Förmånskonto

Förmånskonto är ett tryggt val och passar dig som vill spara till en buffert eller bestämt sparmål - exempelvis en resa, nya möbler eller kontantinsats till bostad.

Om Förmånskonto Mer fakta Priser och villkor Om Förmånskonto

Om Förmånskonto

Ett sparkonto för dig som vill spara tryggt. Att spara på konto är ett enkelt sätt att bygga upp en buffert och är tryggt för både kortsiktigt och långsiktigt sparande. Dina pengar är alltid tillgängliga.

Dina fördelar:

  • Med fria uttag kommer du åt dina pengar när du vill 
  • Vill du få bra ränta och har 10.000 kr eller mer så kan du placera i bunden Fastränteplacering kopplad till kontot. 
  • Via Internet- eller Mobilbanken har du full kontroll på kontot.

Information om den statliga insättningsgarantin

Kontot omfattas av den statliga insättningsgarantin enligt beslut av Riksgälden.

Varje kund har rätt till ersättning för sin sammanlagda kontobehållning i banken med ett belopp som motsvarar högst 950 000 kronor. Riksgälden ska göra ersättningen tillgänglig för kunden för utbetalning inom sju arbetsdagar från den dag banken försattes i konkurs eller Finansinspektionen beslutade att garantin ska träda in. 

Utöver detta kan kunden få ersättning för vissa särskilt angivna händelser, t ex försäljning av privatbostad, avgångsvederlag, försäkringsersättning med högst 5 miljoner kronor.

Följande insättare, eller utländska motsvarigheter, kan inte få ersättning från garantin: banker, kreditmarknadsföretag, värdepappersbolag, försäkringsföretag, återförsäkringsföretag, understödsföreningar, finansiella institut enligt lagen om bank- och finansieringsrörelse (SFS 2004:297), värdepappersfonder eller alternativa investeringsfonder, pensionsfonder, pensionsstiftelser, landsting, kommuner eller statliga myndigheter. 

Läs mer om insättningsgarantin på Riksgäldens hemsidaÖppnas i nytt fönster och nordea.se.

Mer fakta

Förmånskonto - ett enkelt sparkonto

Spara säkert och sätt in pengar när du vill på ditt Förmånskonto. Om du saknar en buffert och vill ha ett sparande som sköter sig självt kan du ha en stående överföring  minst 100 kronor, varje månad. Så bygger du stadigt på bufferten. XtraSpar

Via Internetbanken har du full kontroll på kontot och kan se alla transaktioner och villkor. Du kan påbörja, göra ändringar eller uppehåll i ditt sparande direkt i Internetbanken.

Rörlig ränta 

Räntan är rörlig vilket innebär att den kan ändras beroende på det aktuella ränteläget för korta räntor på marknaden. Räntan höjs när räntorna vänder uppåt.

Kontot har inga uttagsavgifter, ingen bindningstid eller andra begränsningar.

Priser och villkor

Ränta för Förmånskonto

Ränta (för närvarande) för Förmånskonto
SpecifikationPris
Ränta (rörlig)0,00 % 

Priser

Prislista Privat - Konton, Bankkort och Internetbanken Privat (pdf, 53 KB)Öppnas i nytt fönster

Om sparande

Korg med kantareller  

Kom igång och börja spara

Med ett månadssparande i fonder eller konton kan du bygga upp en buffert eller ett större kapital för ekonomisk trygghet och valfrihet i vardagen.

Sail boat stem  

Tips till dig som vill börja spara

Hur du ska spara beror på din livssituation. En gyllene regel är dock att sprida riskerna. Läs mer om sparande här!