Högre säkerhet

Nordeas säkerhetslösning har tagits fram i samarbete med Visa och Mastercard och kallas Visa Secure respektive Mastercard SecureCode. När du använder säkerhetslösningen krävs att du bekräftar ditt kortköp med Mobilt BankID eller en kortläsare, ditt kort och kortets PIN-kod för att kunna handla i anslutna internetbutiker.

Att använda säkerhetslösningen kostar dig ingenting. Kortläsaren är också kostnadsfri. Handlar du i en Internetbutik som ännu inte har anslutit sig behöver du öppna ditt kort för Internetköp. Detta gör du i First Cards app, firstcard.se (inloggade sidor) eller genom att ringa kundservice på 08-534 910 80. Läs mer om den nya rutinen till höger.

Så här funkar det

Om butiken är ansluten till säkerhetslösningen visas ett nytt fönster. I fönstret väljer du om du vill bekräfta kortköpet med Mobilt BankID eller kortläsare. Om du väljer att betala med kortläsare och kort, behöver du ta med din kortläsare på resan. Har du Mobilt BankID fungerar det även att använda det utomlands.

Användning av Mobilt BankID

För att kunna bekräfta ditt internetköp med Mobilt BankID måste du ha laddat ned Mobilt BankID genom att logga in i Nordeas nätbank och gå in under fliken ”Mobila tjänster” eller om du inte är kund i Nordea, valfri nätbank. Läs mer om Mobilt BankID