Nordea Platinum

Nordea Platinum är ett betal- och kreditkort som är framtaget för dig som är kund i Nordea Private Banking. Kortet ger dig en personligt anpassad kredit och är dessutom laddat med en rad förmåner och exklusiva erbjudanden.

Om Nordea Platinum

Nordea Platinum är ett högklassigt betal- och kreditkort speciellt framtagen för dig som är kund i Private Banking. Kortet innehåller en av marknadens bästa reseförsäkringar från Moderna Försäkringar, exempelvis ingår ersättning vid flyg- och bagageförseningar och ersättning för läkar- och sjukvårdskostnader.

Dina fördelar

 • I kortet ingår förmånliga försäkringar och erbjudanden.
 • Koppla av i väntan på ditt flyg. Till kortet ingår ett Priority Pass som ger dig tillgång till över 1000 flygplatslounger världen över, varav tio besök per år utan kostnad.
 • StopService, ger dig snabbt hjälp om du blivit av med värdehandlingar. Läs mer om tjänsten och hitta villkor här
 • Kundservice dygnet runt året om – kontakta oss på 08 402 59 10

Mer fakta

Mer fakta om ditt Nordea Platinum

Du kan ansöka om en inköps- och kreditgräns upp till 250.000 kronor.

Du får varje månad en faktura där alla dina inköp och uttag är redovisade. Du väljer om du vill betala hela fakturans belopp (då utgår ingen ränta) eller om du vill använda din möjlighet till kredit och delbetala fakturan (minst 5 procent och lägst 150 kronor av beloppet). Du har upp till 55 räntefria dagar.  

Med Nordea Platinum kan du betala kontaktlöst genom att blippa kortet intill butikens kortterminal. Läs mer om kontaktlösa betalningar.

Priority Pass

Ditt Priority Pass är din inträdesbiljett till över 1000 flygplatslounger världen över. Här får du tillgång till Internet, konferensutrymmen eller varför inte bara koppla av en stund i lugn och ro före resan. Du får tio kostnadsfria besök per år, därefter betalar du 200 kronor per besök. Det går bra att ta med en gäst till loungen, varje gäst räknas då som ett besök.

Mer information hittar du på Priority passÖppnas i nytt fönster. Du kan även ladda ner appen Priority Pass till din telefon. 

Emergency Services

Om du förlorar ditt kort utomlands kan Emergency Service hjälpa dig att få tillgång till pengar igen. Du når Emergency Service dygnet runt genom att ringa +46 8 402 59 10. 

Läs mer om tjänsten här.

Ansök om Nordea Platinum

För att kunna ansöka om Nordea Platinum behöver du vara kund i Private Banking.

Försäkringar som ingår

Ska du ut och resa? Ska du handla vitvaror eller hemelektronik? Shoppar du ofta på nätet? Var smart - låt köpet gå via ditt Nordea Platinum så får du tillgång till ett antal försäkringar. Läs mer om villkoren och detaljerna nedan.

Kompletterande reseförsäkring

Kompletterande reseförsäkring ingår

Om du betalar mer än hälften av din resa med ditt Nordea Platinum ingår en reseförsäkring som gäller i 90 dagar samt avbeställningsskydd från Moderna Försäkringar.

Reseförsäkringen ersätter kostnader för sjukvårds- och läkekostnader samt hemtransport. För att se vilket reseskydd du har i kortförsäkringen, se punkt 4 i det fullständiga försäkringsvillkoret. 

Du som har bokat enkel biljett bör särskilt se över ditt reseskydd inför din resa, då din kortförsäkring i dessa fall endast gäller fram till resmålet. Därefter bör du komplettera med separat reseskydd eller använda dig av reseskyddet i din hemförsäkring som vanligtvis ersätter kostnader för sjukvård utomlands under resan. Vid tjänsteresa gäller inte hemförsäkringens reseskydd. 

För att ta del av försäkringarna måste du ha kvar ditt giltiga kort vid skadetillfället.

Gäller även för familjemedlemmar

Försäkringen gäller även för familjemedlem, det vill säga Försäkringen gäller även för familjemedlem, det vill säga make/maka/sambo/registrerad partner samt barn (hemmavarande) och barnbarn under 23 år. Försäkringen gäller även för familjemedlem som reser på egen hand.

I den kompletterande reseförsäkringen ingår ersättning för:
 • Bagage- och transportmedelsförseningar
 • Outnyttjad skid/-och golfaktiviteter
 • Invaliditet och dödsfall genom olycksfall
 • Kostnader i samband med akut sjukdom och olycksfall
 • Självrisk på eget hem och egen bil (lämnad hemma eller medtagen på resan)
 • Självrisk på hyrbil utomlands när resan betalats med kortet
Det här omfattar avbeställningsskyddet

Om den försäkrade, närstående person, medresenär, eller person du ska besöka råkar ut för olycksfallsskada, akut sjukdom eller dödsfall. Ersättning lämnas för avbeställningskostnader för resa och boende upp till det maxbelopp som anges i det fullständiga villkoret.

Det här omfattar inte avbeställningsskyddet

Matkostnader i en så kallad all inclusiveresa. Observera att graviditet inte räknas som en sjukdom och att du därför inte får ersättning vid avbeställning på grund av graviditet, komplikationer i samband med graviditet eller förlossning.

Så här ska resan betalas för att försäkringen ska gälla
 • Betala med kort direkt hos resebyrån eller
 • Uppge kortnummer per telefon, fax eller på resebyråns hemsida
 • Betala via Internet/giro- eller telefontjänst i Nordea
 • Klarna och andra betalningsförmedlare som Betalo, Paypal när betalningen sker från ditt Nordeakonto/kort. (OBS att du inte kan betala resan med förmedlarens Visa- eller Mastercardkort för att få kortförsäkring via Nordea)
 • Även Swish-betalning ger reseförsäkring om du swishar researrangören/flygbolaget direkt
Undantag från ovanstående betalningssätt

Om resebyrån inte tar emot kort ska det styrkas med ett intyg från resebyrån.

Tips: Vi rekommenderar dig alltid att betala med ditt kreditkort då får du både bästa försäkringsvillkor och reklamationsrätt.

Skada ska anmälas omgående

Det är viktigt att du anmäler din skada till Moderna Försäkringar så snart som möjligt. Välj mellan någon av följande sätt för att göra din skadeanmälan: 

Vid flygbolagskonkurs

Vid flygbolagskonkurs gäller inte din reseförsäkring. Om du betalat din resa med kort kan du göra en kortreklamation som sedan prövas. Läs mer om kortreklamation. 

Fullständiga försäkringsvillkor och förköpsinformation
Allriskförsäkring
Leveransförsäkring
Självriskskydd
Hole-in-one
Skid- och golfaktivitet

Exklusiva erbjudanden

Du som kund får tillgång till ett antal exklusiva erbjudanden.

Bland annat hittar du drivmedelsrabatt hos Preem, rabatt på flygbiljetter hos BRA flyg och ett paketerbjudande hos Birka Cruises.

Shoppingerbjudanden

För säkrare bilkörning

Numera är det förbjudet att köra bil och samtidigt hålla i mobiltelefonen.

På kala.se finns smarta mobilhållare som gör din körning både laglig och mer säker. Cellularline erbjuder en lösning som tack vare ny teknologi är både enklare och stadigare än tidigare. 

Erbjudande 

Pris för dig med kreditkort från Nordea är 167 kronor, ordinarie pris 199 kronor. Beställ på Kala.seÖppnas i nytt fönster och ange Nordea så får du 16 procents rabatt på mobilhållaren – liksom på hela varukorgen.

Greatdays - En upplevelse utöver det vanliga

Ge bort eller unna dig själv en oförglömlig upplevelsepresent. Avnjut en lyxig brunch, ta in på ett vackert beläget hotell eller välj något mer fartfyllt som att flyga helikopter eller testköra en Ferrari. Här finns något för alla smaker. Välj bland 800 olika upplevelser i kategorierna motor, natur, relax, sport&fritid, äventyr, vatten, luft, mat&dryck, kultur och familj.

Erbjudande  
Med Nordea Platinum och Nordea Black får du 20 procent rabatt på priset. Ange bokningskod NORDEAPB Boka din upplevelse på GreatdaysÖppnas i nytt fönster.
Resor och hotellerbjudanden
Övriga erbjudanden

Priser och villkor

Här hittar du priser och villkor för Nordea Platinum.

Kortet ingår för dig som kund i Private Banking.

Priser och villkor

Nordea Platinum

Specifikation Pris
Pris per årKortet ingår för dig som är kund i Private Banking
Extrakort0,00 kr
Automatuttag i Bankomats automater (kräver kontokoppling) 
0,00 kr
Manuellt uttag på bankkontor i Sverige40,00 kr
Automatuttag i Nordeas automater i Norden*0,00 kr
Automatuttag av euro i EU-land*0,00 kr
Övriga automatuttag i Sverige och utlandet*2%, min 40 kr
Manuellt uttag på bankkontor i utlandet*40,00 kr
Köp av utländsk valuta i Sverige40,00 kr
Årsränta vid delbetalning (för närvarande) 8,55%
Effektiv ränta beräknad på 20.000 kr samt årsavgift8,89%
Från kort till konto, per överföring195 kr
Kopia av inköpsnota

120,00 kr

Nordea Platinum ingår för dig som är kund i Private Banking.

* På köp/uttag utomlands ingår valutaväxlingspåslag motsvarande 1,55 % av det svenska beloppet.

Bankomatuttag utanför EU belastar din faktura.

Räkneexempel Nordea Platinum

Räntan på nyttjad kredit efter räntefri period är för närvarande 8,55 % (2016-03-05), räntan är rörlig. Vid en nyttjad kredit på 20.000 kronor är den effektiva räntan för närvarande 8,89 % och det sammanlagda belopp som ska betalas är 21.357 kronor. Beloppet är uträknat efter ett exempel där krediten är återbetald på 12 månader.

Villkor

Platinum - Allmänna villkor (pdf, 176 KB)Öppnas i nytt fönster

Nordea Platinum Försäkringsvillkor (pdf, 813 KB)Öppnas i nytt fönster

Nordea Platinum Förköpsinformation  (pdf, 520 KB)Öppnas i nytt fönster

Förhandsinformation Nordea Platinum (pdf, 24 KB)Öppnas i nytt fönster