Chatta med oss Öppnas i nytt fönster Kundservice
Mann i naturen med tablet

På väg mot dina mål och drömmar

Första regeln: Det är du som bestämmer över dina investeringar.

Håll huvudet kallt när du investerar

Samtidigt som du kan ändra dig när du vill beroende på hur din livssituation ser ut, är det viktigt att inte hela tiden påverkas av hur marknaderna utvecklas.

Marknaderna går naturligt upp och ner, och genom att stuva om i din portfölj för att försöka slå marknaden kan det få motsatt effekt. Vi rekommenderar därför att du håller dig till din strategi, då du i längden kan få glädje av uppgången som kommer efter en nedgång. 

Fortlöpande uppföljning av dina investeringar

Vi rekommenderar att du ser över dina placeringar en gång om året.

Om du låter Nordea förvalta ditt kapital är det bra om du kontrollerar att din riskprofil och dina placeringar stämmer överens med dina önskemål. Om du däremot sköter dina investeringar själv kan det vara bra att se över din portfölj så att den fortfarande har den sammansättning som du vill att den ska ha. Om aktierna i din portfölj har stigit mycket i värde medför även detta en större risk som du kanske inte räknat med från början, och det kan vara bra att balansera portföljen genom att sälja en del av de aktier som ökat.

Du kan alltid ändra dig

Det är viktigt att komma ihåg att det är du som bestämmer över ditt sparande. Du kan alltid välja att sälja av och ta ut dina pengar.

Vi brukar rekommendera en tidshorisont på minst tre år då naturliga variationer på investeringsmarknaderna gör att du kan förlora mer än beräknat om kurserna på marknaden har fallit och du tvingas sälja. Om du upptäcker att du är mindre, eller mer, riskbenägen än du först trodde kan du självklart ändra dig under tidens gång.