Lär dig hur bank och finans fungerar i Sverige

I samarbete med organisationer och verksamheter som möter nyanlända vill vi hjälpa till att besvara alla frågor och funderingar som finns. 

Ekonomipejl är en kostnadsfri utbildning.

Utbildningen är varumärkesneutral med fokus på samhällsorientering inom bank/finans och ekonomisk kunskap som alla har nytta av att kunna – oavsett vilken bank du är kund i.

Med utbildningen vill vi förenkla integreringen i det svenska samhället och bidra till att lägga en bra grund för en god ekonomi.

Vad pratar vi om?

  • Hur fungerar banken och dess verksamhet i Sverige?
  • Varför ställer banken frågor om mig och min ekonomi?
  • Vad krävs för att öppna ett konto i en svensk bank?
  • Hur ska jag tänka kring mitt och mina barns sparande?
  • Vilka tjänster erbjuder banken?
  • Hur ska jag tänka kring kreditkort, lån och bolån?
  • Varför och hur bör jag försäkra mig själv, min familj och mina saker?

Hur går det till?

Ekonomipejl genomförs av våra utbildade medarbetare och föreläsningen tar mellan en och två timmar. Då vi inte just nu besöker skolor genomför vi föreläsningen online. 

Då du bokat ett besök kontaktar vi dig och skickar en mötesbokning. Länken till föreläsningen skickas till dig som bokat som skickar vidare den till dem som ska delta i föreläsningen. På så vis kan du som lärare vara säker på att endast de du bjuder in deltar. 

Ekonomipejl går att genomföra både för enskilda klasser och större grupper och materialet är väldigt flexibelt och anpassningsbart. Har ni önskemål så gör vi vår yttersta för att tillgodose det. I den mån vi kan erbjuder vi föreläsningen på ett annat språk än svenska och engelska t.ex. arabiska, farsi, tigrinja och ryska m.m. 

Vill du veta mer eller boka ett besök? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

Jag är intresserad av Ekonomipejl, kontakta mig.