Samarbetspartners

Tillsammans med våra samarbetspartners och vår volontärpolicy stöttar vi hundratals företag varje år. Vi vill skapa de förutsättningar företag behöver för att uppnå en hållbar tillväxt och inspirera unga till att bli morgondagens entreprenörer.

Stöttning av entreprenörskap

Vi bidrar med kunskaper inom ekonomi och entreprenörskap genom alla våra samhällsinitiativ. Nordeas volontärpolicy innebär att alla våra medarbetare varje år har rätt till att spendera två arbetsdagar inom aktiviteter som stöttar spridning av kunskap inom ekonomi och entreprenörskap.

Jobbsprånget

Jobbsprånget är ett initiativ som drivs av Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademin (IVA). Programmets fokus ligger på att hjälpa nyanlända akademiker att snabbare integreras i den svenska arbetsmarknaden och i samhället. Genom att erbjuda praktikplatser och nära coachning under praktiktiden lyckas man sänka tiden mellan ankomst och jobb från 5–10 år till 5-10 månader.

Jobbsprånget utannonserar praktikplatser två gånger per år. Nordea är ett av de företag som erbjuder praktikplatser. Hos Nordea får praktikanten möjligheten att arbeta med något relaterat till sin utbildning, hålla sina kunskaper uppdaterade och tillföra sina erfarenheter. Vi erbjuder även alla praktikanter en mentor som är närvarande och kan agera bollplank och stöd. 

Som en del av vårt engagemang hjälper vi även alla praktikanter som önskar att uppdatera CV, personligt brev och träna inför sina kommande anställningsintervjuer.

Norrsken

Norrsken Foundation är en stiftelse med målsättning att kombinera entreprenörskap med ny teknik för att lösa samhällsproblem. Norrsken driver Europas största utvecklingshub i Stockholm, där drygt 400 entreprenörer verkar med den gemensamma nämnaren att göra världen till en bättre plats. För Nordea är det viktigt att samarbeta och stötta entreprenörer, och framförallt entreprenörer som verkar för ett bättre samhälle, detta knyter även an till vår vision, For a Greater Good.

Prins Daniel Fellowship

Prins Daniel Fellowship är ett initiativ som drivs av Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademin (IVA) i samarbete med Prins Daniel med syftet att inspirera och stötta unga entreprenörer. Prins Daniels Fellowships vision är att bidra till en mer främjande entreprenörskultur, då många unga idag avstår från att starta företag på grund av rädslan för att misslyckas. 

Nordeas engagemang utgörs genom att experter från banken besöker universitet och gymnasieskolor cirka sex gånger per år för att dela med sig av sin kunskap. Nordea deltar även som rådgivare i urvalet av adepter till Prins Daniels Fellowships mentorprogram samt som bollplank till unga entreprenörer vid det årlig eventet, Prins Daniels Entreprenörsdag.

Techarenan

Techarenan är en plattform för innovation och entreprenörskap. Kärnan är en årlig nationell tävling öppen för alla Sveriges och Nordens entreprenörsledda bolag i startup- och tillväxtfas. Finalen i tävlingen äger rum under Almedalsveckan och samlar 50 framtidsbolag utav vilka “Årets startupbolag” och “Årets tillväxtbolag” koras. Under finaldagarna koras även vinnarna av Publikens pris, Nordeas partnerpris, Social Impact Award, samt Industrins pris. Dagarna kantas av seminarier, utställningar, affärsmöten och mingel.  Nordeas engagemang i Techarenan består i att dela ut partnerpris vid tävlingen samt bidra med kunskap och erfarenhet från Nordeas egna experter till de tävlande företagen.

Nyföretagarcentrum

Sverige behöver fler livskraftiga företag! Nyföretagarcentrum erbjuder kostnadsfri, konfidentiell och objektiv rådgivning till de som vill som vill starta eget eller som precis har kommit igång med sitt företag.  Nordeas engagemang i Nyföretagarcentrum breder ut sig i hela Sverige, där rådgivare runt om i hela landet bistår med information och handledning. Nyföretagarcentrum verkar därigenom som ett bollplank för den rådsökande och erbjuder sina kunder tillträde till ett unikt nätverk, där du får råd om företagande av företagare.

Är du intresserad av att ingå partnerskap med oss?

Läs mer om våra partnerskap Öppnas i nytt fönster