Chatta med oss Öppnas i nytt fönster Kundservice

Hållbarhetsrelaterad information - SFDR

Här kan du ta del av hur vi på Nordea tar hänsyn till och hanterar hållbarhetsrisker i våra investeringsbeslut och investeringsrådgivningen samt hur vi identifierar och hanterar negativa hållbarhetseffekter.

Hållbarhetsrelaterad information

Vi på Nordea anser att hållbarhet är extremt viktigt, vilket också genomsyrar allt vi gör. Genom att använda oss av vår expertis, våra produkter, tjänster och relationer möjliggör vi övergången till en mer hållbar framtid tillsammans med våra kunder. 

Nästan all ekonomisk aktivitet påverkar olika hållbarhetsfaktorer, både positivt och negativt. Här hittar du information om hur vi på Nordea integrerar hållbarhetsrisker i våra investeringsbeslut och hur vi identifierar och hanterar dess negativa effekter. 

Informationen finns tillgänglig för de tre legala enheterna i Sverige: Nordea Bank Abp, Nordea Funds Ab och Nordea Liv & Pension.

Nordea Bank Abp

Nordea Bank Abp

Här kan du ta del av hållbarhetsrelaterad information som gäller för Nordea Bank Abp. 

Riktlinjer för integrering av hållbarhetsrisker

Information om hur hållbarhetsrisker integreras i Nordea Bank Abp:s investeringsbeslut och hur hållbarhetsrisk integreras i investerings- och försäkringsrådgivningen finns att ta del av här. Länk till PDF (pdf, 23 KB)Öppnas i nytt fönster.

Hantering av negativa hållbarhetseffekter av investeringsbeslut

Information om hur Nordea Bank Abp identifierar negativa hållbarhetseffekter av investeringsbesluten och hur dessa åtgärdas finns att ta del av här. Länk till PDF (pdf, 104 KB)Öppnas i nytt fönster.

Nordea Funds Ab
Nordea Liv & Pension