Nordea Premium

Nordea Premium är betal- och kreditkortet för dig som är Premiumkund. Kortet ger dig förmånliga försäkringar och tillgång till flygplatslounger över hela världen

Om Nordea Premium Mer fakta Försäkringar Erbjudanden Priser och villkor Om Nordea Premium

Om Nordea Premium

nordeapremium-218x158Nordea Premium passar dig som reser mycket. Kortet innehåller en av marknadens bästa reseförsäkringar, exempelvis ingår ersättning vid flyg- och bagageförseningar och ersättning för läkar- och sjukvårdskostnader. 

Ansökan

Vill du ansöka om ett Premiumkort? Kontakta Kundcenter på 0771-22 44 88 eller din Rådgivare.


Dina fördelar:

 • Koppla av i väntan på ditt flyg. Till kortet hör ett Priority Pass som ger dig tillgång till 1000 flygplatslounger världen över, varav fyra besök/år utan kostnad.
 • Nordea Premium ger dig överblick över dina inköp och möjlighet att delbetala beloppet i en takt som passar dig.
 • Handlar du vitvaror och viss hemelektronik med kortet ingår en kostnadsfri allriskförsäkring. 
 • Kortet fungerar för kontaktlösa betalningar
Mer fakta

Mer fakta om Nordea Premium

Du får varje månad en faktura där alla dina inköp och uttag är redovisade. Du väljer om du vill betala hela fakturans belopp (då utgår ingen ränta) eller om du vill använda din möjlighet till kredit och delbetala fakturan (minst 5 procent och lägst 150 kronor av beloppet). Du har upp till 55 räntefria dagar.

Nordea Premium innehåller en av marknadens bästa reseförsäkringar. Exempelvis ingår ersättning vid flyg och bagageförseningar och ersättning för läkar- och sjukvårds kostnader.

Ansök om Nordea Premium 

För att kunna ansöka om Nordea Premium måste du vara Premiumkund i Nordea. Du ansöker genom att ringa 0771-22 44 88 eller via din personliga bankman. 

Priority Pass

Ditt Priority Pass är din inträdesbiljett till över 1000 flygplatslounger världen över. Här får du tillgång till Internet, konferensutrymmen eller varför inte bara koppla av en stund i lugn och ro före resan. Du får fyra kostnadsfria besök per år, sen betalar du 200 kronor per besök. Det går bra att ta med sig en gäst till loungen. Varje gäst räknas då som ett besök.

Använd sms-tjänsten Lounge Finder för att få reda på om det finns en Priority Passlounge på den flygplats du ska resa från. Du skickar flygplatskoden (arn för Arlanda) i ett sms till + 44 7624 80 99 77. Inom några sekunder får du svar via sms med information om öppettider och var på flygplatsen loungen är belägen.

Har du en smartphone kan du istället kostnadsfritt ladda  ner appen från Priority Pass.

Mer information finns på prioritypassÖppnas i nytt fönster

Behöver du höja din kreditgräns eller ansöka om ett extrakort?

Då är du välkommen att kontakta oss på Kundcenter, 0771- 22 44 88.  

Det är helt kostnadsfritt att ansöka om höjning av kreditgräns och extrakort. 

Extra inbetalning/Betala innan fakturan kommer

Om du vill göra en extra inbetalning på ditt Nordea Premium ska beloppet sättas in på följande kontonummer:

 • PlusGirokonto 417 33 00-7

Som referens anges kortnumret med tillägget 83 på slutet. 

Exempel: 123412341234123483

Vid positivt saldo, gottgörs ingen ränta. Extrainbetalning aviseras inte särskilt, utan insättningen framgår av nästa kontoutdrag.

Förlust av kort utomlands

Du kan snabbt få hjälp om du råkar förlora ditt kort utomlands. Tjänsten Emergency Service hjälper dig att få tillgång till pengar igen. Du når Emergency Service dygnet runt genom att ringa +46 8 402 57 10.

I vissa länder kan du inte använda den här tjänsten. Ring oss innan resan och se om tjänsten finns på ditt resmål.

Tjänsten kostar bara när du väljer att utnyttja den. Priset är 500 kronor per tillfälle plus eventuell avgift för kontantuttag (för nödkontanter).
Försäkringar

Kompletterande reseförsäkring

Om du betalar mer än hälften av din resa med ditt Nordea Premium ingår en reseförsäkring som gäller i 90 dagar samt avbeställningsskydd. Reseförsäkringen ersätter kostnader för sjukvårds- och läkekostnader samt hemtransport. För att se vilket reseskydd du har i kortförsäkringen, se punkt 4 i det fullständiga försäkringsvillkoret. 

Du som har bokat enkel biljett bör särskilt se över ditt reseskydd inför din resa, då din kortförsäkring i dessa fall endast gäller fram till resmålet. Därefter bör du komplettera med separat reseskydd eller använda dig av reseskyddet i din hemförsäkring som vanligtvis ersätter kostnader för sjukvård utomlands under resan. Vid tjänsteresa gäller inte hemförsäkringen. 

För att ta del av försäkringarna måste du ha kvar ditt giltiga kort vid skadetillfället.

Gäller även för familjemedlemmar 

Försäkringen gäller även för familjemedlem, det vill säga make/maka/sambo/registrerad partner samt barn (hemmavarande) och barnbarn under 23 år. Försäkringen gäller även för familjemedlem som reser på egen hand.

Dessa moment ingår i den kompletterande försäkringen:

 • Avbeställningsskydd
 • Bagage- och transportmedelsförseningar
 • Outnyttjad skid- och golfaktiviteter
 • Invaliditet och dödsfall genom olycksfall
 • Kostnader i samband med akut sjukdom och olycksfall
 • Självrisk på eget hem och egen bil (lämnad hemma eller medtagen på resan)
 • Självrisk på hyrbil utomlands när resan har betalats med kortet

Det här omfattar avbeställningsskyddet

Om den försäkrade, närstående person, medresenär, eller person du ska besöka råkar ut för olycksfallsskada, akut sjukdom eller dödsfall. Ersättning lämnas för avbeställningskostnader för resa och boende upp till det maxbelopp som anges i det fullständiga villkoret.

Det här omfattar inte avbeställningsskyddet

 • Matkostnader i en s k all inclusiveresa
 • Observera att graviditet inte räknas som en sjukdom och att du därför inte får ersättning vid avbeställning på grund av graviditet, komplikationer i samband med graviditet eller förlossning.

Så här ska resan betalas för att försäkringen ska gälla

 • Resan ska betalas med kort direkt hos resebyrån eller
 • Uppge kortnummer per telefon, fax eller på resebyråns hemsida.
 • Betala via Internet/giro- eller telefontjänst i Nordea

Undantag från ovanstående betalningssätt

Om resebyrån inte tar emot kort ska det styrkas med ett intyg från resebyrån.

Vid flygbolagskonkurs

Vid flygbolagskonkurs gäller inte din reseförsäkring. Om du betalat din resa med kort kan du göra en kortreklamation.

Kontakt vid frågor om reseförsäkringen

Vid frågor om försäkringen kontakta Kortservice 0771-99 00 77, öppet dygnet runt.

Allriskförsäkring

När du betalar din nya TV, DVD-spelare eller vitvaror som kyl och frys med ditt Nordea Premium ingår en allriskförsäkring utan självrisk. Försäkringen gäller i 5 år, förutsatt att du har kvar ditt kort vid skadetillfället. Du slipper ta en butiksförsäkring, som kan kosta hundratals kronor per vara.

Exempel: Olycka i köket

Du tappar en kastrull på spishällen som spricker. Hällen är köpt två år tidigare med ditt Nordea Premium. Försäkringen hjälper dig med reparationskostnader eller en ny häll. 

Varans inköpspris ska vara minst 2.000 kr och vara betald till 100 procent med kortet.*

Kontakt vid frågor om allriskförsäkringen

Vid frågor om försäkringen kontakta Kortservice 0771-99 00 77, öppet dygnet runt.

*Se fullständiga försäkringsvillkor. För att försäkringen ska gälla måste ditt kort vara giltigt vid skadetillfället.

Leveransförsäkring vid Internetköp

Om du beställt en vara på Internet som har skadats under leveransen eller inte kommit fram till dig kan vi hjälpa dig med ersättning. Försäkringen som du får när du betalar hela varan med ditt Nordea Premium täcker varor värda upp till 30.000 kronor. 

Ska du handla på nätet? 

Betala då med ditt Nordea Premium så aktiveras en leveransförsäkring som täcker:

 • Skadat paket
 • Tomt paket/varan stulen
 • Förlust av paket vid transport

Med försäkringen i Nordea Premium får du ersättning motsvarande varans inköpspris, så att du kan köpa något nytt, eller få dina omkostnader betalda om du behöver skicka varan i retur. Försäkringen gäller vid köp av företag registrerade inom EU, Island, Norge, Schweiz och Liechtenstein . Varans inköpspris ska vara minst 1.000 kronor och vara betald till 100 procent med kortet.*

*Se fullständiga försäkringsvillkor. För att försäkringen ska gälla måste ditt kort vara giltigt vid skadetillfället.

Täcks inte ditt köp av Leveransförsäkring vid internetköp?

Är varans värde under 1.000 kronor eller har du handlat från en hemsida utanför EU, Island, Norge, Schweiz eller Liechtenstein ? Då kan du istället utnyttja din reklamationsrätt. 

En av fördelarna när du väljer att betala med kort är att du har möjlighet att reklamera ditt köp om exempelvis dina beställda varor inte dyker upp, om du blir dubbeldebiterad eller företaget du handlat av går i konkurs innan du fått din vara.

Reklamationsrätten gäller när du betalar med ditt kort i butik och på internet både i Sverige och utomlands. Det finns ingen beloppsgräns för värdet av varor som kan reklameras. 

Läs mer om kortreklamation

Kontakt vd frågor och leveransförsäkringen

Vid frågor om försäkringen kontakta Kortservice 0771-99 00 77, öppet dygnet runt. 

Självriskskydd hyrbil utomlands

När du är utomlands och hyr bil, vespa eller moped av auktoriserad hyrbilsfirma så ingår ett självriskskydd. Det innebär att om ditt fordon får en skada som överstiger självrisken så lämnas ersättning med ett belopp som motsvarar den självrisk du valt – dock max 10 000 kr.

För att du ska kunna göra en skadeanmälan för skadan på din hyrbil/vespa/moped måste:

 1. Skadan vara så omfattande att den regleras av biluthyrarens försäkringsgivare
 2. Skadekostnaden vara högre än avtalad självrisk  

Exempel - Erik hyr bil på Mallorca 

Erik har i samband med sin resebokning även hyrt bil under några dagar. Han har valt en självriskkostnad på 2000 kronor i sitt hyresavtal. Han råkar skada fordonets sidospegel samt göra en repa i lacken. När han lämnar tillbaka bilen konstaterar hyrbilsfirman, efter kontakt med sitt försäkringsbolag, att det kostar 6000 kronor att åtgärda skadorna. Erik har då möjlighet att få sin självrisk på 2 000 kronor ersatt via sin försäkring i kortet eftersom skadekostnaden överstiger självrisken.   

Hade Erik däremot valt en självrisk på 8000 kronor så hade inte skadekostnad överstigit självrisken och Eriks skada på fordonet omfattas inte av försäkringsmomentet. 

Tänk alltså på att välja en självrisk i hyresavtalet som passar din plånbok!

Självriskskydd vid bilbärgning/assistans   

Självriskskydd gäller också vid skada på din bil som innebär bilbärgning eller assistans och ersätter din självriskkostnad upp till 2.000 kronor, förutsatt att du tankat och betalat minst 20 liter drivmedel med ditt Nordea Premium. Självriskskyddet gäller i 60 dagar efter varje tankning. 

Exempel – Bilsemester

Semesterdags och bilen är packad för en resa i Europa. Vattenpumpen går sönder och du måste boka bärgare till närmaste verkstad. Med den kompletterande försäkringen på Nordea Premium får du ersättning för den självrisk du betalar via din bilförsäkring.*

Kontakt vid frågor om självriskskyddet

Vid frågor om försäkringen kontakta Kortservice 0771-99 00 77, öppet dygnet runt.

*För att försäkringen ska gälla måste ditt kort vara giltigt vid skadetillfället.

Hole-in-one

Försäkringen gäller för Hole-in-one när du spelar minst 9 hål med godkänd markör på hemmabana, vid deltagande i golftävling eller annan bana där greenfee betalats med Nordea Premium. Ersättningsbeloppet är 2.000 kr.

Kontakt vid frågor om Hole-in-one

Har du frågor om försäkring kontakta Kortservice 0771-99 00 77, öppet dygnet runt.

Skadeanmälan och försäkringsvillkor

Skador som inträffar den 1 januari 2018 eller senare

Från och med den 1 januari och framåt anmäler du skadan till vår nya partner Moderna Försäkringar.

Skador som inträffar före den 1 januari 2018 

 • Skadeanmälan online på erv.se Öppnas i nytt fönster
 • Skadeanmälan via telefon direkt till Europeiska ERV på 0770-456 904. Denna tjänst är tillgänglig måndag-torsdag 8.30 - 16.30 och fredag 8.30 - 16.00  

Försäkringsvillkor och förköpsinformation  

Moderna Försäkringar

Europeiska ERV  

Kontakt vid frågor om kortförsäkringen

Vid frågor om försäkringen kontakta Telefonbanken 0771-22 44 88, öppet dygnet runt.

Erbjudanden

PB erbjudande Preem 218x158Vinterrabatt på drivmedel hos Preem 

Tanka på Preems bemannade stationer och betala med ditt Nordea Premium så får du 25 öre i rabatt per liter drivmedel. Rabatten gäller till 28 februari 2018. 

Drivmedelsrabatten dras direkt på fakturan. 

NG erbjudanden - Priceless Stockholm 218x158Priceless Stockholm

MasterCard öppnar dörrarna till ett helt annat Stockholm. Med programmet Priceless Stockholm får du tillgång till unika erbjudanden och ovärderliga upplevelser inom allt från restaurang och shopping till konsert och sport. Erbjudanden som du kan utnyttja både när du reser privat eller i tjänsten. Nya erbjudanden tillkommer hela tiden och du kan alltid se vad som är aktuellt just nu.

Gör så här

1. Kika runt bland alla erbjudanden på PricelessÖppnas i nytt fönster
2. Registrera dig och ta del av upplevelserna!

Äventyret Alladin

Premiär 26 december på Stockholm Waterfront. Sverigeturné vintern och Alladin erbjudande 218 158våren 2018

Dröse & Norberg, producenterna bakom publik- och kritikersuccéerna Snövit – the Musical och Trollkarlen från Oz, är tillbaka och presenterar nu stolt Äventyret Aladdin!  

Äventyret Aladdin är en komisk äventyrsmusikal för hela familjen med skådespelare från den svenska artisteliten, en stor ensemble, spektakulär iscensättning och nyskriven originalmusik.

Läs mer och se trailers här. Öppnas i nytt fönster

Erbjudande

Erbjudande: Ordinarie föreställningar Äventyret Aladdin Ditt pris: Alla går för barnpriset 395 kr/person (ord pris vuxen 495 kr, barn 395 kr). Serviceavgift tillkommer. Datum: December 2017-april 2018. Se aktuella städer i turnéplan (pdf, 1 MB)Öppnas i nytt fönster

Erbjudande: Publikrepetitioner Äventyret Aladdin i Stockholm Ditt pris: 295 kr/person (ord pris vuxen 395-525 kr, barn 345-425 kr). Serviceavgift tillkommer. Datum och tid: 21 december kl 18.00 och 22 december kl 14.00. Plats: Stockholm Waterfront, Nils Ericsons Plan 4, Stockholm.

Boka 

Boka ordinarie föreställningar runt om i landet här: Boka ordinarie föreställning AladdinÖppnas i nytt fönster

Boka föreställningen i Helsingborg här: Boka Alladin HelsingborgÖppnas i nytt fönster

Boka publikrepetitionen  21/12 -17 i Stockholm här: Publikrep Aladdin 21/12Öppnas i nytt fönster

Boka publikrepetitionen  22/12- 17 i Stockholm här: Publikrep Aladdin 22/12Öppnas i nytt fönster

Se hela turnéplanen här (pdf, 1 MB)Öppnas i nytt fönster

Priser och villkor

Premiumkund

Nordea Premium
SpecifikationPremium
Årsavgift 600 kr (ordinarie pris 1.200 kronor)
Extrakort0 kr
Kontantuttag i Sverige och utlandet*2 % min 40 kr
Uttag av utländsk valuta i Bankomats automater i Sverige**2 % min 40 kr
Betalning av postförskott hos Postombud och Företagscenter2 % min 40 kr
Årsränta vid delbetalning (för närvarande)8,55 % 
Effektiv ränta beräknad på 20.000 kr samt årsavgift12,99 % 
Emergency Service500 kr per tillfälle plus eventuell avgift för kontantuttag
Kopia av inköpsnota120,00 kr
Pappersfaktura19 kr per faktura
e-faktura0 kr
Förtida utbyteskort (nytt kort innan giltighetstiden gått ut)100 kr

* På köp/uttag utomlands ingår valutaväxlingspåslag motsvarande 1,55 % av det svenska beloppet. 

** På uttag av utländsk valuta i Bankomat AB's uttagsautomater i Sverige ingår valutaväxlingspåslag motsvarande 4,03% av det svenska beloppet.

Räkneexempel Nordea Premium

Årspriset för Nordea Premium är 600 kronor (ordinarie pris 1200 kronor). Inköps- och kreditgräns max 100 000 kronor. Avtalet gäller tillsvidare. Räntan på nyttjad kredit efter räntefri period är f n 8,55 % (2016-03-05), räntan är rörlig. Vid en nyttjad kredit på 20 000 är den effektiva räntan f n 12,99 % och det sammanlagda belopp som ska betalas är 21.976 kronor. Beloppet är uträknat efter ett exempel där krediten är återbetald på 12 månader.