Gör din plånbok mer miljömedveten

Klimatet är hotat och vi kan alla bidra till en mer hållbar framtid. På Nordea vill vi bidra så mycket vi kan – tillsammans med våra kunder kan vi göra verklig skillnad. Med CO2 tracker får du koll på din egen klimatpåverkan och kan se vilken effekt din vardagskonsumtion och dina kortköp har på miljön.

Hoppsan! Du måste godkänna cookies för marknadsföring om du vill visa den här typen av innehåll från Nordea

Hur fungerar CO2 tracker?

I samarbete med Åland Index Solutions ger vi dig en ungefärlig beräkning av de koldioxidutsläpp som orsakats av de varor och tjänster som du köpt med alla dina kredit- och bankkort, i hela världen. Månad för månad kan du följa upp din klimatpåverkan i mobilbanken och i Nordea Wallet.

Beräkningen är baserad på dina samlade kortköp och delas in efter olika branscher: bil/transport, semester/resor, restauranger, livsmedel och övrig shopping. Specifika produkter redovisas inte eftersom det idag saknas data för koldioxidutsläpp på produktnivå – och även om det fanns så skulle vi inte använda dem eftersom vi alltid respekterar din integritet. 

CO2 tracker är en bra början om du vill göra något positivt för klimatet. Baserat på de insikter du får om din egen konsumtion kan du aktivt minska dina koldioxidutsläpp, eller kompensera för dem.

Så här kommer du igång med CO2 tracker

  • Om du har mobilbanken och Nordea Wallet är din koldioxidberäkning är redan klar. Du behöver bara logga in i mobilbanken eller Wallet.
  • Om du inte har mobilbanken eller Nordea Wallet kan du ladda ned dem här och titta på den korta filmen om hur du kommer igång.

Se kort film och kom igång direkt

Hoppsan! Du måste godkänna cookies för marknadsföring om du vill visa den här typen av innehåll från Nordea

Månad för månad kan du följa upp din klimatpåverkan i Nordeas mobilbank och i Nordea Wallet.

Kom igång med CO2 tracker nu!

Du behöver mobilbanken och Nordea Wallet för att använda CO2 tracker.

Skaffa mobilbanken och Nordea Wallet

Vi kan göra din ekonomi grönare

Som den ledande banken i Norden har vi ansvar och ett starkt engagemang för att driva på utvecklingen mot en hållbar framtid. Genom våra produkter och tjänster vill vi göra hållbarhet till något konkret och verkligt, och hjälpa dig att göra miljövänliga och hållbara val i din vardag och i din privatekonomi.

Gröna bolån

Gröna billån

Sparande med hållbarhetsfokus