Hur påverkas ekonomin av kriget i Ukraina?

Händelserna i Ukraina påverkar både världsekonomin och finansmarknaderna. På den här sidan har vi samlat artiklar, information och kommentarer från våra experter kring läget.

Hur påverkar sanktionerna mot Ryssland betalningar till och från Sverige?

Nordea har beslutat att inte längre hantera betalningar till eller från Ryssland och Belarus. Denna rutin införs för att säkerställa att både Nordea och våra kunder lever upp till alla gällande sanktionskrav.

Läs mer på nordea.com om sanktioner mot Ryssland och håll dig uppdaterad på nya sanktioner här (på engelska)Öppnas i nytt fönster.

Läs Nordeas policy statement kring sanktioner här (på engelska).Öppnas i nytt fönster

Läget på marknaden - inspelat 28 februari

Hoppsan! Du måste godkänna cookies för marknadsföring om du vill visa den här typen av innehåll från Nordea

Marknadsuppdatering Johan Larsson, chefsstrateg, ger Nordeas syn på marknadsläget just nu och vad vi kan förvänta oss framöver.

Nordeas ställning till kriget i Ukraina

Nordea stöttar det ukrainska folket och agerar för att bidra till internationella hjälp- och biståndsinsatser. Bland annat donerar vi totalt 5 130 000 kr till UNICEF och Röda Korset och organiserar en insamling av förnödenheter som ska skickas via polska Röda Korset. Nordea avstår också tills vidare från att ta ut avgifter när privat- och företagskunder skänker pengar till välgörenhetsorganisationer. Läs mer vad vi görÖppnas i nytt fönster  

Nordea Asset Managements har beslutat att exkludera alla ryska investeringar, däribland statsobligationer, aktier och företagsobligationer. Läs om beslutet Öppnas i nytt fönster