Räkna på vad din bilfinansiering kan kosta

När du ska köpa bil är det bra att använda en lånekalkyl, för att se vilken bil du har råd att köpa. Beroende på om du köper bilen via bilhandlare eller privatperson finns olika finansieringsalternativ.

Ett privatlån passar dig som tittar på att köpa en bil av en privatperson. Medan ett billån är en bra idé om du funderar på att köpa en bil hos en bilhandlare. Tänk på att alltid jämföra räntan på lånen.

Tänk på det här när du väljer finansieringslösning

Finansiera bilköpet med ett privatlån

Om du finansierar den nya bilen med ett privatlån behöver du ingen säkerhet för lånet. Du behöver heller inte lägga någon egen kontantinsats.

Räntan du får är individuell och baseras på din kreditvärdighet. Vi gör en kreditprövning när du ansöker om ett lån. Vi räknar sedan på hur din ekonomi påverkas av lånet. Det gör vi för att se om du kan klara kostnaderna även om räntan går upp några procent.

Privatlån passar dig som behöver låna från 10 000 kronor. Pengarna betalas ut som en engångssumma. Du bestämmer själv hur snabbt du vill betala tillbaka lånet, i upp till 12 år. Du kan välja att betala tillbaka snabbare utan extra kostnad. 

Köp bilen och betala med ett billån

Om du väljer att finansiera den nya bilen med ett billån, använder du bilen som säkerhet. Du behöver även betala 20 % av köpesumman i kontantinsats. Kanske har du en inbytesbil som kan fungera som kontantinsats? I och med att du lämnar bilen som säkerhet, kan billån ha en något lägre ränta än ett privatlån. 

Just nu går det inte att ansöka om ett billån hos oss. Vi jobbar med att ta fram ett smidigare ansökningsflöde. Privatlån kan du däremot ansöka om som vanligt.

Kan du spara till en del av summan?

Kanske har du möjlighet att spara ihop till hela eller delar av summan du behöver? Starta ett automatiskt månadssparande, så sparar du utan att tänka på det. Om du behöver pengarna inom tre år passar vårt sparkonto med fria uttag bäst.

Vi gör en kreditprövning innan du lånar

Vi är alltid noga med vår kreditgivning, och det är vi för din skull. Det innebär att vi gör en kreditprövning. Vi räknar sedan på hur din ekonomi påverkas av lånet. Det gör vi för att se om du kan klara kostnaderna även om räntan går upp några procent.