Förvärv och expansion

Ett vanligt sätt att skapa tillväxt i ett bolag är att förvärva andra företag eller fastigheter som medför nya affärsmöjligheter. Det kan vara bra att planera i god tid, så du är beredd när möjligheten att expandera dyker upp.

Expandera ditt företag genom förvärv av annat bolag eller fastigheter

När ditt företag går bra vill du troligen se till att det fortsätter växa och är lönsamt. Ett sätt att skapa tillväxt kan vara att förvärva andra företag eller fastigheter som medför nya affärsmöjligheter. Förvärvsaffärer involverar ofta större belopp och vanligtvis krävs höga egna insatser för att du ska kunna låna pengar till ditt förvärv. Därför behöver du planera i god tid. 

Förvärvslån är bara en del av lösningen

Genom förvärv kan du säkra tillväxt och lönsamhet för permanenta överskott i din verksamhet. Nordea kan hjälpa till med delfinansiering av ett förvärv om omständigheterna tillåter. Ett sparande i företaget kan därför vara en viktig del i att säkra tillgång till kapital för en egen insats till framtida förvärv.

Är du intresserad av att veta mer om förvärvsfinansiering kan du ta kontakt med din företagsrådgivare hos oss på Nordea.  

Spara nu för framtida möjligheter

Det är svårt att veta exakt när du ska köpa ett företag eller en fastighet eftersom de rätta möjligheterna ofta dyker upp oväntat. Om det är troligt att du vill göra ett förvärv i framtiden kan du redan nu låta ditt företag spara för detta. Ju längre i förväg du börjar spara, desto mer hinner du spara ihop och desto mer avkastning hinner du få på de sparande pengarna.

För snabbväxande svenska techbolag kommer till slut nästa kliv – att köpa andra bolag för att växa.

Men vilka möjligheter finns det och hur ska du tänka?

Lyssna på entreprenörerna som själva gjort resan mot en ny marknad med hjälp av uppköp. Och ta del av M&A-proffsens råd för hur du ska tänka både kring värderingar, hitta case, strategier för uppköp och hur du hanterar köpet när det väl är gjort. Kort sagt en unik chans att ta hjälp av Nordeas M&A-expert och lyssna på företagsledare inom tech som gjort just den här resan. 

Möt Marcus Teilman, Deputy CEO på Fragbite, det snabbväxande e-sportföretaget som klev utomlands. Möt även Fredrik Sellgren, Co-Founder och Head of M&A på Collaboration Art, som beskriver hur snabb tillväxt och genomtänkta intåg på nya marknader bör gå hand i hand. Dessutom beskriver Maria Smith, Growth Banker på Nordea, hur scaleups kan – och bör – arbeta när det kommer till att ta sin tillväxt till next level. Erik Lundell, Investment banking associate director på Nordea, berättar om hur en ny marknad inte behöver äventyra allt, hur du gör din marknadsanalys och vad du behöver tänka på för att ett uppköp ska bli rätt.

Hoppsan! Du måste godkänna cookies för marknadsföring om du vill visa den här typen av innehåll från Nordea

Låna till företagets investeringar

Lån kan användas för alla typer av investeringar – oavsett om ditt företag ska investera i fastigheter, renovera eller köpa möbler och inredning.

Läs mer om företagslån

Spara i fonder, aktier och andra värdepapper

Få möjlighet till bra avkastning samtidigt som pengarna är tillgängliga och kan användas i företaget om behovet skulle uppstå.

Läs mer om vår kapitalförsäkring