Banking Detox Experiment - ett liv utan banktjänster

Hur skulle din vardag påverkas om du inte fick använda banktjänster? Vi utmanade fem Youtubers att göra en banking detox – helt enkelt att leva utan banktjänster i en vecka. Följ experimentet längst ner på sidan.

Vi utmanade bl.a.  Matgeek, Therese Lindgren och Lucas Simonsson 

I deras kanaler kan du följa hela experimentet och se när de upptäcker att de använder banktjänster mer än vad de trodde.

Hur skulle ditt liv se ut utan banktjänster?

Som ung idag kan det kännas tråkigt och onödigt att bry sig om bank och ekonomi. Men faktum är att om du tar kontroll över din ekonomi idag kommer det både hjälpa dig nu och ha betydelse för din framtid. Det kan göra det möjligt för dig att få lägenheten du vill ha, precis när du hittar den, eller göra den där resan du alltid drömt om.

Nordea hjälper dig så du kan fokusera på dina mål i livet

Det är därför Nordea finns här. Vi kan stötta och vägleda dig i alla frågor som rör din ekonomi, så att du kan fokusera på att nå dina drömmar och mål i livet. 

Chatta med oss för att få svar på frågor direkt eller så kan vi ringa dig. 

Lucas Simonsson Therese Lindgren Ida Warg Matgeek Familjen Wikström Malmqvist Lucas Simonsson

Livet utan banktjänster tär på relationen

Lucas Simonsson antar utmaningen

I hans första Banking Detox film försöker han föra över pengar eller...

Therese Lindgren

Sista filmen från Therese Lindgren för den här gången

Therese sammanfattar sin Banking Detox vecka som - jobbigt, tråkigt och omständligt.

Gris i godiset

Ska Therese köpa en tvålpump eller bjuda Anders på middag? Se vad hon bestämmer sig för och blir det någon mysig filmkväll med godis?

Therese Lindgren antar utmaningen

Här kommer den första av tre filmer med Therese. Hur betalar man parkeringen med kontanter?

Ida Warg

Hur kan kycklingdansen lösa Idas problem?

Ida får nya utmaningar av Pärlan och hon tigger till sig lunch när magen börjar kurra. Äntligen är ett liv utan digitala banktjänster över för den här gången.

Har Ida och Pärlan delad ekonomi?

Hur ska det gå för Ida i dag utan några banktjänster? Det blir både omständligt och dyrt, men en gåva förgyller dagen. Se dagens Vlogg med Ida Warg (uppladdad 29 oktober).

Ida Warg svänger loss i köket

Ida Warg upptäcker tidigt att hon inte kommer långt utan sitt bankkort. Hur ska hon betala för sina bananer i mataffären? Hon får öva på sina förhandlings-skills, för att klara sig och i slutet av filmen svarar de på den stora frågan.

Matgeek

På äventyr i Stockholm med Johan Hedberg

Se när det går käpprätt åt pipan för Matgeek Johan när han ska klara sig utan banktjänster under en dag i Stockholm.

Matgeek antar Nordeas Banking Detox Experiment

Johan Hedberg även känd som Matgeek varvar paketöppning, mat, humor och en utmaning från Nordea. Vi ser fram emot nästa film med spänd förväntan. Hur kommer han klara sig utan sina banktjänster?
Familjen Wikström Malmqvist

Jobbigt bökigt och tråkigt!

Nu är utmaningen över och familjen Wikström Malmqvist kan äntligen njuta av livet igen och göra allt på sina egna villkor. De konstaterar att det kändes som att  backa tillbaka till dinosaurietiden när man fyllde i siffror på blanketter för att betala räkningar. De älskar sitt liv utan kontanter.

Vad är det som dyker upp som elaka små troll ur sumpmarken?

Utmaningarna är många för familjen Wikström Malmqvist men värst blir det när Vanja som är nyopererad får titta på kultur program på TV.

Familjen Wikström Malmqvist säljer sina skor

Söndagsmiddag vankas och endast 13 kronor på fickan. Hur löser Familjen Wikström Malmvist det? Hur långt är Vanja beredd att gå?

Kreativiteten flödar hos YouTube-stjärnorna

Under några veckor har du kunnat följa Matgeek, Ida Warg och Familjen Wikström Malmqvist när de lever livet utan banktjänster. Här ovan har vi samlat deras filmer och utmaningar.