Vi bistår dig under hela resan

Före, under och efter en utlandsflytt

Med EU har gränser suddats ut och vi har fått en fri rörlighet mellan många länder. Allt fler längtar efter att maximera livet med nya upplevelser, möten, kulturer och erfarenheter. Men en ökad rörlighet ska inte förväxlas med att det är helt problemfritt och utan utmaningar att bosätta sig utomlands. Därför finns Private Banking tillhands. 

Private Bankings cross border-team kan skräddarsy lösningar för dig som planerar att flytta till annat land. Vi bistår med hjälp inför flytten, under hela utlandsvistelsen och även när flyttlasset vänder hem igen. 

I vilka länder kan man bo för att få hjälp av Private Banking?

Private Banking kan bistå dig i nästan alla EU-länder och Schweiz, samt på vissa utvalda marknader utanför Europa. Förutsättningen för att få tillgång till vår cross border-service är att du är eller blir kund i Nordea Private Banking och har en personlig koppling till Norden.

Precis som för kunder som bor i Sverige kan vi hjälpa till med allt från investeringsrådgivning kring din portfölj till pensionslösningar, försäkringsfrågor, skatteinformation och juridik. 

Ska du köpa ny bostad kan du genom Private Banking få tillgång till jurister i vissa länder, som hjälper till med exempelvis avtalsskrivning, köpeskilling och pantbrev vid husköp liksom upprättande av lokalt testamente. När det gäller boende i Spanien och Frankrike finns även möjlighet att söka bostadslån i Nordea. 

Givetvis hjälper vi också till med vardagsärenden som bankkort och onlinetjänster. 

Det här kan vi hjälpa dig med:

  • Rådgivning kring din investeringsportfölj.
  • Pension- och försäkringslösningar.
  • Rådgivning med lokala jurister i utvalda länder.
  • Bolån i Spanien och Frankrike.
  • Vardagsärenden och digitala tjänster.

Vill du veta mer?

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig i utlandet eller inför en flytt?

Välkommen att kontakta oss!