Nordea Platinum

Nordea Premium är ett betal- och kreditkort som är framtaget för dig som är kund i Nordea Private Banking. Kortet ger dig en personligt anpassad kredit och är dessutom laddat med en rad förmåner och exklusiva erbjudanden.

Om Nordea Platinum Mer fakta Försäkringar Erbjudanden Priser och villkor Om Nordea Platinum

Om Nordea Platinum

Platinum MasterCard 218x158Nordea Platinum är ett högklassigt betal- och kreditkort speciellt framtagen för dig som är kund i Private Banking. Kortet innehåller en av marknadens bästa reseförsäkringar exempelvis ingår ersättning vid flyg- och bagageförseningar och ersättning för läkar- och sjukvårdskostnader.

Dina fördelar: 

 • I kortet ingår förmånliga försäkringar och erbjudanden.
 • Koppla av i väntan på ditt flyg. Till kortet ingår ett Priority Pass som ger dig tillgång till över 1000 flygplatslounger världen över, varav tio besök per år utan kostnad.
 • StopService, ger dig snabbt hjälp om du blivit av med värdehandlingar. Läs mer om tjänsten och hitta villkor här
 • Kundservice dygnet runt året om – kontakta oss på 08 402 59 10
Mer fakta

Mer om Nordea Platinum

Du kan ansöka om en inköps- och kreditgräns upp till 250.000 kronor.

Du får varje månad en faktura där alla dina inköp och uttag är redovisade. Du väljer om du vill betala hela fakturans belopp (då utgår ingen ränta) eller om du vill använda din möjlighet till kredit och delbetala fakturan (minst 5 procent och lägst 150 kronor av beloppet). Du har upp till 55 räntefria dagar.

Ansök om Nordea Platinum

För att kunna ansöka om Nordea Platinum behöver du vara kund i Private Banking.

Priority Pass

Ditt Priority Pass är din inträdesbiljett till över 1000 flygplatslounger världen över. Här får du tillgång till Internet, konferensutrymmen eller varför inte bara koppla av en stund i lugn och ro före resan. Du får tio kostnadsfria besök per år, därefter betalar du 200 kronor per besök. Det går bra att ta med en gäst till loungen, varje gäst räknas då som ett besök.

Använd sms-tjänsten Lounge Finder för att få reda på om det finns en Priority Passlounge på den flygplats du ska resa från. Du skickar flygplatskoden (ARN för Arlanda) i ett sms till +44 7624 80 99 77. Inom några sekunder får du svar via sms med information om öppettider och var på flygplatsen loungen är belägen.

Har du en smartphone kan du istället kostnadsfritt ladda ner appen från Priority Pass.

Mer information finner du också på prioritypass.comÖppnas i nytt fönster.

Extra inbetalning

Om du vill göra en extra inbetalning på ditt Nordea Platinum ska beloppet sättas in på följande kontonummer:

 • Plusgiro 496 48 02-5

Som referens anges kortnumret med tillägget 83 på slutet.

Exempel: 123412341234123483

Vid positivt saldo, gottgörs ingen ränta. Extrainbetalning aviseras inte särskilt, utan insättningen framgår av nästa kontoutdrag.

Emergency Service

Om du förlorar ditt kort utomlands kan Emergency Service hjälpa dig att få tillgång till pengar igen. Du når Emergency Service dygnet runt genom att ringa +46 8 402 59 10.

Försäkringar

Kompletterande reseförsäkring

Om du betalar mer än hälften av din resa med ditt Nordea Platinum ingår en reseförsäkring som gäller i 90 dagar samt avbeställningsskydd. Reseförsäkringen ersätter kostnader för sjukvårds- och läkekostnader samt hemtransport. För att se vilket reseskydd du har i kortförsäkringen, se punkt 4 i det fullständiga försäkringsvillkoret. 

Du som har bokat enkel biljett bör särskilt se över ditt reseskydd inför din resa, då din kortförsäkring i dessa fall endast gäller fram till resmålet. Därefter bör du komplettera med separat reseskydd eller använda dig av reseskyddet i din hemförsäkring som vanligtvis ersätter kostnader för sjukvård utomlands under resan. Vid tjänsteresa gäller inte hemförsäkringens reseskydd. 

För att ta del av försäkringarna måste du ha kvar ditt giltiga kort vid skadetillfället. 

Gäller även familjemedlemmar

Försäkringen gäller även för familjemedlem, det vill säga make/maka/sambo/registrerad partner samt barn (hemmavarande) och barnbarn under 23 år. Försäkringen gäller även för familjemedlem som reser på egen hand.

I den kompletterande reseförsäkringen ingår ersättning för:

 • Bagage- och transportmedelsförseningar
 • Outnyttjad skid/-och golfaktiviteter
 • Invaliditet och dödsfall genom olycksfall
 • Kostnader i samband med akut sjukdom och olycksfall
 • Självrisk på eget hem och egen bil (lämnad hemma eller medtagen på resan)
 • Självrisk på hyrbil utomlands när resan betalts med kortet

Det här omfattar avbeställningsskyddet

Om den försäkrade, närstående person, medresenär, eller person du ska besöka råkar ut för olycksfallsskada, akut sjukdom eller dödsfall. Ersättning lämnas för avbeställningskostnader för resa och boende upp till det maxbelopp som anges i det fullständiga villkoret.

Det här omfattar inte avbeställningsskyddet

Matkostnader i en så kallad all inclusiveresa.

Observera att graviditet inte räknas som en sjukdom och att du därför inte får ersättning vid avbeställning på grund av graviditet, komplikationer i samband med graviditet eller förlossning.

Så här ska resan betalas för att försäkringen ska gälla

 • Betala med kort direkt hos resebyrån eller
 • Uppge kortnummer per telefon, fax eller på resebyråns hemsida
 • Betala via Internet/giro- eller telefontjänst i Nordea

Undantag från ovanstående betalningssätt

Om resebyrån inte tar emot kort ska det styrkas med ett intyg från resebyrån.

Vid flygbolagskonkurs

Vid flygbolagskonkurs gäller inte din reseförsäkring. Om du betalat din resa med kort kan du göra en kortreklamation som sedan prövas. Läs mer om kortreklamation.

Vid frågor om reseförsäkringen

Vid frågor om försäkringen kontakta Kortservice 08-402 59 10, öppet dygnet runt.

Allriskförsäkring

När du betalar din nya TV, DVD-spelare eller vitvaror som kyl och frys med ditt Nordea Platinum ingår en allriskförsäkring utan självrisk. Försäkringen gäller i 5 år, förutsatt att du har kvar ditt kort vid skadetillfället. En vanlig butiksförsäkring kan kosta hundratals kronor per vara. Här finns alltså pengar att spara när du betalar med ditt Nordea Platinum.

Exempel: Olycka i köket

Du tappar en kastrull på spishällen som spricker. Hällen är köpt två år tidigare med ditt Nordea Platinum. Försäkringen hjälper dig med reparationskostnader eller en ny häll. 

Varans inköpspris ska vara minst 2 000 kr och vara betald till 100% med kortet.*

Vid frågor om allriskförsäkringen

Vid frågor om försäkringen kontakta Kortservice 08-402 59 10, öppet dygnet runt. 

*Se fullständiga försäkringsvillkor. För att försäkringen ska gälla måste ditt kort vara giltigt vid skadetillfället.

Leveransförsäkring vid Internetköp

Om varan som du har beställt på Internet har skadats under leveransen eller inte kommit fram till dig så kan vi hjälpa dig med ersättning. Försäkringen som du får när du betalar hela beloppet med ditt Nordea Platinum täcker varor värda upp till 30.000 kronor.

Ska du handla på nätet? 

Betala då med ditt Nordea Platinum så aktiveras en leveransförsäkring som täcker:

 • Skadat paket
 • Tomt paket/varan stulen
 • Förlust av paket vid transport

Med försäkringen i Nordea Platinum får du ersättning motsvarande varans inköpspris, så att du kan köpa något nytt, eller få dina omkostnader betalda om du behöver skicka varan i retur. Försäkringen gäller vid köp av företag registrerade inom  EU, Island, Norge, Schweiz och Liechtenstein . Varans inköpspris ska vara minst 1.000 kronor och vara betald till 100 procent med kortet.*

*Se fullständiga försäkringsvillkor. För att försäkringen ska gälla måste ditt kort vara giltigt vid skadetillfället.

Täcks inte ditt köp av Leveransförsäkring vid internetköp?

Är varans värde under 1.000 kronor eller har du handlat från en hemsida utanför  EU, Island, Norge, Schweiz eller Liechtenstein? Då kan du istället utnyttja din reklamationsrätt. 

En av fördelarna när du väljer att betala med kort är att du har möjlighet att reklamera ditt köp om exempelvis dina beställda varor inte dyker upp, om du blir dubbeldebiterad eller företaget du handlat av går i konkurs innan du fått din vara.

Reklamationsrätten gäller när du betalar med ditt kort i butik och på internet både i Sverige och utomlands. Det finns ingen beloppsgräns för värdet av varor som kan reklameras. 

Läs mer om kortreklamation

Vid frågor om leveransförsäkringen

Vid frågor om försäkringen kontakta Kortservice 08-402 59 10, öppet dygnet runt.

Självriskydd hyrbil utomlands

När du är utomlands och hyr bil, vespa eller moped av auktoriserad hyrbilsfirma så ingår ett självriskskydd. Det innebär att om ditt fordon får en skada som överstiger självrisken så lämnas ersättning med ett belopp som motsvarar den självrisk du valt – dock max 10 000 kr.

För att du ska kunna göra en skadeanmälan för skadan på din hyrbil/vespa/moped måste:

 1. Skadan vara så omfattande att den regleras av biluthyrarens försäkringsgivare
 2. Skadekostnaden vara högre än avtalad självrisk  

Exempel - Erik hyr bil på Mallorca

Erik har i samband med sin resebokning även hyrt bil under några dagar. Han har valt en självriskkostnad på 2000 kronor i sitt hyresavtal. Han råkar skada fordonets sidospegel samt göra en repa i lacken. När han lämnar tillbaka bilen konstaterar hyrbilsfirman, efter kontakt med sitt försäkringsbolag, att det kostar 6000 kronor att åtgärda skadorna. Erik har då möjlighet att få sin självrisk på 2 000 kronor ersatt via sin försäkring i kortet eftersom skadekostnaden överstiger självrisken.   

Hade Erik däremot valt en självrisk på 8000 kronor så hade inte skadekostnad överstigit självrisken och Eriks skada på fordonet omfattas inte av försäkringsmomentet.  

Tänk alltså på att välja en självrisk i hyresavtalet som passar din plånbok! 

Självriskskydd vid bilbärgning/assistans  

Självriskskyddet gäller vid skada på din bil som kräver bärgning eller assistans. Skyddet ersätter din självriskkostnad upp till 2.000 kronor. Giltigt i hela världen. Förnyas med 60 dagar vid varje tankning om minst 20 liter. 

Exempel - Bilsemester

Semesterdags och bilen är packad för en resa i Europa. Vattenpumpen går sönder och du måste boka bärgare till närmaste verkstad. Med din reseförsäkringen på Nordea Platinum får du ersättning för den självrisk du betalar via din bilförsäkring.*

Vid frågor om självriskskyddet

Vid frågor om försäkringen kontakta Kortservice 08-402 59 10, öppet dygnet runt. 

*För att försäkringen ska gälla måste ditt kort vara giltigt vid skadetillfället.

Hole-in-one försäkring

Försäkringen gäller för Hole-in-one när du spelar minst 9 hål med godkänd markör på hemmabana, vid deltagande i golftävling eller annan bana där greenfee betalats med Nordea Platinum. Ersättningsbeloppet är 2.000 kronor.

Vid frågor om Hole-in-one

Vid frågor om försäkringen kontakta Kortservice 08 402 59 10, öppet dygnet runt.

Skid- och golfaktivitet

Försäkring gäller för bokad skid- och/eller golfaktivitet upp 3.000 kronor. Ersättningen lämnas för förbetald hyra av skid-/golfutrustning, outnyttjat liftkort och/eller greenfee om du drabbas av akut sjukdom, olycksfall eller om ditt bagage inte kommit fram i tid.

Kontakt vid frågor

Om du har frågor om försäkringen kontakta Kortservice 08 402 59 10, öppet dygnet runt.

Skadeanmälan och försäkringsvillkor

Skador som inträffar den 1 januari 2018 eller senare

Från och med den 1 januari och framåt anmäler du skadan till vår nya partner Moderna Försäkringar.

Skador som inträffar före den 1 januari 2018 

 • Skadeanmälan online på erv.se Öppnas i nytt fönster
 • Skadeanmälan via telefon direkt till Europeiska ERV på 0770-456 904. Denna tjänst är tillgänglig måndag-torsdag 8.30 - 16.30 och fredag 8.30 - 16.00  

Försäkringsvillkor och förköpsinformation   

Moderna Försäkringar

Europeiska ERV  

Vid frågor om reseförsäkringen 

Vid frågor om försäkringen kontakta Kortservice 08-402 59 10, öppet dygnet runt.

Erbjudanden

Greatdays - En upplevelse utöver det vanliga!

Ge bort eller unna dig själv en oförglömlig upplevelsepresent. Avnjut en lyxig brunch, ta in på NG erbjudanden - luftballonger 218x158ett vackert beläget hotell eller välj något mer fartfyllt som att flyga helikopter eller testköra en Ferrari. Här finns något för alla smaker. Välj bland 800 olika upplevelser i kategorierna motor, natur, relax, sport&fritid, äventyr, vatten, luft, mat&dryck, kultur och familj. 

Erbjudande

Med Nordea Platinum och Nordea Black får du 20 procent rabatt på priset.

Boka

Boka din upplevelse på GreatdaysÖppnas i nytt fönster 

interflora-blommor218x15815 procent rabatt på Interflora

Gör någon glad – skicka lite blommor! 

Pris för dig med betal- och kreditkort i Nordea  

Du får 15 procent i rabatt vid beställning av blommogram via interflora.se.

Ta del av erbjudandet från Interflora

Gör din beställning på InterfloraÖppnas i nytt fönster, ange bokningskod: Nordea18. 

Erbjudandet kan inte kombineras med andra erbjudanden och rabatten gäller inte på Interfloras avgifter. 


Flyg med BRA-flyg till snö i vinterBRA-flyg-218x158

Flyg inrikes i vinter – med ett betal- och kreditkort i Nordea får du alltid billiga flygresor till någon av BRAs 13 destinationer i Sverige. Visste du till exempel att BRA flyger direkt från Stockholm, Göteborg och Malmö till Östersund/Åre? Och från Ängelholm till Mora/Sälen. Snabbt och smidigt till snön, helt enkelt.

Erbjudande

 • Från 565 kr/vuxen enkel resa. (Ord pris: 598 – 1998 kr/person)
 • Från 360 kr/barn, 2-11 år enkel resa. Gäller enbart i vuxens sällskap. 

Boka din biljett 

Priset gäller endast när du bokar resa via Bra FlygÖppnas i nytt fönster


Birka - Avkoppling i skärgården

När vardagen springer på som snabbast behövs en paus för att samla kraft. På M/S Birka får du 22 sköna timmar för dig själv. Vila i en solstol med en bra bok, hitta andrum i bastun med utsikt över kobbar och skär eller unna dig en lyxig spabehandling. Allt med vällagad mat, shopping och en generös hytt precis runt hörnet. Välkommen ombord!

Erbjudande

I erbjudandet ingår del i hytt Seafront Lyx, 1 flaska mousserande vin, trerätters kryssningsmeny och lyxfrukost. Bussanslutning från ett 80-tal orter i Sverige, om så Birka-bild-218x158önskas.
Pris från 1750 kr per person, ordinarie pris från 2 625 kronor.

Tillägg för andra hytter och måltider. Erbjudandet gäller endast ordinarie 22-timmarskryssningar och ej specialkryssningar. 

Boka

Läs mer och boka Birka Nordea PlatinumÖppnas i nytt fönster

Drivmedelsrabatt hos Preem

PB erbjudande Preem 218x158Tanka på Preems bemannade stationer och betala med ditt Nordea Platinum så får du 15 öre i rabatt per liter drivmedel.

Drivmedelsrabatten dras direkt på fakturan. 

Lyssna och läs på Nextory

Nextory erbjuder en abonnemangstjänst med obegränsad tillgång till både e-böcker och  ljudböcker. Här finns tiotusentals olika titlar. Böckerna kan du läsa och lyssna på direkt i Nextorys Nextory 218x158app för iOS eller Android.

Erbjudande till dig

Som kreditkortskund i Nordea får du 10 procents medlemsrabatt på valfritt abonnemang. Välj mellan Silver, Guld eller Familjeabonnemang där upp till 4 användare kan lyssna och läsa samtidigt. När du registrerat dig får du även 14 dagar kostnadsfritt abonnemang på köpet!

Gå in på nextory.se/nordea10Öppnas i nytt fönster och gör din beställning. Kom ihåg att öppna ditt kort för internetköp i Mobilbanken innan du gör din kortbetalning. Sedan är det bara att ladda ner Nextorys app, lyssna och läs i din smartphone eller surfplatta. 

Om du har frågor är du välkommen att kontakta Nextorys kundservice på telefon 08-411 14 15. Erbjudandet gäller till 25 oktober 2018 och endast för nya Nextorykunder.

Äventyret Alladin

Premiär 26 december på Stockholm Waterfront. Sverigeturné vintern och Alladin erbjudande 218 158våren 2018

Dröse & Norberg, producenterna bakom publik- och kritikersuccéerna Snövit – the Musical och Trollkarlen från Oz, är tillbaka och presenterar nu stolt Äventyret Aladdin!  

Äventyret Aladdin är en komisk äventyrsmusikal för hela familjen med skådespelare från den svenska artisteliten, en stor ensemble, spektakulär iscensättning och nyskriven originalmusik.

Läs mer och se trailers här. Öppnas i nytt fönster

Erbjudande

Erbjudande: Ordinarie föreställningar Äventyret Aladdin Ditt pris: Alla går för barnpriset 395 kr/person (ord pris vuxen 495 kr, barn 395 kr). Serviceavgift tillkommer. Datum: December 2017-april 2018. Se aktuella städer i turnéplan (pdf, 1 MB)Öppnas i nytt fönster

Erbjudande: Publikrepetitioner Äventyret Aladdin i Stockholm Ditt pris: 295 kr/person (ord pris vuxen 395-525 kr, barn 345-425 kr). Serviceavgift tillkommer. Datum och tid: 21 december kl 18.00 och 22 december kl 14.00. Plats: Stockholm Waterfront, Nils Ericsons Plan 4, Stockholm.

Boka 

Boka ordinarie föreställningar runt om i landet här: Boka ordinarie föreställning AladdinÖppnas i nytt fönster

Boka föreställningen i Helsingborg här: Boka Alladin HelsingborgÖppnas i nytt fönster

Boka publikrepetitionen  21/12 -17 i Stockholm här: Publikrep Aladdin 21/12Öppnas i nytt fönster

Boka publikrepetitionen  22/12- 17 i Stockholm här: Publikrep Aladdin 22/12Öppnas i nytt fönster

Se hela turnéplanen här (pdf, 1 MB)Öppnas i nytt fönster

Priser och villkor

Priser och räntor Nordea Platinum

Nordea Platinum
Specifikation Pris
Pris per årKortet ingår för dig som är kund i Private Banking
Extrakort0,00 kr
Automatuttag i Bankomats automater (kräver kontokoppling) 
0,00 kr
Manuellt uttag på bankkontor i Sverige40,00 kr
Automatuttag i Nordeas automater i Norden*0,00 kr
Automatuttag av euro i EU-land*0,00 kr
Övriga automatuttag i Sverige och utlandet*2%, min 40 kr
Manuellt uttag på bankkontor i utlandet*40,00 kr
Köp av utländsk valuta i Sverige40,00 kr
Årsränta vid delbetalning (för närvarande) 8,55%
Effektiv ränta beräknad på 20.000 kr samt årsavgift8,89%
Från kort till konto, per överföring195 kr
Kopia av inköpsnota

120,00 kr

Nordea Platinum ingår för dig som är kund i Private Banking.

* På köp/uttag utomlands ingår valutaväxlingspåslag motsvarande 1,55 % av det svenska beloppet.

Bankomatuttag utanför EU belastar din faktura.

Räkneexempel Nordea Platinum

Räntan på nyttjad kredit efter räntefri period är för närvarande 8,55 % (2016-03-05), räntan är rörlig. Vid en nyttjad kredit på 20.000 kronor är den effektiva räntan för närvarande 8,89 % och det sammanlagda belopp som ska betalas är 21.357 kronor. Beloppet är uträknat efter ett exempel där krediten är återbetald på 12 månader.