Dina behov – våra lösningar

Oavsett om det handlar om traditionella eller alternativa investeringar ska du kunna hitta en lösning som passar just dig och dina behov. Här nedan presenterar vi ett urval av vårt stora erbjudande. Har du några funderingar? Prata gärna med din rådgivare som kan hjälpa dig vidare!

Investeringar med fokus på hållbarhet

I Nordea väver vi in hållbarhet i våra produkter, och vi har också en noggrann screeningprocess för ansvarsfulla investeringar. Något som skapar mervärde både för dig som kund och för samhället i stort. Som ett led i denna ambition har vi lanserat Nordeas hållbara urval och här finns såväl fonder, som hela portföljer och pensionslösningar. Analytiker och hållbarhetsexperter samarbetar med vårt erfarna förvaltningsteam som i det arbetet bokstavligen vänder på varje sten. Man gör fältbesök och för en tät dialog med företagen, samtidigt som man tar fram ESG- och tematiska analyser. Inget lämnas åt slumpen. Ett engagemang som i förlängningen skapar en stor och unik kunskap om de investerade företagen. 

Diskretionär portföljförvaltning

Med diskretionär kapitalförvaltning ger du oss fullmakt att överlåta förvaltningen av dina investeringar till Nordeas experter. I samråd med din rådgivare väljer du placeringsinriktning och sedan ser förvaltarna till att din diskretionära portfölj ger dig åtkomst till marknader och möjligheter över hela världen. Självklart sker förvaltningen alltid i överensstämmelse med bankens marknadssyn och rekommendationer, samt utifrån dina riskpreferenser och syftet med din investering.

Se vårt utbud för diskretionär förvaltning

Samarbete med de främsta kapitalförvaltarna

Utöver Nordeas egna prisbelönta fonder kan vi erbjuda en lång rad fonder från handplockade internationella partners, som omfattar alla de viktigaste tillgångsslagen. Vår samarbetsmodell med några av världens främsta kapitalförvaltare innebär att du kan vara säker på att de fonder vi rekommenderar är sådana som vi noggrant har valt ut och följer upp. 

Alternativa investeringar

Är du intresserad av investeringar vid sidan av aktie- och räntemarknader? Då kan alternativa investeringar vara något för dig. Dessa investeringar beter sig på ett annat sätt än traditionella tillgångsslag, och kan därför användas till att sprida riskerna i en portfölj. I Private Bankings erbjudande finns en rad olika exempel på alternativa investeringar. Vilka som kan passa din portfölj avgörs utifrån din finansiella situation och din syn på avkastning och risk.

Aktiehandel och mäkleri

Om du föredrar att själv förvalta en portfölj med enskilda värdepapper så går det naturligtvis bra. Men vill du ha hjälp eller bara ett bollplank att prata idéer med så finns våra mäklare och aktiespecialister där för dig. Som kund i Private Banking har du även tillgång till marknadsanalyser, nyhetsbrev och rapporter, samt våra förvaltares rekommendationer och vår stora analysdatabas. Vi erbjuder också bra online-lösningar som kan bistå dig i din strategi om du vill handla själv. 

Kapitalförsäkring

Är du intresserad av ett bra och riktigt långsiktigt investeringsalternativ? Då kan en kapitalförsäkring vara en lösning, både för din privata förmögenhet och för företagets kapital. Självklart kan du handla med ett brett utbud av fonder, aktier och andra värdepapper. Plus att du kan göra omplaceringar så ofta du vill utan att betala skatt på vinster eller utbetalningar inom försäkringen, vilket gör att du slipper krångel med deklarationen. Pengarna betalas ut till dig eller ditt företag på det sätt som passar dig – antingen som ett engångsbelopp eller månadsvis under en valfri period.

Läs mer om Kapitalförsäkring Private BankingÖppnas i nytt fönster

Pension från utlandet

Har du bott utomlands? Då har du kanske utländsk tjänstepension eller privat pension intjänad i utlandet. Att flytta över pensionen till Sverige kan vara en rätt snårig historia, men vi kan hjälpa dig.

Våra specialister lotsar dig steg för steg genom hela processen, från kontakter med utländska myndigheter och att tolka de juridiska dokumenten, till själva pensionsflytten och slutligen placeringen av kapitalet i svenska pensionslösningar

Läs mer om flytt av utlandspension härÖppnas i nytt fönster

Vill du veta mer om vad detta kan innebära för dig?

Välkommen att kontakta oss