Bli kund hos oss

Ansök online på 10 min.

Bli kund direkt via din dator eller mobiltelefon. När du blir kund får du ett Personkonto, Nordea Debit (valfritt) och tillgång till Internet-, Telefon- och Mobilbanken samt Nordea Investor. Ansökan har sju steg och tar cirka tio minuter att fylla i. Du får svar via SMS inom tolv timmar. Välkommen som kund!

Att bli kund med Mobilt BankID är både bekvämt och enkelt. Klicka på knappen ”Jag vill bli kund...” och fyll sedan i ansökan. Det tar cirka 10 minuter.  

Byta bank till Nordea 

För dig som vill byta bank till Nordea hjälper vi till med det praktiska, som att avsluta konton och tjänster hos din nuvarande bank. Läs merÖppnas i nytt fönster

Bli kund med Mobilt BankID För dig som vill byta bank till Nordea Priser Vardagspaketet Bli kund med Mobilt BankID

Bli kund med Mobilt BankID

Ansökan består av sju steg. Du får svar via SMS inom tolv timmar. Om vi behöver kontakta dig för mer information hör vi av oss inom 24 timmar vardagar mellan klockan 8:30 och 18:00. 

Det här behöver du för att kunna ansöka:

  • Mobilt BankID
  • Ha fyllt 18 år
  • Giltig svensk ID-handling    

Kundprogrammet och Vardagspaketet

Du som blir kund online blir automatiskt Baskund. Är du mellan 18 och 28 år blir du istället Check-in kund. Läs gärna om vårt kundprogram för att se priser och räntor i de olika nivåerna. 

När du blir kund online får du Vardagspaketet som innehåller ett Personkonto,  Nordea Debit (valfritt) och tillgång till Internet-, Telefon- och Mobilbanken samt Nordea Investor.

Frågor om dig

I din ansökan kommer du att få svara på frågor om dig och hur du har tänkt att använda dina tjänster i Nordea. Frågorna är en del av vår skyldighet som bank att känna våra kunder. Det är ett samhällsansvar som vi tar på stort allvar.  Du kan läsa mer om de frågor vi ställer till dig genom att klicka på frågetecknet när frågan ställs i ansökan, eller via länken "varifrån kommer ditt sparande" här på sidan.

För dig som vill byta bank till Nordea

För dig som vill byta bank

När du vill byta bank till Nordea hjälper vi till med det praktiska, som att avsluta konton och tjänster hos din nuvarande bank. Det är också viktigt att du själv gör en genomgång av dina konton och tjänster.

Nordea har tillsammans med övriga banker inom Bankföreningen tagit fram gemensamma rutiner för att ditt bankbyte ska gå så snabbt och smidigt som möjligt.

I Bankföreningens broschyr "Bankgemensamma rutiner för bankbyte" finns en steg-för-steg beskrivning av hur bankbytet går till. Här finns också en checklista som visar vilka uppgifter du behöver lämna till oss. Det tar vanligtvis tre bankdagar för din nuvarande bank att avsluta ditt konto, under förutsättning att du har lämnat komplett information om dina nuvarande konton och tjänster till oss. Bankerna tar inte ut några avgifter för att hjälpa till med bankbytet.

Nordea hjälper också till om du till exempel vill byta fondkonton eller lägga om dina lån. Men det kan ta längre tid att genomföra än tre dagar och omfattas inte av Bankföreningens rutin.

Besök oss eller bli kontaktad

Dina fördelar som kund hos oss:

  • Tillgänglighet dygnet runt via Nordeas Internetbank och Mobilbanken.
  • Personlig service dygnet runt via telefon.
  • Möjlighet till förmånliga priser genom Nordeas kundprogram.

Du kan bli kund hos oss på våra kontor.

Priser Vardagspaketet

Priser för Vardagspaketet

Du som blir kund online får Vardagspaketet per automatik. Först kommer du bli antingen Baskund eller Check-in kund men läs gärna mer om Kundprogrammet för att se vilken nivå du kommer tillhöra när allt är klart.

Priser Vardagspaketet
SpecifikationPris per månadOrdinarie pris
Baskund36 kronor36 kronor
Pluskund36 kronor36 kronor
Check-in12 kronor36 kronor
Student0 kronor36 kronor
Förmånskund24 kronor36 kronor
Premium24 kronor36 kronor

Frågor och svar

Women looking at documents sunny day  

Se vad andra har frågat

Här hittar du svar på några av de vanligaste frågorna från våra kunder.