Bli kund

Vad härligt att du vill ha Nordea som bank för ditt företag! Vi vill att du ska få bästa möjliga start som företagskund hos oss. Läs igenom vad vi behöver veta om dig och ditt företag innan du ansöker.

Förbered dig innan du ansöker

För att bli kund så snabbt som möjligt är det viktigt att du förbereder dig. Använd checklistan och informationen på den här sidan för att förbereda dig inför att svara på frågorna när du ansöker. Då kommer vi att kunna handlägga din ansökan fortare.

Oavsett vilken typ av företag du har så vill vi lära känna dig så bra som möjligt. Vi ställer många frågor om bland annat din budget och affärsplan. Läs mer om vad vi frågar om och varför vi ställer dessa frågor via följande länk Därför ställer banken frågor.

Om du är i uppstartsfasen för ett nytt företag kan du använda dig av vår guide för att få handledning, läs mer i vår Guide för att starta eget.

Det här behöver du förbereda

Välj din bolagsform och följ stegen i checklistan. Vi rekommenderar också att du går in på Verksamt eller Nyföretagarcentrum för att förbereda dig på bästa möjliga sätt.

När du har bockat av allt i checklistan kan du ansöka om att bli företagskund.

Välj företagstyp nedan.

Aktiebolag, kommanditbolag & Handelsbolag

Aktiebolag, kommanditbolag & Handelsbolag

Bolag under bildande & Lagerbolag
Enskild firma
Ideell förening

Är du privatkund i Nordea?

Då ansöker du enklast om att bli företagskund via din privata nätbank. Välkommen!

Ansök här Öppnas i nytt fönster

Är du kund i annan bank?

Ring oss så hjälper vi dig med dina frågor.

Ring 0771-350 360 Öppnas i nytt fönster