Chatta med oss Öppnas i nytt fönster Kundservice

Så köper du aktier – Kom igång på 3 steg

Att köpa aktier hos oss är enkelt och prisvärt. Handla aktier från 1 krona och få tillgång till över 15 marknader världen över.

Vi rekommenderar att du köper dina aktier inom ett Investeringssparkonto (ISK). Ett ISK är ett konto där du inte behöver betala skatt varje gång du säljer aktier med vinst. Istället betalar du en låg schablonskatt för ISK varje år.

Steg 1: öppna ISK

Logga in i Internetbanken och klicka på Spara och placera. Klicka på Öppna konton & tjänster i menyn till vänster. Sedan klickar du på Öppna nytt konto/tjänst. Välj ISK och klicka sen på Öppna ISK för sparande i fonder och värdepapper. 

Logga ut och logga in igen. Det tar ungefär tio minuter tills kontot är på plats och redo att användas. 

Steg 2: för över pengar till din nya ISK

När din ISK är på plats syns kontot bland dina övriga konton i Internetbanken och i appen. För att kunna handla aktier behöver du föra över pengar till depån. Det gör du precis som en vanlig överföring mellan två konton.

Steg 3: köp aktier 

För att köpa aktier loggar du in i Internetbanken och klickar först på Spara och Placera i toppmenyn. Välj sedan Handla och placera i menyn till vänster, och till slut Köp och sälj strax under. Välj Aktier vid rullmenyn för Produkttyp mitt på skärmen.

Du kan även köpa aktier i appen. Logga in i appen och klicka på Spara och Placera på startsidan och sedan på Sök och inspiration högst upp i menyn. Klicka på Aktier och sök på aktiens namn eller ISIN-kod eller scrolla i listan.

Nu är du igång och kan börja köpa aktier på 15 marknader världen över.

Tänk på att historisk avkastning inte är någon garanti för framtida avkastning. Värdet på dina fondandelar och aktier kan både öka och minska till följd av marknadens utveckling och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.