiering, så att du kan se vilket alternativ som passar dig bäst.

3 sätt att finansiera ditt bilköp

Dina planer och hur din ekonomi ser ut påverkar vilken typ av bilfinansiering som passar dig bäst.

Privatlån

Passar dig som lånar minst 10 000 kronor och vill betala tillbaka under upp till 12 år. Passar bra om du ska köpa en begagnad bil av en privatperson och om du inte har möjlighet att ta ett billån.

Läs mer om privatlån

Billån

Passar dig som köper bil hos en auktoriserad bilhandlare, lånar mer än 100 000 kronor och kan lägga 20 % av bilens pris som kontantinsats. Billånets ränta är oftast lägre än på privatlån, eftersom du har din bil som säkerhet.

Läs mer om billån

Grön bilfinansiering

Passar dig som köper en elbil och finansierar bilen med ett billån. Du får rabatt på räntan på billånet i samband med att du köper en elbil.

Läs mer om grön bilfinansiering

Räkna på vad din bilfinansiering kan kosta

När du ska köpa bil är det bra att använda en lånekalkyl, för att se vilken prisklass som passar din ekonomi. Beroende på hur vilken bil du vill köpa finns olika finansieringsalternativ.

Ett billån är en bra idé om du funderar på att köpa en nyare bil hos en bilhandlare, medan ett privatlån passar dig som tittar på att köpa en begagnad bil av en privatperson.

Kan du spara till en del av summan?

Kanske har du möjlighet att spara ihop till hela eller delar av summan du behöver? Starta ett automatiskt månadssparande, så att du sparar utan att tänka på det.

Vi gör en kreditprövning innan du lånar

Vi är alltid noga med vår kreditgivning, och det är vi för din skull. Det innebär att vi gör en kreditprövning och räknar på hur din ekonomi påverkas av lånet. På så sätt ser vi till att du kan klara kostnaderna, även om räntan går upp några procent.