MC-lån – låna till motorcykel

Dina planer och din ekonomi påverkar vilken typ av finansiering som passar bäst när du vill köpa motorcykel. Med hjälp av vår lånekalkyl kan du ta reda på vilken årsmodell, märke eller genre du har råd att köpa. Här har vi samlat de alternativ du kan välja mellan när du vill förverkliga dina MC-drömmar.

Med ett MC-lån kan drömmen bli verklighet

Använd vår lånekalkyl när du vill se vilken prisklass du har råd med, beroende på hur dyr motorcykel du vill köpa finns det olika finansieringsalternativ. Oavsett storlek, kubik eller antal mil på mätaren kan vi erbjuda dig ett passande lån.

Ett MC-lån är en bra idé om du funderar på att köpa en nyare motorcykel hos en MC-handlare, medan ett privatlån passar dig som tittar på att köpa en begagnad MC av en privatperson.

Två alternativ när du behöver låna till MC

Både dina planer och hur din ekonomi ser ut påverkar vilken typ av finansiering som passar dig bäst.

  • Om du köper en motorcykel av en privatperson och behöver låna 10 000 kronor eller mer kan Privatlån passa dig bra. Ett privatlån är ett banklån utan säkerhet. Du kan betala tillbaka lånet under upp till 12 år, men du kan även välja att betala tillbaka hela lånebeloppet i förväg, helt utan extra kostnad.
  • Om du köper din motorcykel hos en auktoriserad MC-handlare och den kostar minst 125 000 kronor och du behöver låna 100 000 kronor eller mer, kan ett MC-lån vara en bra lösning för dig. Hos oss kallar vi MC-lån för Fritidslån.

    För att kunna ta ett MC-lån behöver du ha 20 procent av motorcykelns pris i kontantinsats. Med ett MC-lån har du din motorcykel som säkerhet och det spelar ingen roll om den är ny eller begagnad. Den längsta kredittiden för motorcyklar är 8 eller 10 år, beroende på storleken på kontantinsatsen.

Vilken finansieringslösning passar dig?

Privatlån

Passar dig som lånar minst 10 000 kronor och vill betala tillbaka under upp till 12 år. Passar bra om du ska köpa en begagnad motorcykel av en privatperson och om du inte har möjlighet att ta ett MC-lån.

Läs mer om privatlån

MC-lån

Passar dig som köper motorcykel hos en auktoriserad MC-handlare, lånar mer än 100 000 kronor och kan lägga 20 % av motorcykelns pris som kontantinsats. MC-lånets ränta är oftast lägre än på privatlån, eftersom du har din MC som säkerhet. Hos oss kallar vi MC-lån för Fritidslån.

Läs mer om MC-lån

Gör det kul att spara

Kanske har du möjlighet att spara ihop till hela eller delar av summan du behöver. Det finns flera sätt att göra sparandet enklare och roligare. Testa till exempel vår tjänst Xtraspar som sparar lite åt dig varje gång du handlar med ditt bankkort. Eller lägg upp ett automatiskt sparande som dras månadsvis så att du sparar utan att tänka på det. Och du, du vet väl att du kan döpa ditt sparkonto till vad du vill?

Sund kreditgivning

Vi är alltid noga med vår kreditgivning, och det är vi för din skull. Det innebär att vi gör en kreditprövning och räknar på hur din ekonomi påverkas av lånet och ser till att du kan klara kostnaderna även om räntan går upp några procent.