Bank för barn 0-10 år

0 kr/mån* 

för Vardags-paketet 

Som barn upp till 10 år får du kostnadsfritt tillgång till ett Personkonto, Visa Electron och Internetbanken för barn och unga.

Om Barn 0- 10 år Så här ansluter du ditt barn Automatiskt barnspar Priser Om Barn 0- 10 år

Om Barn 0-10 år

Dina förmåner som Barn 0-10 år:

  • Electronkort kostnadsfritt. Electronkortet har uttagsgräns för barn upp till 15 år.
  • Internetbank för unga och telefonbank är kostnadsfritt. Tjänsten telefonbank för barn upp till 10 år är endast med personlig service (ej talsvar)
  • Personkonto för insättning av till exempel månadspeng.
  • Kostnadsfritt ID-kort när Personkonto med Electronkort öppnas. För att kunna få en legitimation från oss behöver du ha ett godkänt passfoto, ett personbevis och att en förmyndare intygar. Finns ett giltigt pass behövs ej personbevis. .
  • Mobilbanken, många ärenden som barnet normalt gör i Internetbanken kan även göras från mobilen.
Så här ansluter du ditt barn

Så här ansluter du ditt barn

För barn som är upp till 10 år kan du som förälder/förmyndare ansluta ditt barn till Nordeas barn- och ungdomserbjudande 0-10 år.  Då får barnet ett Personkonto, Visa Electron och tillgång till Internetbanken. Dessutom kan ditt barn få ett ID-kort kostnadsfritt. 

För att kunna använda ett Visa Electronkort och Internetbanken behöver ditt barn kunna sitt personnummer och komma i håg sina koder till kortet och till Internetbanken. Produkterna och tjänsten kostar inget att öppna.

För att teckna tjänsterna är ni välkomna in på närmaste Nordeakontor. Vid öppning av ett Personkonto Ungdom måste båda föräldrarna godkänna detta med sin namnteckning om båda är förmyndare. Har inte båda möjlighet att följa med till banken kan en av föräldrarna fylla i en engångsfullmakt (pdf, 783 KB)Öppnas i nytt fönster.

För att vi ska kunna göra ett ID-kort till ditt barn behöver hon/han:

  • Ett godkänt passfoto
  • Ett personbevis
  • Har du EU-passet (barnets)  behövs ej personbevis
Automatiskt barnspar

Automatiskt barnspar

Nu kan ditt barn starta ett eget automatiskt månadssparande till sitt sparkonto. Han eller hon startar sparandet i Internetbanken. Där görs också inställningar för hur mycket som ska sparas varje gång och vilken dag i månaden pengarna ska dras. Sparandet görs alltid en gång per månad.

Barnet måste ha rätt att använda sparkontot själv

För att ditt barn ska kunna lägga upp ett automatiskt sparande till sitt sparkonto måste han eller hon ha rätt att använda sparkontot som pengarna ska sparas på. Det innebär att kontot måste ha rättigheten "disponeras av omyndig själv". Bara konton som har den rättigheten går att välja i Internetbanken.

Om barnet inte har något sparkonto idag kan du som är barnets förmyndare kontakta oss för att öppna ett nytt sparkonto. Om barnet har ett sparkonto som inte går att välja kan det bero på att barnet inte har rätt att använda kontot. Då kan du som förmyndare kontakta oss för att öppna ett nytt sparkonto med den rättigheten, eller få hjälp att ändra rättigheterna på det konto barnet redan har.

Starta månadssparande så här:

1. Logga in i Internetbanken

2. Gå in på fliken Sparande

3. Välj Månadssparande i menyn till vänster

4. Välj Nytt månadssparande i menyn till vänster

5. Fyll i information

6. Spara

Priser

Kortpriser för barn 0-10 år

Kort
SpecifikationBarn 0-10 årOrdinarie pris
Nordea Electron, årsavgift0 kr288 kr

Nordeas Kundprogram  är till för hela familjen och ger er möjlighet att ta del av en rad förmåner. Om ni inte redan anslutit er så gör det och se att ditt barn familjekopplas med dig.  Då  räknas barnets sparande in i familjens engagemang och samtliga familjemedlemmar får samma förmåner utifrån den nivån som familjen tillhör.

Ni ansluter er enkelt genom att kontakta närmaste Nordeakontor eller ringa oss på telefonnummer 0771-22 44 88.

Priser för Internet och telefon, barn 0-10 år

Internet och telefon
SpecifikationBarn 0-10 år    Ordinarie pris
Internetbanken för barn/unga0  kronor0 kronor