Swish – mobila överföringar

Swish är en mobil betallösning där du kopplar ditt mobilnummer till ditt bankkonto. Pengarna kommer in på mottagarens konto direkt, oavsett vilken bank de har.

Swish – mobila överföringar

Swish är en mobil betallösning där du kopplar ditt mobilnummer till ditt bankkonto. Pengarna kommer in på mottagarens konto direkt, oavsett vilken bank de har.

 • Snabbt när du vill föra över pengar till familj och vänner eller ta betalt för prylar.
 • Enkelt att betala till företag, föreningar och organisationer samt skänka bidrag till insamlingsorganisationer.
 • Smidigt att betala i webbutiker och appar.

Därför är Swish så säkert

Att swisha är precis lika säkert som att använda vår app eller nätbank. Här är några anledningar till att du kan känna dig trygg.

Mobilt BankID

Swish använder sig av Mobilt BankID och kan därför garantera en hög säkerhet. För att godkänna en Swish-betalning och för att komma åt betalningshistoriken behöver man ha appen för BankID på samma enhet som Swish. Det kravet finns för att öka säkerheten för våra Swish-användare. 

Kända mottagare

Du får alltid se mottagarens för- och efternamn, samt belopp, innan du godkänner betalningen. På så sätt ser du att pengarna går till rätt person.

Omedelbar bekräftelse

När du tagit emot en betalning får du genast en notifiering och kan kontrollera betalningen direkt i Swish-appen eller via Nordeas app eller nätbank.

Banker i samarbete

Swish är resultatet av ett samarbete mellan Sveriges ledande banker. För oss har säkerheten högsta prioritet.

Kom igång med Swish i 3 enkla steg

 1. Logga in i vår app och klicka på Swishloggan på översiktsfliken. I nätbankenÖppnas i nytt fönster klickar du på Betalningar – Hantera Swish.
 2. Anslut ditt mobilnummer till ditt kontonummer. Du behöver en smartphone och Mobilt BankID.
 3. Ladda ner och aktivera Swish-appen. Nu kan du skicka Swish-betalningar! 

Du behöver ha tjänsterna Tillval Betalningar och Mobilt BankID för att använda Swish. Ditt Mobila BankID behöver vara minst sju dagar gammalt innan du kan ansluta till Swish.

Tips på bra funktioner i Swish

Skicka med ett kort!

Gör din betalning ännu mer personlig!

När du swishar kan du välja att skicka med ett kort i din betalning. Du kan välja mellan flera olika illustrationer, och när mottagaren får betalningen visas den som ett paket i appen. För att se din personliga hälsning måste mottagaren öppna paketet. Spännande! 

Gör såhär:

1.  Tryck på "Betala" och ange mottagare, belopp och eventuellt ett meddelande - precis som vanligt. Väljs sedan "Skicka med en bildhälsning". 

2. Bläddra bland de olika illustrationerna och välj den du vill skicka med betalningen och tryck på "Fortsätt". 

3. Godkänn betalningen med Mobilt BankID. Klart! 

QR-koder

Swish-appen kan nu hantera QR-koder. Både att skanna och att skapa en egen kod.

 • Du kan läsa av en QR-kod med Swish-appen för att fylla i informationen på betalsidan. Du slipper knappa in betalinformationen manuellt. Smidigt och enkelt!
 • Du kan skapa en egen kod som innehåller ditt mobilnummer, som du kan visa när du vill få betalt av någon annan.

Läs mer och skapa din egen QR-kod på Swish hemsidaÖppnas i nytt fönster.

Favoriter

Spara dina mest använda kontakter som favoriter för snabbare och enklare betalningar. Du slipper skriva in deras telefonnummer, istället kan du enkelt klicka på personen du vill swisha till i din lista med favoriter. 

 • Klicka på "Ny Favorit" i betalfönstret och ange namn och mobilnummer. 
 • Klicka på "Favoriter" under din profil i Swish-appen och välj "Ny Favorit" och ange namn och mobilnummer. 
 • Skapa ny Favorit genom att logga in i betalningar i Swish-appen, öppna betalningens detaljer och tryck på de tre prickarna i högra hörnet. Välj "Ny Favorit".