Servicekonto

Ett kostnadsfritt förvaringskonto för dig som äger enskilda värdepapper, som exempelvis aktier, aktieobligationer och premieobligationer.

Om Servicekonto Mer fakta Kontoutdrag Priser Om Servicekonto

Om Servicekonto

På Servicekontot förvarar du värdepapper. Kontot ingår i tjänsten Värdepapperstjänst Bas men kan också tecknas separat.

Dina fördelar: 

  • Du förvarar dina svenska värdepapper, till exempel aktier, premieobligationer och Nordeas kapitalskyddade strukturerade placeringar
  • Du ser ditt innehav i Internetbanken
Mer fakta

Mer fakta om Servicekonto

Till ditt Servicekonto kopplas ett likvidkonto där räntor, utdelningar med mera sätts in.

När du förvarar utländska värdepapper har du inte möjlighet att delta i frivilliga bolagshändelser, som nyemissioner och uppköpserbjudanden.

Kontoutdrag

Kontoutdrag

Nordea är så kallat kontoförande institut för ditt servicekonto. Det betyder att det alltid är Nordea du ska kontakta om du har frågor, vill beställa nya avier eller årsbesked.

Euroclear är värdepappersförvarare och clearingorganisation, och står under tillsyn av Finansinspektionen. Varje gång det sker en förändring på ditt Servicekonto skickar Euroclear ut en elektronisk avi. Avin kan gälla innehavsförändring, adressändring eller liknande. Du hittar avierna på sidan Mina affärer i Internetbanken, under fliken Spara och placera/Mitt sparande/Mina affärer. Där kan du även ändra så att du får dem hemskickade i pappersform.

Vid årsskiftet skickar Euroclear ut avier. Årsbeskeden skickas hem till dig i pappersform, men du kan gå in i internetbanken och välja att få dem elektroniskt istället.

Priser

Priser

Servicekonto är avgiftsfritt.

Om placeringar

Man looking through magnifying glass  

Prislista för handel med värdepapper

Med vår prislista för värdepapper kan du handla ett brett utbud av aktier till schyssta priser och du slipper krångel med att välja courtageklass.

Korg med kantareller  

Kom igång och börja spara

Med ett månadssparande i fonder eller konton kan du bygga upp en buffert eller ett större kapital för ekonomisk trygghet och valfrihet i vardagen.