Du och ditt företag

Som företagskund i Private Banking får du en engagerad rådgivare som arbetar med ägarledda företag. Vi har en strukturerad process som ger dig trygghet och överblick över både din och företagets ekonomi. Du får tillgång till de specialister du behöver, och de hjälper dig bland annat att utveckla din förmögenhet.

Ett starkt team Investeringsrådgivning Företagsöverlåtelse Generationsskifte Ett starkt team

Ett starkt team

Du får det bästa från två världar:

  • Din huvudkontakt inom Nordea tar ansvar för den juridiska personen/företaget.
  • Din rådgivare inom Private Banking är en specialist som ansvarar för bolagets placeringar, din privatekonomi samt frågor som uppstår kring själva ägandet av bolaget.
  • Din rådgivare inom Private Banking håller företagsrådgivaren informerad om dina privata affärer så att inga möjligheter till synergier missas.
  • Har du frågor kring skatter så har vi både interna och externa experter som kan hjälpa dig. Det kan gälla såväl enklare aktieaffärer som komplicerade företagsöverlåtelser. 
Investeringsrådgivning

Investeringsrådgivning

All vår rådgivning utgår från dig och dina behov. Rådgivningen baseras på en analys av intresse, ekonomisk situation, kunskap om och erfarenhet av placeringar och risknivå. Tillsammans ligger detta till grund för en finansiell plan. 

Pensionsrådgivning

Om du funderar över din pension ska du prata med våra rådgivare. Tillsammans med våra pensions- och försäkringsspecialister kan du planera för en tryggare framtid för dig och dina anhöriga.

Vi skapar en strategi som ger dig vardaglig trygghet men kanske också ett utrymme för det lilla extra som är viktigt för dig.

Företagsöverlåtelse

Företagsöverlåtelse

Funderar du på att sälja ditt företag?

Välkommen att kontakta oss, så hjälper vi dig. Våra rådgivare som är specialiserade på ägarskiften och jurister finns till hands under hela säljprocessen. De ger dig råd och tips och ser till att du får rätt rådgivare i rätt tid.

Vi hjälper dig dessutom att planera och placera efter försäljningen så att pengarna fortsätter att arbeta. Då Private Banking är en del av Nordea kan köparen även få hjälp med att hitta olika finansieringslösningar för att affären ska kunna genomföras.

Generationsskifte

Generationsskifte

Har du funderingar kring vem som ska ta över ditt företag den dagen du känner att du vill trappa ned?

Är det lämpligt att låta barnen ta över, hur skapar man rättvisa mellan syskon och vad ska man leva av - är några av många frågeställningar som man måste ta ställning till vid ett generationsskifte.

Det är klokt att diskutera dessa frågor både inom familjen och med externa rådgivare.