Hållbarhet

En god avkastning brukar vara det främsta målet när man investerar. Men det är också viktigt att ta hänsyn till hur avkastningen uppnås. Att vara trygg med att investeringarna görs på ett ansvarsfullt sätt blir allt viktigare, både för oss i Private Banking och för våra kunder.

Genom att investera hållbart kan du göra stor skillnad

Du kanske oroar dig för miljön: utsläpp, klimatförändringar och smältande glaciärer. Eller så kanske du vill bidra till bättre arbetsvillkor, jämställdhet och rättvisa i företag runt om i världen. Allt det här kan du åstadkomma genom att investera på ett hållbart och ansvarsfullt sätt. 

Som investerare eller andelsägare är du, direkt eller indirekt, ägare till ett eller flera olika företag. Varje val du gör när du investerar kan få stor effekt. I synnerhet om det är på lång sikt, som vid pensionssparande eller investeringar för nästa generation.

Hur kan du vara säker på att ett företag du vill investera i agerar på ett ansvarsfullt sätt? Tänk om företagets produktion leder till stora utsläpp eller om det använder sig av barnarbete i sina fabriker? Som privatperson kan man ibland ha svårt att få information om sådana frågeställningar, men vi kan hjälpa dig.

Att tänka på när du vill investera hållbart
  • Företagen jag vill investera i, agerar de på ett ansvarsfullt sätt? 
  • Försöker de motverka miljöföroreningar?
  • Försöker de motverka korruption?
  • Har de underleverantörer som använder barnarbetskraft?
  • Följer de internationell lag? 
  • Accepterar de fackligt arbete och erbjuder de goda arbetsvillkor och jämställdhet? 

Som en av Europas största banker har vi stor kunskap om och erfarenhet av hållbara investeringar. Genom vårt internationellt ansedda team av specialister, som arbetar tillsammans med kapitalförvaltare och analytiker, kan vi erbjuda dig olika alternativ för att investera hållbart och hjälpa dig att hitta de som passar dig bäst.