Investeringslösningar

Din förmögenhet förtjänar de bästa investeringslösningarna. Som kund hos oss får du tillgång till ett brett utbud av produkter och tjänster.

Investeringslösningar

Som kund i Private Banking kan du välja mellan en uppsjö av traditionella och alternativa investeringar, som kan kombineras för att uppfylla dina specifika behov. Nedan presenterar vi ett urval.

Hållbara investeringar

I Nordea väver vi in hållbarhet i våra placeringsprodukter, och har en noggrann screeningprocess för ansvarsfulla investeringar. Vi menar att det skapar mervärde både för dig som kund och för samhället i stort. Som ett led i denna ambition har Nordea lanserat Stars-fonderna. Till Stars-fonderna väljs företag ut som arbetar extra bra med aspekter som rör miljö, socialt ansvar och bolagsstyrning (ESG). Förvaltningsteamet gör detta genom en kombination av ESG-analys, dialoger med företagen, tematisk analys och fältbesök. 

Diskretionär portföljförvaltning

Vi erbjuder diskretionära lösningar som är anpassade till just dina behov när det gäller förmögenhetsförvaltning. Vi bygger din diskretionära portfölj utifrån ett brett urval av placeringslösningar och ger dig åtkomst till marknader och möjligheter över hela världen. Med diskretionär kapitalförvaltning ger du oss fullmakt att överlåta förvaltningen av dina investeringar till Nordeas experter. Förvaltningen sker alltid i överensstämmelse med bankens marknadssyn och rekommendationer, utifrån dina riskpreferenser och syftet med din investering.

Brett utbud av fonder

Vi erbjuder ett brett urval fonder från några av världens främsta kapitalförvaltare. Utöver Nordeas egna prisbelönta fonder kan vi erbjuda en lång rad fonder från handplockade internationella partners, som omfattar alla de viktigaste tillgångsslagen. Vår samarbetsmodell innebär att du kan vara säker på att de fonder vi rekommenderar är sådana som vi noggrant har valt ut och följer upp.

Här hittar du hela vårt fondutbud

Alternativa investeringar

Alternativa investeringar kan vara en möjlighet för investerare som vill ha åtkomst till marknader och investeringsstrategier som inte går att nå via traditionella aktie- och räntemarknader. Dessa investeringar beter sig på ett annat sätt än aktier, räntepapper och andra traditionella tillgångsslag, och kan därför användas till att sprida riskerna i en portfölj. I Nordea Private Banking erbjuder vi en rad olika alternativa investeringar. Vilka som kan passa i din portfölj avgörs utifrån din finansiella situation och din syn på avkastning och risk.

Aktiehandel och mäkleri

Om du föredrar att själv förvalta en portfölj med enskilda värdepapper kan du ha stor nytta av våra rekommendationer och vår stora analysdatabas. Som kund i Private Banking har du tillgång till en rad olika marknadsanalyser, nyhetsbrev och rapporter. Vi erbjuder också flera olika verktyg och online-lösningar, som kan hjälpa dig att följa din strategi. Beroende på din finansiella situation, erfarenhet och kunskap om finansiella instrument, kan vi också bistå med råd och rekommendationer av en mängd tillgångsslag. Du väljer själv om du vill handla via våra aktiehandelstjänster online eller ha en personlig mäklare. 

Kapitalförsäkring

En kapitalförsäkring kan vara ett bra långsiktigt investeringsalternativ för både din privata förmögenhet och för företagets kapital. Här kan du handla med ett brett utbud av fonder, aktier och andra värdepapper. Du kan göra omplaceringar så ofta du vill utan att betala skatt på vinster eller utbetalningar inom försäkringen och du slipper krångel med deklarationen. Pengarna kan betalas ut till dig eller ditt företag på det sätt som passar dig – antingen som ett engångsbelopp eller månadsvis under en valfri period.

Läs mer om Kapitalförsäkring Private BankingÖppnas i nytt fönster

Pension från utlandet

Har du bott utomlands? Då har du kanske utländsk tjänstepension eller privat pension intjänad i utlandet. Att flytta över pensionen till Sverige är inte helt enkelt men det finns bra hjälp att få! 

Nordea Private Banking har tillgång till specialister som hjälper dig med hela processen, från kontakt med utländska myndigheter till själva flytten och slutligen placeringen av kapitalet i svenska pensionslösningar. Du kan överföra pension från olika länder och du får hjälp med de juridiska dokumenten. 

Läs mer om flytt av utlandspension härÖppnas i nytt fönster