Par på bro

Pensionsspara efter ålder

Hur du sparar till din pension kan variera en del beroende på hur gammal du är och hur långt du har kvar till pensionen. Här kan du läsa om hur du ska tänka kring ditt pensionssparande, beroende på vilket årtionde du är född.

Maxa din pension: 90-talist

Pensionen är kanske inte det första du tänker på när du precis gett dig ut i arbetslivet. Men för dig som 90-talist är det extra viktigt med ett privat sparande. Vi lever längre och dina pensionspengar ska räcka livet ut.

Pensionsspara som 90-talist

Maxa din pension: 80-talist

Du som är född på 80-talet har långt kvar till pensionen, men ju tidigare du börjar spara desto bättre. Hur mycket du sparar är inte det viktigaste – fokusera på att komma igång och spara regelbundet.

Pensionsspara som 80-talist

Maxa din pension: 70-talist

Är du född på 70-talet finns det fortfarande lång tid kvar att spara. Lägg undan så mycket du kan, baserat på din situation. Se även över din tjänstepension och fråga din arbetsgivare om löneväxling.

Pensionsspara som 70-talist

Maxa din pension: 60-talist

För dig som är född på 60-talet börjar pensionen närma sig. Har du inte börjat pensionsspara än är det inte för sent, men det är hög tid att göra det nu. Vi rekommenderar att du sparar 10 procent av din nettolön varje månad.

Pensionsspara som 60-talist

Maxa din pension: 50-talist

Som 50-talist kanske du redan hunnit gå i pension? Eller så funderar du på hur du ska ta ut den på bästa sätt. Med god planering kan du fortfarande skapa bra förutsättningar för livet som pensionär.

Pensionsspara som 50-talist

Fortsätt månadsspara

Ett fortsatt månadssparande som pensionär ger dig möjlighet att uppfylla dina drömmar på ålderns höst. Ta del av våra bästa tips kring hur du bör tänka och agera.

Därför ska du fortsätta månadsspara

Starta ett pensionssparande

Börja pensionsspara på egen hand, så att du får det liv du önskar när du blir äldre.

Börja pensionsspara

Öka ditt pensionssparande

Du som redan pensionssparar kan enkelt öka ditt sparande i nätbanken.

Logga in och öka ditt pensionssparande Öppnas i nytt fönster