Växer familjen?

Att skaffa barn medför ibland nya behov som behöver finansieras. Dina planer och din ekonomi påverkar vilken typ av finansiering som passar bäst. Här ser du vilka alternativ som finns.

Ny familjemedlem? Grattis!

Grattis till tillökningen! Barn är underbara och skänker mycket glädje. Att skaffa barn medför ofta att ni behöver köpa en del nya saker till den utökade familjen. Enligt Konsumentverket kostar basutrustning för barnets första år cirka 15 000 kronor. Då tillkommer dessutom kostnader för kläder och leksaker, och kanske för ett större boende och bil.

Tre alternativ för att finansiera tillökningen:

  • Om ni behöver pengar under kortare tid och själv bestämma återbetalningstiden brukar kreditkort vara ett bra alternativ. Alla våra kreditkort har upp till 55 dagars räntefri kredit. Därför kan det vara fördelaktigare att betala med kreditkort än att ta ett lån.
  • Om ni har behov av att låna pengar, 10 000 kronor eller mer, och vill betala tillbaka över längre tid, kan Privatlån passa bra
  • Vill ni låna över 100 000 kronor brukar det bli billigast om ni har möjlighet att ta bolån. Tänk på att nya bolån kan påverka hur mycket ni behöver amortera per månad, och kan eventuellt medföra avgifter för pantbrev (för villa) eller pantsättning (för bostadsrätt).

Handla på nätet med kreditkort och få leveransförsäkring

Om du handlar saker till barnet på internet kan det vara en bra idé att betala med något av våra kreditkort. Du får du en leveransförsäkring på köpet och har alltid reklamationsrätt. 

Kostnadsfri juridisk behovsanalys

Vid stora viktiga händelser i livet är det bra att se över den familjejuridiska situationen. Visste du att vi erbjuder alla kunder en kostnadsfri behovsanalys i familjejuridiska frågor – och rabatt hos vår samarbetspartner Familjens JuristÖppnas i nytt fönster.

Som Premiumkund får du extra förmånliga erbjudanden hos Familjens Jurist.

Vilken finansieringslösning passar dig?

Kreditkort

Passar dig som vill låna pengar under kortare tid. Handlar du på internet får du leveransförsäkring och har alltid reklamationsrätt.

Läs mer om kreditkort

Privatlån

Passar dig som lånar minst 10 000 kronor och vill betala tillbaka över längre tid. Passar också om du inte har möjlighet att ta bolån.

Läs mer om privatlån

Bolån

Passar dig som lånar mer än 100 000 kronor och kan låna på din bostad. Räntan på bolån är oftast lägre än på både privatlån och kreditkort.

Läs mer om bostadslån

Gör det kul att spara

Kanske har du möjlighet att spara ihop till hela eller delar av summan du behöver. Det finns flera sätt att göra sparandet enklare och roligare. Testa till exempel vår tjänst Xtraspar som sparar lite åt dig varje gång du handlar med ditt bankkort. Eller lägg upp ett automatiskt sparande som dras månadsvis så att du sparar utan att tänka på det. Och du, du vet väl att du kan döpa ditt sparkonto till vad du vill?

Sund kreditgivning

Vi är alltid noga med vår kreditgivning, och det är vi för din skull. Det innebär att vi gör en kreditprövning och räknar på hur din ekonomi påverkas av lånet och ser till att du kan klara kostnaderna även om räntan går upp några procent.