Betala körkortet med ett körkortslån

Med ett körkortslån behöver du ingen säkerhet för lånet, och du har alltid ångerrätt i 14 dagar. Använd vår kalkylator för att se hur mycket du kan låna.

 • Låna 10 000–500 000 kronor i upp till 12 år.
 • Individuell ränta 6,95 %–14,45 % (*effektiv ränta 7,36 %–15,68 %).
 • Betala tillbaka snabbare utan extra kostnad. 

Vad kostar det att ta körkort?

Att ta körkort kostar i snitt 15 000 kronor enligt korkortonline.seÖppnas i nytt fönster. Kostnaden varierar mycket beroende var du tar dina lektioner och hur mycket du kan övningsköra och läsa själv.

Vissa kostnader är gemensamma för alla som vill ta körkort, exempelvis riskutbildningarna, teoriprovet och uppkörningen.

Många väljer att gå en teorikurs och ta körlektioner på en trafikskola. Det är framförallt kostnaderna för körlektioner som kan bli dyrt, om du behöver ta många. För att bli en säker förare är det viktigt att köra mycket.

Tips för att få ned kostnaden för körkortet

Ett tips för att få ner kostnaden är att utöver körlektioner övningsköra med en förälder eller vän. För att kunna göra det behöver både din handledare och du som vill ta körkort gå en handledarutbildning. Den kostar några hundralappar per person.

Plugga teorin ordentligt och övningskör så mycket du kan, så ökar möjligheten att du klarar proven vid första tillfället. Då spar du både tid och pengar!

Vem kan ansöka om ett körkortslån?

För att kunna ta ett lån ska du ha varit kund hos oss i 90 dagar och fyllt 18 år. Du behöver också ha en bra kreditvärdighet. Kreditvärdigheten baseras bland annat på din livssituation, tidigare lån och krediter, betalningsanmärkningar och månadsutgifter. 

Lånet är ett privatlån och vi tar alltid en kreditupplysning när du ansöker. 

Så ansöker du om körkortslån

 • 1. Räkna

  Räkna ut din månadskostnad i kalkylen och gå vidare till ansökan.

 • 2. Ansök

  Fyll i dina uppgifter och klicka på skicka. Du får svar direkt på skärmen.

 • 3. Signera

  Signera ditt lån med Mobilt BankID. Klart – pengarna betalas nu ut!

Priser och räntor
Räkneexempel

Priser och räntor för körkortslån

Räntan du får är individuell. Den baseras på hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss, i kombination med hur din privatekonomi mår. Det mäts med något som kallas för kreditvärdighet. Kreditvärdigheten baseras bland annat på din livssituation, tidigare lån och krediter, betalningsanmärkningar och månadsutgifter.

Räntan på körkortslånet är rörlig och följer marknadsräntan. Det innebär att den kan förändras både innan ditt lån betalas ut och under tiden du har lånet.

Priser och räntor för körkortslån
SpecifikationRänta eller pris
Ränta6,95 %–14,45 %
Uppläggningsavgift525,00 kr
Avisering via nätbanken med återbetalningskonto i Nordea0,00 kr
Påminnelseavgift60,00 kr

*Effektiv ränta och räkneexempel

Den effektiva räntan är 7,36 %–15,68 %. Den är beräknad enligt Konsumentverkets riktlinjer, på 7 år med rak amortering. Den effektiva räntan inkluderar uppläggningsavgift på 525,00 kronor. Kostnaden för Vardagspaketet ingår inte.

Ett lån på 100 000 kr, upplagt på 7 år och rörlig årsränta 8,19 % ger den effektiva räntan 8,70 %. Då ingår uppläggningsavgift på 525,00 kronor och avisering via nätbanken/appen. Eventuell kostnad för Vardagspaketet ingår inte. Det totala beloppet att betala tillbaka blir 129 533,00 kronor. Med rak amortering är första återbetalning 1 873,00 kronor och sista 1 198,00 kronor (totalt 84 avbetalningar). Årsränta per 2024-05-15.

Kan du spara till en del av summan?

Kanske har du möjlighet att spara ihop till hela eller delar av summan du behöver? Starta ett automatiskt månadssparande, så sparar du utan att tänka på det. Om du behöver pengarna inom tre år passar vårt sparkonto med fria uttag bäst.

Vi gör en kreditprövning innan du lånar

Vi är alltid noga med vår kreditgivning, och det är vi för din skull. Det innebär att vi gör en kreditprövning. Vi räknar sedan på hur din ekonomi påverkas av lånet. Det gör vi för att se om du kan klara kostnaderna även om räntan går upp några procent.