Pensionssparande med garanti, nytecknas ej

Ålderspension med garanti nytecknas inte. Vill du börja pensionsspara så har vi flera andra alternativ? 

Läs mer om pensionssparande

Dina fördelar:

  • Du är med vid uppgångarna på börsen – samtidigt som garantin skyddar dig vid börsfall.
  • Ditt sparande anpassas till din ålder – ju närmare pensionen desto säkrare placeringar.
  • Återbetalningsskydd - trygghet för din familj

Flytträtt

Om du av någon anledning inte är nöjd med förvaltningen i ditt Pensionssparande med garanti kan du flytta ditt kapital till vår Ålderspension med Fondförvaltning. Du kan även flytta ditt kapital till ett annat försäkringsbolag, mot en viss avgift. För att kapitalet ska kunna flyttas måste ett år ha passerat. Utbetalning får inte heller ha påbörjats.

Utbetalning

Du kan välja vid vilken ålder du vill att utbetalningarna ska starta, men tidigast från den månad du fyller 55 år. Pensionen betalas sedan ut månadsvis under minst fem år. Innan utbetalningen påbörjats kan du ändra på starttidpunkt och utbetalningens längd.

För dig som sparar med garanti är det viktigt att veta att en ändring av pensionstidpunkten kan påverka det garanterade värdet. Om försäkringens värde vid ändringstillfället är mindre än det garanterade kapitalet sänks garantinivån. Det nya garanterade kapitalet utgörs då av försäkringens värde vid ändringstillfället plus framtida inbetalningar.

När du bestämt dig för att starta utbetalningen av ditt pensionssparande, kontaktar du oss på telefon 0771-22 44 88. Det kan du göra tidigast två månader innan du önskar utbetalning ända fram till den 15 dagen i den månad din utbetalning ska starta.  
Exempel: Om du vill ha din första pensionsutbetalning i slutet på september kan du kontakta oss tidigast i slutet på juli och senast den 15 september.

Du kommer att behöva legitimera dig och svara på några frågor för att starta dina utbetalningar. Det är bra om du har din personliga kod eller BankID när du ringer. Här finns information om hur du skaffar BankIDÖppnas i nytt fönsterÖppnas i nytt fönsterÖppnas i nytt fönsterSaknar du personlig kod eller BankID när du kontaktar oss hjälper vi
dig vidare.


Pris

Fast avgift per år; 143 kr

Kapitalavgift, i % av kapitalet per år; 1,00 %, 0,75 % för Förmånskunder

Flytt till annat försäkringsbolag*; År 2-3 efter tecknande: 1,00 %, lägst 1 000 kr. Efter tre år:
1 000 kr

*Flytt är tillåten ett år efter tecknandet.

Villkor (pdf, 120 KB)Öppnas i nytt fönster

Portföljer och värdeutveckling för sparande med garanti. Öppnas i nytt fönster 

Om du har Pensionssparande med garanti kan du logga in på InternetbankenÖppnas i nytt fönster där du hittar bland annat utvecklingen och värdet på ditt sparande. 

Om pension

Women looking at documents sunny day  

Pensionstips

Bra tips till dig som vill pensionsspara. Här finns tips för olika tider i livet.

Bild som visar det svenska pensionssystemets struktur  

Pensionssystemet

Så här fungerar pensionssystemet i Sverige.