Via mobilbanken

Lägg till kort i Apple Pay via mobilbanken:

  1. Logga in i mobilbankenÖppnas i nytt fönster.
  2. Välj vilket kort du vill aktivera och klicka på ”lägg till i Apple Wallet”. Vill du aktivera ett Mastercard kreditkort så klickar du på Kortuppgifter och sedan ”lägg till i Apple Wallet”.
  3. Följ instruktionerna och godkänn villkoren. Klar!

Hoppsan! Du måste godkänna cookies för marknadsföring om du vill visa den här typen av innehåll från Nordea

Betala med Apple Pay

Det finns ingen beloppsgräns för Apple Pay. Det är kortvillkoren som gäller, för det betal- eller kreditkort som du har anslutit.

I butik (med iPhone eller Apple Watch)

Dubbelklicka på ”Touch ID”, eller håll din iPhone mot kortterminalen med fingret på Touch ID. Med Apple Watch dubbelklickar du knappen på sidan och håller Apple Watch mot terminalen.

Med iPhone X så dubbelklickar du på sidoknappen och använder Face ID för att genomföra köpet.

Kontrollera i din iPhone X att Apple Pay är inställt på din iPhone X. Du behöver också aktivera Face ID i Inställningar > Face ID och lösenkod.

I appar eller online-butiker (med iPhone eller iPad)

Välj Apple Pay som betalmetod och håll fingret på Touch ID. Om du har en Iphone X använder du Face ID för att genomföra köpet. 

Online-butiker (med Mac)

Välj Apple Pay som betalmetod och bekräfta köpet med din iPhone.

Hoppsan! Du måste godkänna cookies för marknadsföring om du vill visa den här typen av innehåll från Nordea

Om Apple Pay

Apple Pay är det enkla sättet att betala med valfri Apple-enhet i butik, i appar eller online.

Enkelt och nära till hands

Du behöver inte ha tillgång till internet när du betalar med Apple Pay i butik. Apple Pay fungerar med kontaktlösa kortterminaler. Håll utkik efter symbolen för kontaktlös betalning eller Apple Pay-märket.

Betala i butiker genom att hålla din iPhone mot den kontaktlösa kortterminalen med fingret på Touch ID. Med Apple Watch dubbelklickar du knappen på sidan och håller din Apple Watch mot terminalen.

Säkerhet

Ditt kortnummer lagras aldrig på din Apple-enhet eller på Apples servrar och delas inte heller med köpstället. Apple Pay använder ett enhetsspecifikt nummer och en unik transaktionskod för varje köp, så dina betalningar förblir privata och säkra. Varje transaktion godkänns genom ditt fingeravtryck (Touch ID).

Aktivera tjänsten i dag eller läs mer om Apple Pay på Apples hemsidaÖppnas i nytt fönster.

Kompatibel med: iOS 11 eller senare.

Pris

Apple Pay ingår i Vardagspaketet

Villkor

Åldersgräns för Apple Pay är 13 år. När du skapar ett iCloud konto hos Apple anger du födelseåret och det är också kopplat till iTunes. Denna kontroll görs av Apple när iCloudkontot används vid start av Apple Pay.