Fixa dina bankärenden i mobilen - var och när du vill

Ladda ner mobilappen, Nordea Business Mobile så kollar du enkelt företagskontot med mobilen. Få en översikt över konton, lån och placeringar direkt i mobilen - och gör överföringar och betalningar smidigt med hjälp av OCR-scannern eller QR-läsaren. 

Du kan också kontakta oss via appen om du behöver hjälp i sommar - antingen skickar du meddelande eller chattar med någon av våra rådgivare.

 

Läs av QR-koden med mobilkameran för att ladda ner mobilappen

QR code NDM

Förbered betalningar och löner innan semestern

Registrera företagets betalningar och eventuella löner innan semestern börjar. För att garantera att företagets bankhändelser under din semester löper på smidigt, gör du klokt i att se till att din ställföreträdare/vikarie har tillräckliga befogenheter. 

Tänk på att juni månads löner behöver läggas in och signeras tidigare än vanligt, på grund av midsommarafton och att den 25:e ligger på en söndag. 

  • Sista dag att signera juni månads löneutbetalningar är den 20 juni klockan 23.59, med betaldag 21 juni så betalas lönen ut den 22 juni. 
  • Sista dag att signera juli månads löneutbetalningar är den 21 juli klockan 23.59, med betaldag 24 juli så betalas lönen ut den 25 juli.  

Skydda företaget och undvik bedrägerier under sommaren

Under sommaren när många på företaget är på semester och vikarier tas in kan det medföra viss osäkerhet kring en del rutiner, t.ex. vid utgående betalningar. Bedragarna utnyttjar den här osäkerheten och därför ökar risken för bedrägerier under semestertider.

 

Här har vi samlat tips på vad du som företagare kan vara uppmärksam på för att undvika att bli lurad.

Få mer tid till det som är viktigt - Testa Nordea Bokföring

Nu slipper du tänka på företagets bokföring under semestern – testa Nordea Bokföring som kopplar ihop din bokföring automatiskt med nätbanken och dina konton.

Du testar alltid tjänsten i 14 dagar, innan du bestämmer dig. 

På språng? Betala enkelt med mobilen

Lägg till ditt företagskort First Card till Apple Pay, Google Pay eller Samsung Pay så behöver du inte ha med dig plånboken i sommar. 

Med ditt First Card har du också bra rabatter och

förmåner, bla rabatt på sommarens hyrbil och hotell.

Öka din försäljning med Swish QR-koder

Skapa QR-koder som du sätter upp i anslutning till betalning så gör du det ännu enklare för dina kunder att betala. Det enda de behöver skriva in är beloppet.

Ett enkelt sätt att ta betalt när du säljer på exempelvis en marknad, konsert eller ett idrottsevenemang. 

Hur vet du om du fått in Swish-betalningen?

Just nu florerar det falska appar som genererar falska Swish-bekräftelser. Med appen Nordea Swish Företag kan du få en notis vid säljögonblicket som bekräftar inbetalningen. 

Med appen kan du:

  • Få notis vid mottagen betalning
  • Översikt över alla mottagna Swish-betalningar
  • Möjlighet till betala tillbaka hela eller delar av en Swish-betalning

Kom igång med Nordea Swish Företag:

Sist men inte minst...

Ta ledigt från ditt företagande och njut av sommarsemestern. 

Försök behålla sommarkänslan in i höst också, hösten är lång nog som den är ändå. 

two people on scooter small overlay