MC-lån – låna till motorcykel

Låna till motorcykel på olika sätt, beroende på dina planer och på hur din ekonomi ser ut. Här kan du läsa om de alternativ du kan välja mellan när du vill låna pengar till MC.

Olika sätt att låna till MC

Både dina planer och hur din ekonomi ser ut påverkar vilken typ av finansiering som passar dig bäst. Antingen kan du ta ett vanligt privatlån, som du kan använda till vad du vill. Eller så tar du ett mer specifikt MC-lån – eller fritidslån som vi kallar det – där du använder motorcykeln som säkerhet.

Läs mer om vilket alternativ som passar dig bäst.

Privatlån

Passar dig som lånar minst 10 000 kronor och vill betala tillbaka under upp till 12 år. Passar bra om du ska köpa en begagnad motorcykel av en privatperson, eller om du inte har möjlighet att betala en kontantinsats. Privatlån kräver ingen säkerhet.

Läs mer om privatlån

Fritidslån

Passar dig som köper motorcykel hos en auktoriserad MC-handlare, lånar mer än 100 000 kronor och kan lägga 20 % av motorcykelns pris som kontantinsats. Fritidslånets ränta är oftast lägre än på privatlån, eftersom du har din MC som säkerhet.

Läs mer om fritidslån

Räkna på vad det kostar att låna till MC

Oavsett storlek, kubik eller antal mil på mätaren kan vi erbjuda dig ett passande MC-lån. Är du osäker på hur mycket pengar du kan låna är det alltid bra att använda en lånekalkyl..

Ett MC-lån – som vi kallar fritidslån – är ett bra alternativ om du funderar på att köpa en nyare motorcykel hos en MC-handlare. Ett privatlån passar dig som vill köpa en begagnad MC av en privatperson. Räkna på det lån som passar din situation bäst.

Kan du spara till en del av summan?

Kanske har du möjlighet att spara ihop till hela eller delar av summan du behöver. Det finns flera sätt att göra sparandet enklare och roligare.

Testa till exempel vår tjänst Xtraspar som sparar lite åt dig varje gång du handlar med ditt bankkort. Eller starta ett automatiskt månadssparande, så att du sparar utan att tänka på det.

Vi gör en kreditprövning innan du lånar

Vi är alltid noga med vår kreditgivning, och det är vi för din skull. Det innebär att vi gör en kreditprövning och räknar på hur din ekonomi påverkas av lånet. På så sätt ser vi till att du kan klara kostnaderna, även om räntan går upp några procent.