Några exempel där vi kan hjälpa dig:

  • Gåvor till barn och barnbarn
  • Testamenten och gåvobrev
  • Äktenskapsförord och samboavtal
  • Ägarskiftesplanering för ditt företag
  • Information om skatteregler
senior woman outside summerhouse small overlay
Familjerätt

Våra familjerättsjurister hjälper dig att skydda förmögenheten för dina barn och barnbarn och se till att viktiga dokument som testamenten och äktenskapsförord eller samboavtal är i sin ordning. Om det har skett en större förändring i ditt liv är det alltid klokt att gå igenom de juridiska och finansiella aspekterna kring detta med våra experter.  

boy playing on beach small overlay
Planera för nästa generation

Om du har ett stort kapital finns det mycket att vinna på att planera för framtida arvskifte.  Våra jurister inom Nordea Private Banking är redo att hjälpa dig och din familj med råd och vägledning om du vill föra över tillgångar till nästa generation eller andra närstående. Det handlar om att hitta bra lösningar och undvika potentiella konflikter i framtiden. 

Two persons discussing a document - small
Skatteinformation

Investeringsråd skapar ofta frågeställningar om skattemässiga konsekvenser. Skattelagstiftningen kan vara detaljerad och komplex och det är inte alltid lätt att få en överblick och förstå vad det kan innebära för dig. Våra jurister kan informera om skattefrågor som gäller både dig och din familj och ditt företag.

Informal office meeting four people talking - small
Sälja eller köpa företag

Om du äger ett stort företag och planerar att sälja det kan våra rådgivare och affärsjuridiska experter vägleda. De är specialiserade på ägarskiften och guidar dig genom de olika faserna i processen. Din Private Banking-rådgivare hjälper dig också att förvalta kapitalet från försäljningen. Dags att köpa nytt eller expandera? Med hjälp av våra specialister och externa partners kan vi bistå med planering och vägledning för hur du kan gå tillväga. 

two men in front of window small overlay
Generationsskifte för företaget

Har du funderat på vem som ska ta hand om företaget när det är dags för dig att trappa ner? Kan dina barn ta över ansvaret? Hur kan du genomföra skiftet på lämpligaste sätt för att undvika potentiella konflikter mellan syskon eller andra släktingar? Och hur ska du försörja dig i framtiden? Diskutera dessa och andra frågor i god tid, både med din familj och med din rådgivare i Private Banking.