Deklarationsdags

Gör det enkelt att deklarera. Med ett BankID kan du logga in, göra ändringar och lägga till uppgifter i din deklaration. Det kan du till exempel behöva göra om du har handlat med aktier eller sålt en bostad under förra året.

Information och datum gällande deklarationen

Skatteverket öppnar sin tjänst för att deklarera den 14 mars 2023. Årets inkomstdeklaration ska vara inlämnad elektroniskt eller på papper senast den 2 maj. Du kan deklarera genom att sms:a, ringa, använda Skatteverkets app eller e-tjänst och även på pappersblankett.

Har du en digital brevlåda hos Skatteverket (behöver skaffas senast den 5 mars) får du inkomstdeklarationen digitalt i början av mars. Om du inte har en digital brevlåda får du deklarationen med posten mellan den 15 mars och 15 april. Har du inte fått din deklaration vid den tidpunkten, kontakta Skatteverket. För att få pengarna i april ska du deklarera senast den 30 mars. Detta gäller dig som inte gör några ändringar.

Mars

6-10 mars: Du som är ansluten till en digital brevlåda får din deklaration skickad dit.

14 mars: Du kan deklarera i Skatteverkets app och e-tjänst. 

30 mars: Sista dagen att godkänna din deklaration i Skatteverkets app eller e-tjänst, utan att ändra eller lägga till något – om du vill ha skattepengarna den 5-6 april. Deklarerar du senare än den 30 mars kan du inte få skattepengarna i april.

April

5-6 april: Skatteåterbäring för dig som godkände din deklaration digitalt senast den 30 mars, utan att ändra eller lägga till något.

15 april: Om du inte har digital brevlåda får du din deklaration med posten senast detta datum.

Maj

2 maj: Din inkomstdeklaration för inkomståret 2022 ska finnas hos Skatteverket senast 2 maj 2023. 

Juni

8-9 juni: Skatteverket betalar ut skatteåterbäringen till dig som deklarerade senast den 2 maj.

Frågor och svar om deklaration