Planer på att resa långt bort?

Dina planer och din ekonomi påverkar vilken typ av finansiering för din resa som passar bäst. Här ser du vilka alternativ som finns.

Weekendresa, charterresa eller båtluff?

58 procent av svenskarna reser utomlands minst en gång per året, enligt en undersökning från Ticket och Sifo. Vi rekommenderar alltid att du sparar ihop till dina resor, men vi vet också att i vissa fall kan det finnas behov av finansieringshjälp. Dina planer och hur din ekonomi ser ut påverkar vilken typ av finansiering som passar bäst.

Alternativ för att finansiera din resa:

  • Om du behöver pengar till din resa under kortare tid och själv bestämma återbetalningstiden brukar kreditkort vara ett bra alternativ. Alla våra kreditkort har upp till 55 dagars räntefri kredit. Därför kan det vara fördelaktigare att betala med kreditkort än att ta ett lån.
  • Om du har behov av att låna pengar till din resa, 10 000 kr eller mer, och vill betala tillbaka över längre tid, kan Privatlån passa bra.

Betala resan med kreditkort och få reseförsäkring

Om du betalar din resa med något av våra kreditkort får du en kompletterande reseförsäkring på köpet. Har du redan pengarna till resan är det bara betala av räkningen när den kommer.

Vilken finansieringslösning passar dig?

Kreditkort

Passar dig som vill låna pengar under kortare tid. Betalar du resan med våra kreditkort får du en kompletterande reseförsäkring på köpet.

Läs mer om kreditkort

Privatlån

Passar dig som lånar minst 10 000 kronor och vill betala tillbaka över längre tid. Passar också om du inte har möjlighet att ta bolån.

Läs mer om privatlån

Gör det kul att spara

Kanske har du möjlighet att spara ihop till hela eller delar av summan du behöver. Det finns flera sätt att göra sparandet enklare och roligare. Testa till exempel vår tjänst Xtraspar som sparar lite åt dig varje gång du handlar med ditt bankkort. Eller lägg upp ett automatiskt sparande som dras månadsvis så att du sparar utan att tänka på det. Och du, du vet väl att du kan döpa ditt sparkonto till vad du vill?

Sund kreditgivning

Vi är alltid noga med vår kreditgivning, och det är vi för din skull. Det innebär att vi gör en kreditprövning och räknar på hur din ekonomi påverkas av lånet och ser till att du kan klara kostnaderna även om räntan går upp några procent.