Det här får du när du öppnar bankkonto hos oss

Hos oss får du koll på hela din privatekonomi med personlig rådgivning och smidiga vardagstjänster. Vi finns här för dig, när och var det passar dig. 

  • Hjälp med sparande, pension, lån och försäkringar.
  • Alltid banken i din hand med vår topprankade* bankapp.
  • Vardagspaketet med våra mest använda tjänster.

Saknar du ett Mobilt BankID är du välkommen att besöka ett av våra kontorÖppnas i nytt fönster för att bli kund. Tänk på att ta med giltig ID-handling. Läs mer om att bli bankkund på Svenska Bankföreningens hemsidaÖppnas i nytt fönster


*Betyg och recensioner från användare på App Store och Google Play september 2023.

Ledande digitala banken 2023

girls-looking-mobile-small

Vi är stolta över att ha blivit rankad etta i Norden för vår digitala kundupplevelse*. Vår mobilapp har också utsetts till bästa bankapp för både företag och privatpersoner i Sverige**. Det här visar att det digitala har blivit en självklar del av hela vår verksamhet.


Våra utmärkelser/betyg baseras på *D-rating 2023, **Global Finance Awards 2023 samt betyg och recensioner från användare av App Store och Google Play september 2023; ett snitt på 4,5.

Som kund får du vårt Vardagspaket

I Vardagspaketet får du ett Personkonto, bankkortet Nordea Debit och tillgång till appen och nätbanken. Som ny kund får du Vardagspaketet kostnadsfritt i två månader (ordinarie pris 39 kronor/månad).

Se lån och sparande i appen och nätbanken

Har du enbart lån, sparande eller pension hos oss? Skaffa tillgång till vår app och nätbank för att se det du har hos oss. 

Vi hjälper dig att byta bank

När du vill byta bank till Nordea hjälper vi till med det praktiska, som att avsluta konton och tjänster hos din nuvarande bank efter att du blivit kund hos.

Skaffa bankkonto och kort till barn

Du som förälder (vårdnadshavare) kan enkelt öppna konto med kort till ditt barn utan att behöva besöka ett bankkontor. 

Är du student?

Bli studentkund i Nordea och få våra vanligaste banktjänster kostnadsfritt. Du får även tillgång till flera digitala tjänster som gör studentlivet lättare.

Bli Premiumkund med Förmögenhetsrådgivare

Du som har ett sparande på över 2,5 miljoner kronor hos Nordea kan få tillgång till en personlig Förmögenhetsrådgivare. Våra Förmögenhetsrådgivare har fördjupade kunskaper inom sparande och pension.