Nordea Brasilienfond fusioneras med Nordea Latin American Equity Fund

Den 22 juni 2016 fusioneras Nordea Brasilienfond med Nordea Latin American Equity Fund*, under den senares namn. Fusionen är godkänd av tillsynsmyndigheten, CSSF, i Luxemburg eftersom fonderna är registrerade i Luxemburg.

Skälet till fusionen är att fondförmögenheten i Nordea Brasilienfond blivit för liten för att kunna förvaltas på ett effektivt sätt. Att slå samman fonderna innebär administrativa och förvaltningsmässiga fördelar. 

Idag har Nordea Latin American Equity Fund en något högre avgift än Nordea Brasilienfond men avgiften kommer att sänkas i samband med fusionen till 1,60 procent. I övrigt kommer fusionen inte att påverka den mottagande fonden.

Information till dig som sparar i Nordea Brasilienfond

Du som sparar i Nordea Brasilienfond kommer att få ett brev om fusionen hemskickat.

Fram till och med den 14  juni 2016 klockan 15.30 kan du köpa och sälja andelar i Nordea Brasilienfond som vanligt. Sedan stängs fonden för handel. Från och med den 22 juni kan du köpa och sälja andelar igen men då i fonden Nordea Latin American Equity Fund. 

Fusionen medför inga kostnader för dig som andelsägare och som vanligt kan du köpa och sälja andelar utan avgift. Observera dock att den eventuella kapitalvinst eller kapitalförlust som realiseras om du väljer att sälja eller byta andelar påverkar din beskattning (undantag gäller för sparare inom pensions- och försäkringssparande samt inom ramen för Investeringssparkonto, ISK). 

Har du ett månadssparande eller liknande regelbundet sparande kommer detta automatiskt att överföras till Nordea Latin American Equity Fund.

Om du har frågor är du välkommen att kontakta Kundcenter Privat på 0771-22 44 88 eller Kundcenter Företag på 0771-350 360.

Läs det officiella informationsbrevet från Nordea Investement Funds S.A. (pdf, 315 KB)Öppnas i nytt fönster

Faktablad för Nordea Latin American Equity Fund (pdf, 134 KB)Öppnas i nytt fönster