Expandera ditt företag genom förvärv av annat bolag eller fastigheter

När ditt företag går bra vill du troligen se till att det fortsätter växa och är lönsamt. Ett sätt att skapa tillväxt kan vara att förvärva andra företag eller fastigheter som medför nya affärsmöjligheter. Förvärvsaffärer involverar ofta större belopp och vanligtvis krävs höga egna insatser för att du ska kunna låna pengar till ditt förvärv. Därför behöver du planera i god tid. 

Förvärvslån är bara en del av lösningen

Genom förvärv kan du säkra tillväxt och lönsamhet för permanenta överskott i din verksamhet. Nordea kan hjälpa till med delfinansiering av ett förvärv om omständigheterna tillåter. Ett sparande i företaget kan därför vara en viktig del i att säkra tillgång till kapital för en egen insats till framtida förvärv.

Är du intresserad av att veta mer om förvärvsfinansiering kan du ta kontakt med din företagsrådgivare hos oss på Nordea.  

Spara nu för framtida möjligheter

Det är svårt att veta exakt när du ska köpa ett företag eller en fastighet eftersom de rätta möjligheterna ofta dyker upp oväntat. Om det är troligt att du vill göra ett förvärv i framtiden kan du redan nu låta ditt företag spara för detta. Ju längre i förväg du börjar spara, desto mer hinner du spara ihop och desto mer avkastning hinner du få på de sparande pengarna.

Låna till företagets investeringar

Lån kan användas för alla typer av investeringar – oavsett om ditt företag ska investera i fastigheter, renovera eller köpa möbler och inredning.

Läs mer om företagslån

Spara i fonder, aktier och andra värdepapper

Få möjlighet till bra avkastning samtidigt som pengarna är tillgängliga och kan användas i företaget om behovet skulle uppstå.

Läs mer om vår kapitalförsäkring