Planer på att renovera badrum?

Dina planer och din ekonomi påverkar vilken typ av finansiering som passar bäst när du vill renovera ditt badrum. Här har vi samlat de alternativ du kan välja mellan när du vill förverkliga dina badrumsplaner.

Nytt handfat, lyxigt badkar eller totalrenovering?

Om du planerar att renovera ditt badrum är du i gott sällskap. Enligt en undersökning av badrumsföretaget Gerberit planerar var fjärde svensk att göra en badrumsrenovering inom 5 år. Hur finansierar du då din badrumsrenovering för att täcka kostnaderna?

Även om du inte ska helrenovera badrummet kan du ibland behöva byta ut delar av det, som ett sprucket handfat. Kostnaden för att renovera ett badrum kan variera mycket beroende på vad du ska göra, vilket material du väljer, kostnader för hantverkare med mera. 

Tre alternativ för att finansiera ditt nya badrum:

Både dina planer och hur din ekonomi ser ut påverkar vilken typ av finansiering som passar dig bäst.

  • Om du behöver pengar under kortare tid för att täcka kostnaderna, och dessutom själv bestämma återbetalningstiden, då brukar kreditkort vara ett bra alternativ. Alla våra kreditkort har upp till 55 dagars räntefri kredit. Därför kan det vara fördelaktigare att betala med kreditkort än att ta ett lån.
  • Om du har behov av att låna pengar, 10 000 kronor eller mer, och vill betala tillbaka över längre tid, kan Privatlån passa dig bra. Läs mer om Privatlån och räkna på vad ett nytt badrum skulle kosta dig
  • Om kostnaderna för att renovera badrummet är större och du vill låna över 100 000 kronor brukar det bli billigast om du har möjlighet att ta ett bolån. Nya bolån kan påverka hur mycket du behöver amortera per månad, och kan eventuellt medföra avgifter för pantbrev (för villa) eller pantsättning (för bostadsrätt). Räkna hur din ekonomi påverkas när du utökar ditt bolån eller kontakta oss så hjälper vi dig att räkna på om bolån är rätt finansieringslösning.
Tips när du köper vitvaror! 

Ska du byta tvättmaskin eller torktumlare? Betala med ett av våra kreditkort så får du en allriskförsäkring på köpet. Handlar du via nätet ingår även leveransförsäkring.

Vilken finansieringslösning passar dig?

Kreditkort

Passar dig som vill låna pengar under kortare tid. Med ett kreditkort har du upp till 55 räntefria dagar. Om du köper vitvaror med våra kreditkort får du allriskförsäkring på köpet.

Läs mer om kreditkort

Privatlån

Passar dig som lånar minst 10 000 kronor och vill betala tillbaka över en längre tid. Ett bra alternativ för dig som inte kan utöka ditt bolån för renovering.

Läs mer om privatlån

Bolån

Passar dig som vill låna mer än 100 000 kronor och har möjligheten att belåna huset för renovering. Räntan på bolån är i de flesta fall lägre än på både privatlån och kreditkort.

Läs mer om bostadslån

Gör det kul att spara

Kanske har du möjlighet att spara ihop till hela eller delar av summan du behöver. Det finns flera sätt att göra sparandet enklare och roligare. Testa till exempel vår tjänst Xtraspar som sparar lite åt dig varje gång du handlar med ditt bankkort. Eller lägg upp ett automatiskt sparande som dras månadsvis så att du sparar utan att tänka på det. Och du, du vet väl att du kan döpa ditt sparkonto till vad du vill?

Sund kreditgivning

Vi är alltid noga med vår kreditgivning, och det är vi för din skull. Det innebär att vi gör en kreditprövning och räknar på hur din ekonomi påverkas av lånet och ser till att du kan klara kostnaderna även om räntan går upp några procent.