Kundservice Chatta med oss Öppnas i nytt fönster
Group of people sitting in cafe with tablet large

Bli kund

Tack för att du vill ha Nordea som bank för ditt företag. Vi vill att du ska få bästa möjliga start som företagskund hos oss, läs igenom vad vi behöver veta innan du fyller i din ansökan.

Förbered dig innan du ansöker

För att bli kund så snabbt som möjligt är det viktigt att du förbereder dig. Använd checklistan och informationen på den här sidan för att förbereda dig inför att svara på frågorna i ansökan. Då kommer vi att kunna handlägga din ansökan fortare.

Oavsett vilken typ av företag du har så vill vi lära känna dig så bra som möjligt. Vi ställer många frågor om bland annat din budget och affärsplan. Läs mer om vad vi frågar om och varför vi ställer dessa frågor via följande länk Därför ställer banken frågor.

Om du är i uppstartsfasen för ett nytt företag kan du använda dig av vår guide för att få handledning, läs mer i vår Guide för att starta eget.

Det här behöver du förbereda

Välj din bolagsform och följ stegen i checklistan. Vi rekommenderar också att du går in på Verksamt eller Nyföretagarcentrum för att förbereda dig på bästa möjliga sätt.

När du har bockat av allt i checklistan kan du börja med din ansökan.

Välj företagstyp nedan.

Aktiebolag, kommanditbolag & Handelsbolag

Aktiebolag, kommanditbolag & Handelsbolag

Bolag under bildande & Lagerbolag
Enskild firma
Ideell förening

Fortsätt till ansökan

Vi kontrollerar de uppgifter du lämnat i ansökan och tar en kreditupplysning på företaget och dess styrelse.

Du behöver följande när du ansöker:

  • Svenskt personnummer
  • Fyllt 18 år
  • Mobilt BankID
  • Giltig svensk ID-handling

Genom att starta min ansökan, godkänner jag att jag kommer tillhandahålla den information som efterfrågas. Jag förstår även att Nordea kommer skicka tillbaka min ansökan för komplettering eller ge mig ett avslag om den ej är komplett.

Fortsätt till ansökan

Klicka här Öppnas i nytt fönster