Lånelöfte

Ett lånelöfte är kostnadsfritt

Med ett lånelöfte från Nordea vet du hur mycket du kan låna när du ska köpa nytt boende. Sök online. Det tar cirka 10 minuter att fylla i ansökan och du får ett svarsbesked direkt på skärmen. För bästa användarupplevelsen rekommenderar vi dig att ansöka om lånelöfte via en dator.

Om Lånelöfte Mer fakta Om Lånelöfte

Om Lånelöfte

Innan du går med i en budgivning kan det vara skönt att veta hur mycket du får låna av oss till en ny bostad. Lånelöftet baseras på din ekonomi och ger svar på hur mycket du har råd att köpa boende för. Ett lånelöfte gäller i sex månader.

Dina fördelar:

  • Du vet hur mycket du kan köpa boende för.
  • Du är redo att göra en snabb affär.
  • Ditt lånelöfte är helt kostnadsfritt.
Mer fakta

Ta först reda på hur mycket du kan köpa för

Innan du ansöker rekommenderar vi att du gör en kalkyl för att få en uppfattning om hur ett bostadsköp kan påverka din ekonomi. I vår bokalkyl kan du få en uppfattning om månadskostnaden för ett boende. Du kan också välja att göra en hushållsbudget eller om du funderar på att köpa en bostad kan du få ett uppskattat maxpris utifrån dina ekonomiska förutsättningar. 

Ansök sedan om lånelöfte

I lånelöftesansökan ska du uppge alla dina befintliga lån och krediter. Du kan göra en kreditupplysning via UC (Min Upplysning). Då får du en aktuell sammanställning av dina befintliga lån och krediter samt outnyttjade krediter. Läs mer om min UC.Öppnas i nytt fönster  

Ta också fram uppgifter om hushållets:

  • Inkomster
  • Utgifter per månad
  • Tillgångar
  • Skulder

Det tar cirka 10 minuter att fylla i lånelöftesansökan.

När du skickat in ansökan får du ett svarsbesked direkt på skärmen. Svaret baseras på de uppgifter du lämnat i ansökan. Beviljade lånelöften skickas sedan via e-post eller vanlig post beroende på vad du angivit för önskemål i din ansökan.

Kreditprövning görs alltid

Innan lånelöftet beviljas gör vi en preliminär kreditprövning. Kreditprövningen innebär att banken tar en kreditupplysning på dig och gör en bedömning av din återbetalningsförmåga utifrån din ekonomiska situation. Bedömningen görs enligt Nordeas fastställda kriterier.

Kontakta oss innan du skriver kontrakt

En slutlig kreditprövning görs när du hittat bostaden du ska köpa och önskar utnyttja lånelöftet. Lånelöftet är generellt och inte knutet till en specifik bostad. När du har vunnit en budgivning behöver vi därför kontrollera att just den bostad som du vill köpa går att belåna. Det gör vi innan du skriver på kontraktet för den nya bostaden.

Lånelöftet gäller i sex månader

Ett lånelöfte är ett löfte om bostadslån hos Nordea. Giltighetstiden för lånelöftet är 6 månader. Du kan alltid ansöka om att förlänga löftet om det behövs. Om din ekonomi förändras efter att vi har godkänt din lånelöftesansökan måste du kontakta oss. Lånelöftet gäller bara så länge uppgifterna som du lämnade i ansökan stämmer.