Filantropi

Ordet ”filantropi” är grekiska och betyder människokärlek. Vi ser ett ökat intresse över hela världen för detta. Om du vill diskutera filantropi, hur du kan bidra till en bättre värld och göra skillnad, så finns vi här för dig.

Har du funderat på att börja ägna dig åt filantropi?

Många tror att man måste satsa enorma summor för att kunna kalla sig filantrop. Men det behöver inte handla enbart om pengar. Du kan också bidra med din egen tid, din kompetens och ditt nätverk.

Det finns många sätt och många frågor att engagera sig i: miljö, hälsa, fattigdom, utbildning och kultur, för att bara nämna några.

Kanske du vill grunda en stiftelse för att donera en del av din förmögenhet till något särskilt ändamål. Ett annat alternativ kan vara att gå med i styrelsen för en befintlig stiftelse, eller att bidra med sin tid, energi och expertis som volontär. Om du är egen företagare kanske du kan starta ett filantropiskt projekt i ditt företag och involvera din personal på samma gång.

Några sätt att bidra

  • Donera till ideella organisationer eller stiftelser 
  • Gör en donation i ditt testamente till ett särskilt ändamål
  • Grunda en stiftelse, på egen hand eller tillsammans med andra
  • Arbeta gratis för en ideell organisation
  • Engagera dig i en befintlig stiftelse, t ex som styrelsemedlem
  • Volontärarbete eller annat engagemang för specifika projekt

I Private Banking vill vi gärna hjälpa våra kunder att förverkliga sina filantropiska ambitioner. Om du har tankar och idéer som rör filantropi är du mer än välkommen att diskutera dem med oss.

Hur kan vi hjälpa dig i dessa situationer?

Hör av dig till oss om du vill veta mer.

Kontakta oss