Samarbetspartners

Tillsammans med våra samarbetspartners och vår volontärpolicy stöttar vi hundratals företag varje år. Vi vill skapa de förutsättningar företag behöver för att uppnå en hållbar tillväxt och inspirera unga till att bli morgondagens entreprenörer.

Stöttning av entreprenörskap

Vi bidrar med kunskaper inom ekonomi och entreprenörskap genom alla våra samhällsinitiativ. Nordeas volontärpolicy innebär att alla våra medarbetare varje år har rätt till att spendera två arbetsdagar inom aktiviteter som stöttar spridning av kunskap inom ekonomi och entreprenörskap.

BLING

BLING jobbar för att bryta utanförskap genom att inspirera till entreprenörskap.

BLING vänder sig till alla med idéer, men som saknar tillgång till de ofta stängda rum, nätverk och sammanhang som behövs för att kunna förverkliga dem. De stöttar allt från tech-bolag till ideella verksamheter och sociala entreprenörer.

Nordea är med och stöttar BLING med expertis och investerarnätverk samt som huvudpartner till idépitchtävlingen För-Orten. 

Time to Raise

Time to Raise är ett accelerator-program som grundades 2021 med visionen att fler kvinnor ska välja att starta bolag och ett lika enkelt som tydligt recept: det behövs fler kvinnliga förebilder för att inspirera andra att våga följa sin entreprenörsdröm.

Time to Raise program stöttar tio start-upbolag som grundats av kvinnor två gånger per år. Förutom utbildning får deltagarna under programmet också tillgång till programpartners som på olika sätt kan bidra till bolagens utveckling. 

Nordea är med och stöttar med expertis och investerarnätverk.

Prins Daniel Fellowship

Prins Daniel Fellowship är ett initiativ som drivs av Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademin (IVA) i samarbete med Prins Daniel med syftet att inspirera och stötta unga entreprenörer. Prins Daniels Fellowships vision är att bidra till en mer främjande entreprenörskultur, då många unga idag avstår från att starta företag på grund av rädslan för att misslyckas. 

Nordeas engagemang utgörs genom att experter från banken besöker universitet och gymnasieskolor cirka sex gånger per år för att dela med sig av sin kunskap. Nordea deltar även som rådgivare i urvalet av adepter till Prins Daniels Fellowships mentorprogram samt som bollplank till unga entreprenörer vid det årlig eventet, Prins Daniels Entreprenörsdag.

Jobbsprånget

Jobbsprånget är ett initiativ som drivs av Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademin (IVA). Programmets fokus ligger på att hjälpa nyanlända akademiker att snabbare integreras i den svenska arbetsmarknaden och i samhället. Genom att erbjuda praktikplatser och nära coachning under praktiktiden lyckas man sänka tiden mellan ankomst och jobb från 5–10 år till 5-10 månader.

Nordea är ett av de företag som erbjuder praktikplatser. Hos Nordea får praktikanten arbeta med något kopplat till sin utbildning, hålla sina kunskaper uppdaterade och tillföra nya erfarenheter. De får en mentor som kan agera bollplank och stöd. 

Som en del av vårt engagemang hjälper vi även alla praktikanter som önskar att uppdatera CV, personligt brev och träna inför sina kommande anställningsintervjuer.

Techarenan

Techarenan är en plattform för innovation och entreprenörskap. Kärnan är en årlig nationell tävling öppen för alla Sveriges och Nordens entreprenörsledda bolag i startup- och tillväxtfas. Finalen i tävlingen äger rum under Almedalsveckan och samlar 50 framtidsbolag utav vilka “Årets startupbolag” och “Årets tillväxtbolag” koras. Under finaldagarna koras även vinnarna av Publikens pris, Nordeas partnerpris, Social Impact Award, samt Industrins pris. Dagarna kantas av seminarier, utställningar, affärsmöten och mingel.  

Nordeas engagemang i Techarenan består i att dela ut partnerpris vid tävlingen samt bidra med kunskap och erfarenhet från Nordeas egna experter till de tävlande företagen.

Nyföretagarcentrum

Sverige behöver fler livskraftiga företag! Nyföretagarcentrum erbjuder kostnadsfri, konfidentiell och objektiv rådgivning till de som vill som vill starta eget eller som precis har kommit igång med sitt företag.  

Nordeas engagemang i Nyföretagarcentrum breder ut sig i hela Sverige, där rådgivare runt om i hela landet bistår med information och handledning. Nyföretagarcentrum verkar därigenom som ett bollplank för den rådsökande och erbjuder sina kunder tillträde till ett unikt nätverk, där du får råd om företagande av företagare.

Är du intresserad av att ingå partnerskap med oss?

Läs mer om våra partnerskap Öppnas i nytt fönster