Företagare och entreprenörer

Vill du få ett nytt perspektiv på din förmögenhet? Vi erbjuder en erfaren rådgivare som ger dig tid, lyssnar på dina behov och försöker förstå vad som är viktigt för just dig. Sedan hjälper vi till att förvalta och placera dina tillgångar på ett sätt som känns rätt för dig.

Företag och entreprenörer Mer fakta Våra kunders erfarenheter Företag och entreprenörer

Vill du få ett nytt perspektiv på din förmögenhet?

En förmögenhet kan skapas på många olika sätt. 

Många som kommer till Private Banking är entreprenörer med lysande affärsidéer. De har byggt upp ett framgångsrikt företag eller lyckats utveckla en verksamhet som de sålt vidare. Men de flesta hinner inte med allt de vill göra - då blir det naturligt att sådant som framtida succession, genomgång, av placeringar och försäkringar helt enkelt får vänta. 

Därför erbjuder vi en erfaren rådgivare som ger dig tid, lyssnar på dina behov och försöker förstå vad som är viktigt för just dig. Sedan hjälper vi till att förvalta och placera dina tillgångar på ett sätt som känns rätt för dig. 

Vår specialitet är nämligen helheten och gränslandet mellan dina tre roller: 

  • rollen som ägare i företag,
  • rollen som familjeförsörjare och
  • rollen som privatperson med lust att resa, utvecklas eller uppleva. 

Till ditt förfogande står Nordens största finansiella företag med all sin expertis inom skatt, bolagsjuridik och placeringar.  

Mer fakta

Om vårt erbjudande

  • Ett helhetsgrepp som gagnar dig både som privatperson och företagsägare. 
  • En strukturerad rådgivningsprocess där en personlig Private Banker hjälper dig med alla delar av din ekonomi. 
  • Bättre beslutsunderlag när det gäller allt från företagets överskottslikviditet till ägarskifte.
  • Trygghet genom strukturerad kontinuerlig uppföljning.
  • Tillgång till ett nytänkande nätverk med gemensamma event och träffar.
Våra kunders erfarenheter

Gunilla von Platen, Xzakt Kundrelation AB

Gunilla von Platen lade grunden för sitt brinnande engagemang för affärer och företagsamhet redan när hon var sju år.

Historien om hur Xzakt Kundrelation AB blev en lysande succé låter ganska osannolik om man inte känner till Gunilla. Efter att ha jobbat med telemarketing i flera år hittade hon en egen nisch inom kvalificerad kundservice: medan alla andra callcenter-företag satsade på volym bestämde hon sig för att satsa på kvalitet och förädling - att ge mervärde åt kunderna.

"Jag har alltid drömt om att starta eget och nu kändes läget rätt", säger hon.

Det var 2000. Sedan dess har Gunilla von Platen byggt upp Xzakt Kundrelation AB till ett företag med 300 anställda och en omsättning på 160 miljoner kronor. 2006 fick hon utmärkelsen Årets Stjärnskott av Ernst & Young som utser Entrepreneur of the Year. Men det är framför allt en sak som skiljer ut henne från mängden: drivkraften och viljan att skapa något eget.

Percy Nilsson

Percy Nilsson är mannen som tog ishockeylaget till elitserien i det fotbollstokiga Malmö. Byggde en arena med intilliggande stadsdel i Hyllie för runt sju miljarder kronor. Han växte upp på Lönngatan, inte så långt från sin arena.

”Skolan gick inte så lysande så min farsa fixade in mig som snickare.”

Sin förmögenhet byggde Percy Nilsson upp genom fastighetsaffärer under byggboomen i Malmö på åttiotalet. Han lyckades sälja i tid innan fastighetskrisen 1990 och flyttade till Belgien med miljonerna.

”Jag satt där nere i Belgien och retade mig på att man byggde bro och ringled i min gamla hemstad, men inget mer. Vad jag ville skapa var något som fick folk att stanna upp i Malmö, så vi fick del av alla dessa satsningar på infrastruktur.”

Ganska snart kom han upp med tanken på en arena. Percy Nilsson var ju djupt engagerad i Malmö Redhawks och hade sett köerna till isstadion när det gick bra för laget i mitten på nittiotalet.

Men det dröjde till 2003 innan Percy Nilsson fick stadens myndigheter att lyssna på hans idéer. I dag har han byggt Malmö Arena och en hel stadsdel. Och det är inte slut med det – ett hotell om 15 våningar och en kontorsbyggnad på 8 000 kvadrat ligger närmast i planerna.

Och hur länge tänker du fortsätta så här?

”Ha ha, jag har fördelen att ingen kan säga upp mig, så jag håller på så länge jag känner för det.”