Nordea Global Value Fund fusioneras med Nordea Global Dividend Fund ll

Den 10 juni 2016 fusioneras Nordea Global Value Fund med Nordea Global Dividend Fund ll. Fondens namn kommer att vara Nordea Global Dividend Fund ll.

Skälet till fusionen är att fondförmögenheten i Nordea Global Value Fund blivit för liten för att kunna förvaltas på ett effektivt sätt. 

Information till dig som sparar i fonderna

Du som sparar i Nordea Global Value Fund kommer att få information om detta hemskickat. 

Fram till och med den 3 juni 2016 klockan 15.30 kan du köpa och sälja andelar i Nordea Global Value Fund som vanligt. Sedan stängs fonden för handel. Från och med den 10 juni kan du köpa och sälja andelar igen men då i fonden Nordea Global Dividend Fund ll.

Fusionen medför inga kostnader för dig som andelsägare och som vanligt kan du köpa och sälja andelar utan avgift. Observera dock att den eventuella kapitalvinst eller kapitalförlust som realiseras om du väljer att sälja eller byta andelar påverkar din beskattning (undantag gäller för sparare inom pensions- och försäkringssparande samt inom ramen för Investeringssparkonto, ISK).

Har du ett månadssparande eller liknande regelbundet sparande kommer detta automatiskt att överföras till Nordea Global Dividend Fund ll.

Om du har frågor är du välkommen att kontakta Kundcenter Privat på 0771-22 44 88 eller Kundcenter Företag på 0771-350 360.

Läs det fullständiga informationsbrevet från Nordea Investment Funds S.A.  (pdf, 335 KB)Öppnas i nytt fönster

Se faktabladet för Global Dividend Fund ll (pdf, 117 KB)Öppnas i nytt fönster