Chatta med oss Öppnas i nytt fönster Kundservice

Frågor och svar Samsung Pay

Samsung Pay

Behöver jag internetanslutning för att använda Samsung Pay?

För att betala krävs ingen internetanslutning, men vissa andra funktioner kan kräva internetanslutning för att fungera, exempelvis registrering av kort samt transaktionsredovisning.

Fungerar Samsung Pay utomlands?

Samsung Pay fungerar nästan på alla ställen i världen där det finns en kortterminal som är online och tar emot NFC eller har magnetspårsläsare (MST).

Hur betalar jag med Samsung Pay?

Hur betalar jag med Samsung Pay? 

1. Enklast är att Swipa uppåt i telefonen. Ditt senast använda Favoritkort visas och kan nu användas för betalning. Du kan även öppna Samsung Pay appen och trycka på kortet du vill använda för betalning. 

2. Starta betalning genom att ange fingeravtryck, eller genom att på telefonen ange den själv valda pin för Samsung Pay.  Mobiltelefonen börjar nu pulsera och nedräkning startar. 

3. Betalning ska ske inom 30 sekunder från och med att betalningen påbörjats. Genom att placera telefonen nära betalterminalens NFC läsare (symbolen för kontaktlösa betalningar).  

4. Betalning blir genomförd. 

I vilka telefoner fungerar Samsung Pay?

Samsung Pay fungerar för Samsung Galaxy A5 (2016), Samsung Galaxy A5 (2017), Gear S3, S7, S7 edge samt senare modeller.

Vad är Favoritkort?

När du väljer att markera ett eller flera betal- eller kreditkort som Favoritkort, kan du enkelt swipa nerifrån upp på din skärm och snabbt få åtkomst till dina Favoritkort i Samsung Pay vid betaltillfället.

Vad är Samsung Pay?

Samsung Pay är en s.k. tredjepartsplånbok som är utvecklad av Samsung och möjliggör kontaktlösa mobila betalningar i fysiska butiksmiljöer.

Vad kostar Samsung Pay?

Samsung Pay är idag kostnadsfritt hos oss, men eventuell kostnad för internetåtkomst kan tillkomma hos din mobiloperatör beroende på vilken abonnemangsform du har.

Vilka kort kan jag ansluta till Samsung Pay?

• Nordea Electron

• Nordea Debit

• Nordea Credit

• Nordea Gold 

• Nordea Premium

• Nordea Platinum 

• Nordea Black

• First Card

Vilka transaktioner syns i Samsung Pay?

Dina 10 senaste korttransaktioner visas i Samsung Pay.

Fick du inte svar på dina frågor?

Fråga Nova Öppnas i nytt fönster